Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Ο Κορυζής είχε το κουράγιο να αυτοκτονήσει. Εσύ Αλέξη ;

Ο νέος Τσολάκογλου - Τσίπρας επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επίτευξη της επιθυμίας των εταίρων και κατόπιν η αντιμετώπιση των κυβερνητικών απωλειών . Αν και οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να εγείρουν θέμα δεδηλωμένης, ούτε τα κόμματα της γερμανικής εποπτείας, ούτε και το κυβερνών κόμμα είναι διατεθειμένα να συζητήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφήνοντας την κυβέρνηση να ασχοληθεί με την διαπραγμάτευση.


Θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το μήνυμα υποταγής του
κυνοβουλίου που με 251 ψήφους τον εξουσιοδότησε  να εξασφαλίσει συμφωνία με τις εταίρες  μέχρι την κρίσιμη αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Όπως αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος, η υπερψήφιση της γερμανικής επιθυμίας  από 251 βολευτές είναι περισσότερο για χρήση στο εξωτερικό με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας με τους τοκογλύφους , αφού επί της ουσίας η κυβέρνηση στο εσωτερικό έχει χάσει την δεδηλωμένη.

Από τους 162 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας μόνο 145 απάντησαν θετικά στην έκκληση του Αλέξη Τσίπρα να ανταποκριθούν στην επιθυμία ως ελάχιστο δείγμα εμπιστοσύνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 17 διαφοροποιήσεις βουλευτών που απείχαν, ψήφισαν παρών ή ΟΧΙ, ήρθαν να προστεθούν και 15 στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που ψήφισαν θετικά και διαφοροποιήθηκαν εκ των υστέρων εκφράζοντας την διαφωνία τους με τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι από τους 145 βουλευτές της συμπολίτευσης που ψήφισαν θετικά, μόνο οι 132 ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ από το σύνολο των 149 βουλευτών του.

Με δεδομένο ότι οι 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν σε κρίσιμες ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν με τους εφαρμοστικούς νόμους, ο Τσίπρας αναμένεται να σκληρύνει την στάση του και από την Δευτέρα εκτιμάται ότι:

• θα ζητήσει τις παραιτήσεις των Π. Λαφαζάνη και Δ. Στρατούλη από την κυβέρνηση και αναμένεται να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό. Σε καίριες θέσεις θα αξιοποιηθούν ακόμα και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, όπως για παράδειγμα γερμανοδουλοι καθηγητές πανεπιστημίου προκειμένου να τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις που θα έχουν συμφωνηθεί με τους τοκογλύφους , όπως για παράδειγμα τις ιδιωτικοποιήσεις

• παράλληλα θα βάλει μπροστά τις διεργασίες για την αντικατάσταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Προεδρία της Βουλής εκτός εάν υπάρξει παραίτησή της. Η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που έκανε λόγο για αντισυνταγματική διαδικασία δηλώνοντας παρούσα στο κρίσιμο νομοσχέδιο, ήταν ουσιαστικά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην ταραχώδη σχέση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου

• τέλος ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει στις απομακρύνσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα όσων ψήφισαν αρνητικά (I. Γαϊτάνη και Ελ. Ψαρέα) ακόμα και να ζητήσει να παραδώσουν τις έδρες τους όπως προβλέπει η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ του κόμματος και των υποψήφιων βουλευτών προεκλογικά.


Εκτιμάται ακόμη πως θα επιδιώξει να ανοίξει τους διαύλους επικοινωνίας με τους ανεγνωρισμένα γερμανόφωνους  ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι προκειμένου να εξασφαλίσει νέους συμμάχους, αφού το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι οι 32 συνολικά βουλευετές που διαφοροποιήθηκαν δεν πρόκειται να βάλουν πλάτη στα δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται από την ερχόμενη εβδομάδα. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να συνεχίσει τις επικοινωνίες με τον Γερμανοτσολιά  Σταύρο Θεοδωράκη και την «αλλου ντ΄αλλού » Φώφη Γεννηματά, ενώ δεν αποκλείεται να προτείνει την συμμετοχή των νεκρών πολιτικά ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στη κυβέρνηση σε περίπτωση ανασχηματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...