Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία "παίρνει τ'όπλο της" αλλά προλαβαίνουμε; - "Θα σας βοηθήσουμε οικονομικά αν μας το ζητήσετε"!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!
Σε μία δραματική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, η Ρωσία που μέχρι σήμερα σχεδόν είχε σιωπήσει απέναντι στην σφοδρή σύγκρουση Ελλάδας-δανειστών, με εξαίρεση μια "διακριτική" δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, απευθύνει πρόσκληση στην Ελλάδα και την ελληνική κυβένρηση να καταθέσει αίτημα για οικονομική βοήθεια!


Ενα αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί ποτέ, καθώς οι διαπραγματεύσεις ήταν σε εξέλιξη, αλλά πλέον η κατάσταση έχει περάσει την "ώρα Μηδέν" με την μη πληρωμή του ΔΝΤ (από το οποίο επίσης η Ρωσία είχε υποφέρει μετά την μεγάλη κρίση του 1998) και τώρα ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει αίτημα βοηθείας.

 Πριν από λίγο ο Ρώσοςπρεβευτής στην ΕΕ Vladimir Chizhov διακήρυξε επίσημα ότι "Η Μόσχα είναιέτοιμη να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα και να συμμετάσχει στην αξιοποίησητων υποδομών της", στέλνοντας διττό μήνυμα: Θέλουμε γενναίο μερίδο από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (ΟΛΘ, ΟΣΕ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ κλπ) και εμείς είμαστε εδώ για να καλύψουμε τις ανάγκες σας.

Βέβαια το ερώτημα είναι ποιες από όλες τις ανάγκες; Γιατί αν πριν την λήξη του προγράμματος απαιτούντο 10 δισ. τώρα χρειάζονται τουλάχιστον 50 δισ. και υπό όρους.

Εδώ μπαίνει στην εξίσωση και η Κίνα η οποία παραδόξως έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από την ελληνική κρίση και μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο "σπυρί" για την ελληνική οικονομία"
   Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να υνεργαστει με την Ελλάδα η οποία ακόμα απόσο ξέρω δεν έχει κάνει κάποιο αίτημα για άμεση οικονομική βοήθεια. Έχουμε την δυνατότητα να αυξήσουμε την οικονομική μας συνεργασία, ειδικότερα η Ελλάδα μπορεί να ιδιωτικοποιήσει τους σιφηροδρόμους της και το λιμάνι της Θεσαλονίκης".

Το χρέος της Ελλάδας φτάνει τα 350 δισ.δολάρια και από αυτά, τα 270 δισ προέρχονται από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά το ζήτημα είναι πόσα είναι άμεσα απαιτητά.

Η Ρωσία, και οι BRICS μπορούν να κινηθούν και να βοηθήσουν, αλλά υπό προϋποθέσεις. Και θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Μπορούν να υάρξουν αυτές και να σωθεί ο τόπος; Και κατ'αρχήν να ζητηθεί βοήθεια από την κυβέρνηση για να δούμε τι ακριβώς δίνει και τι θέλει να πάει η Ρωσία. Ολα τα άλλα είναι θεωριες.

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...