Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Φήμες ότι η Γερμανία θα μπλοκάρει την συμφωνία προκαλεί μετωπική σύγκρουση Ουάσιγκτον-Βερολίνου

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ TA ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έχουν εντολή το Σαββατοκύριακο να μπλοκάρουν μια λύση για την Ελλάδα, αναφέρουν πληροφορίες από το Βερολίνο, κάτι που κτύπησε ... "καμπανάκι" στην Ουάσιγκτον που έσπευσε να παρέμβει άμεσα,


Γιατί οι φήμες αυτές; Γιατί υποτίθεται στη Γερμανία θεωρούν ότι η Ελλάδα "παίρνει πολλά" και προσπαθεί με δεδομένα που αφορούσαν στην τελευταία αξιολόγηση, δηλαδή τα 3,5 δισ ευρώ που θα έπαιρνε τότε, να πάρει 53 δισ.ευρώ.

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη: Το Βερολίνο ανησυχεί ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα και θέλει να "τελειώσει" μαζί της μια και καλή. Ρίχνοντας όμως την Ελλάδα στο χάος για τον επόμενο μήνα. Τουλάχιστον... Και επιζητώντας κυβέρνηση από ολα τα κόμματα του παλαιού "μνημονιακού τόξου".

Σε απάντηση στις φήμες από το Βερολίνο  οι ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τόνισε ότι "Καλωσορίζουμε τις τελευταίες προτάσεις της Ελλάδας. Είμαστε χαρούμενοι να βλέπουμε την Ελλάδα να πραγματοποιεί τα απαιτούμενα βήμα προς την κατεύθυνση της συμφωνίας" τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζος Έρνεστ και πρόσθεσε με νόημα ... κοιτώντας το Βερολίνο ότι "Οι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να εκτιμήσουν της προσπάθειες της Αθήνας".


Αν απειλήσουν ότι θα αφήσουν τους Ρώσους να πάμε μια βόλτα μέχρι την Πύλη του Βραδεμβούργου, σίγουρα θα αλλάξουν άποψη οι Γερμανοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...