Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση – κόλαφος των προέδρων Ιταλικού και Γαλλικού κοινοβουλιου υπέρ της Ελλάδας!

 Η Δημοκρατία εξεγείρεται
«Δραματική αποκορύφωση της ελληνικής κρίσης» χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα ο πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου Κλωντ Μπαρτολόν και η Ιταλίδα ομόλογός του Λώρα Μπολντρίνι, στηλιτεύοντας τις «απαράδεκτες» δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και τις πολιτικές της τρόικας στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν σε κοινό άρθρο τους στον ιστότοπο της εφημερίδας Liberation, οι Μπαρτολόν και Μπολντρίνι
υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο» και πως απτή απόδειξη αυτού είναι η ελληνική κρίση και το μεταναστευτικό. «Πώς φθάσαμε έως εδώ;» διερωτώνται εκφράζοντας την απορία τους για το γεγονός ότι «δεν καταφέραμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συμφωνίας με την ηγεσία μιας οικονομίας, που δεν ζυγίζει περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της Ε.Ε.;».«Πώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουμε ως βοήθεια τις παρεμβάσεις αυτές που έχουν φέρει τόσο καταστροφικά αποτελέσματα στη ζωή των Ελλήνων; Ο γιατρός έγραψε λάθος συνταγή και επιμένει πεισματικά και ουδόλως τον ενδιαφέρει εάν ο ασθενής τον οποίο υποτίθεται ότι φροντίζει, διακινδυνεύει τη ζωή του. .. και αυτό δεν είναι αλληγορία» υπογραμμίζουν.

«Όλα αυτά τα στοιχεία», συνεχίζουν στην ανάρτησή τους, «καθιστούν εξ’ ίσου απαράδεκτες τις δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι προσποιούνται ότι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού απορρίπτει τα μέτρα που του επιβλήθηκαν». Όπως προειδοποιούν οι πρόεδροι των δύο Κοινοβουλίων, «σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ανεπίλυτα θέματα όπως αυτό της ελληνικής κρίσης ή του μεταναστευτικού, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις χώρες μας, είτε το θέλουμε είτε όχι»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...