Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΜΕΤΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΜΕΤΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο “ΜΕΓΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ” ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ
Την ώρα που ο κύριος πρωθυπουργός του 62% δίνει συνεντεύξεις ντροπής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ αραδιάζοντας ένα σωρό ψέμματα σε ανύπαρκτες ερωτήσεις και δημοσιογραφικά χαιδολογήματα, οι Έλληνες ταξιδευουν-οδικώς- στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία και βάζουν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στις οποίες έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. 
Αυτή είναι η κατάντια του “πρώτη φορά αριστερά”.
Για να ανοίξει μία επιχείρηση στη Βουλγαρία απαιτείται μία εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα αρκετοί μήνεςΓια να προστατεύσουν τα μετρητά τους πριν ολοκληρωθούν οι capital controls στη χώρα τους, οι Έλληνες έκαναν ένα μικρό ταξίδι στη γείτονα χώρα Βουλγαρία.

Χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς εκεί.

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφερόμενο στην κρίσιμη περίοδο της οικονομίας και των capital controls.

Οι επιχειρηματίες μεταφέρουν ποσά ίσα με την εταιρεία τους εκεί, ενώ οι αυστηροί έλεγχοι που υποτίθεται ότι θα προστατεύσουν τις τράπεζες στην Ελλάδα από την κατάρρευση, οδηγούν σε μια μαζική φυγή στη φτωχότερη χώρα της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της UniCredit Bulbank Sofiaer, της μεγαλύτερης τράπεζας της Βουλγαρίας εξηγεί σε τέλεια αγγλικά, ότι το άνοιγμα του λογαριασμού θα πάρει μόνο λίγες ώρες.

Με τον φόβο για κούρεμα των καταθέσεων να παραμένει, το πρόβλημα της ρευστότητας εντείνεται όσο οι αναλήψεις αυξάνονται.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται από πολλούς Έλληνες βουλγαρικοί λογαριασμοί για να προφυλαχτούν τα χρήματα από τα στρώματα, σύμφωνα πάντα με το Spiegel.

Παράλληλα, ο αριθμός των ελληνικών εταιρειών που αποφασίζουν να κάνουν έδρα τους τη Βουλγαρία έχει φτάσει στις 11.500, μια σημαντική αύξηση (2.000) σε σχέση με πέρυσι.

Και αυτό διότι η ευνοϊκή νομοθεσία και οι χαμηλοί φόροι αποτελούν το καλύτερο κίνητρο για να μεταφέρουν την έδρα τους από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, ενώ παράλληλα το μισθολογικό κόστος είναι πολύ χαμηλότερο.

Για παράδειγμα, για να ανοίξει μία επιχείρηση στη Βουλγαρία απαιτείται μία εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα αρκετοί μήνες, γεγονός που καθιστά λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπως η Αλβανία ολοένα και πιο ελκυστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...