Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

“ΕΝΤΑΣΗ, ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΔΕΙΞΑΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ ’53 ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ…”Χ.Α ΕΛ.ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ: “ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΛΤΣ ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΣ live


“ΕΝΤΑΣΗ, ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΔΕΙΞΑΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ ’53 ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ…” ! ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Χ.Α ΕΛ.ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ: “ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΛΤΣ ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ… 1.000.000 ΝΕΚΡΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ”(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

14:30: Δείτε όλη τη νέα παρέμβαση Τσίπρα

Τσίπρας: “Δεν έχω κρυφό σχέδιο για έξοδο απ’ το ευρώ. Θέλω από την Γερμανία την ίδια αλληλεγγύη που δείξαμε όταν ήταν λεηλατημένη” (βίντεο)

Να βάλει τέλος στη συζήτηση ότι επιθυμεί έξοδο της χώρας από το ευρώ επιχείρησε… στο ευρωκοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μιλάω με ανοιχτά χαρτιά, δεν έχω κρυφό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι αν είχε τέτοιο σχέδιο μόλις έκλεισαν οι κάλπες και ο λαός έβγαλε ως αποτέλεσμα το «Όχι» δεν θα ερμήνευε το αποτέλεσμα ως ένα αποτέλεσμα για διαπραγμάτευση, ως ένα αποτέλεσμα που δεν έχει σχέση με εντολή ρήξης.

«Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα απο το ευρώ, δεν θα έκανα τις δηλώσεις που έκανα αμέσως μετά το δημοψήφισμα» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως: «Η συνεδρίαση αυτή έπρεπε να γίνει πριν καιρό. Η συζήτηση που κάνουμε σήμερα εδώ δεν αφορά μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά της Ευρωζώνης».

«Δεν μπορεί η συζήτηση να γίνεται με κλειστές πόρτες. Επί 5 μήνες η διαπραγμάτευση έγινε σε κλειστές πόρτες» ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμη για την τρόικα τονίζοντας ότι «αν η διαπραγμάτευση διεξάγονταν ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την Κομισιόν θα είχαμε λύση εδώ και πολύ καιρό.».

«Δυστυχώς είχαμε να διαπραγματευτούμε από τη μια η Ελλάδα και από την άλλη τρεις διαφορετική θεσμοί με αντικρουόμενες θέσεις και προτάσεις», ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις παρά τα όσα λέγονται και είπε ότι είναι δικαίωμα της κυβέρνησης να ορίζει πως θα εφαρμοστούν τα μέτρα. «Αλλιώς σε χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δεν πρέπει να γίνονται εκλογές, αλλά να διορίζονται», είπε.

Απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΕΛΚ που είναι Γερμανός επεσήμανε ότι: «το 1953 η ευρώπη έδειξε τη μέγιστη αλληλεγγύη στη χώρα σας και αποφάσισε τη διαγραφή του 60% του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης. Ήταν η σημαντικότερη σημαντική αλληλεγγύης της σύγχρονής ευρωπαϊκής ιστορίας».

«Άκουσα από πολλούς να μιλούν για αδυναμία να ανταποκριθούμε στην αλληλεγγύη των εταίρων. Βεβαίως ο δανεισμός είναι μορφή αλληλεγγύης αλλά εμείς θέλουμε βιώσιμο πρόγραμμα για να επιστρέψουμε τα δανεικά. Ζητάμε απομείωση χρέους για να επιστρέψουμε τα δανεικά», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ, σημείωσε πως «πράγματι αυτούς του πέντε μήνες περισσότερο διαπραγματευόμαστε παρά κυβερνάμε, η έννοια μας είναι πώς θα κρατήσουμε ζωντανή την ελληνική οικονομία. Αλλά κάναμε πράγματα: ανοίξαμε τη λίστα Λαγκάρντ, που κάποιοι υπουργοί την έβαλαν στο συρτάρι τους, φέραμε στο σκαμνί πολλούς που είχαν φοροδιαφύγει, προχωρήσαμε συμφωνία με την Ελβετία για να πληρώσουν φόρο οι Έλληνες που είχαν βγάλει χρήματα από το εξωτερικό, ζητήσαμε από τα ΜΜΕ να πληρώσουν τους φόρους τους. Έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα, δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλά».

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η συζήτηση δεν αφορά αποκλειστικά μια χώρα, αφορά το μέλλον του κοινού μας οικοδομήματος. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, έχουμε τη δυνατότητα σε μια κρίσιμη εθνική στιγμή να ενώνουμε δυνάμεις. Αύριο θα καταθέσουμε εκ νέου συγκεκριμένες προτάσεις», ανέφερε ακόμη.
ΩΡΑ 14:06

4 ώρες ο πρωθυπουργός άκουσε με υπομονή τις τοποθετήσεις των Ευρωβουλευτών! Τώρα τους απαντάει!

«Αυτή η συζήτηση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Επί 5 μήνες η διαπραγμάτευση έγινε πίσω από κλειστές πόρτες. Το συνειδητοποιήσαμε από τη γόνιμη συζήτηση εδώ. Σέβομαι όλες τις απόψεις, ακόμη και αυτές που είχαν πολεμική δυναμική»

Κάποιοι μέσα στην αίθουσα αρχίσαν να τον γιουχάρουν! Ο Α. Τσίπρας τους απάντησε άμεσα!

«Παρακαλώ, ακούστε επιχειρήματα και μετά μιλήστε εσείς»

Κατέθεσε προτάσεις;

Για το αν η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις: Έχει καταθέσει κειμενο 47 σελίδων, το αποτέλεσμα επίπονης διαδικασίας διαπραγμάτευσης. Δυστυχώς, έχει δημιουργηθεί η εικόνα πως δεν έχουμε καταθέσει προτάσεις. Την προηγούμενη Δευτέρα καταθέσαμε νέες προτάσεις που έγιναν δεκτές ως βάση διαπραγμάτευσης. Έχουμε δεσμευτεί να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά διατηρούμε το δικαίωμα επιλογης, ως κυβέρνηση, να αποφασίσουμε που θα επιμερίσουμε τα βάρη

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο  σήμερα Τετάρτη ο ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις τελευταίες εξελίξεις.


1α1 1α2 1α3

Ομιλία Τσίπρα

«Είναι τιμή να μιλώ στο ναό της Δημοκρατίας. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την ΕΕ συνολικά. Είμαι μαζί σας μετά την ισχυρή ετυμηγορία του ελληνικού λαού που μας έδωσε εντολή να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος που καταδίκασαν την ελληνική οικονομία και την κοινωνία σε βαθιά κατάθλιψη. Η Ελλάδα είναι σε πρωτοφανής πίεση με τις τράπεζες κλειστές… Εδώ ακούμε επιχειρήματα, άκουσον δε πάταξον δε.

Η επιλογή του λαού δεν αποτελεί επιλογή ρήξης με την Ευρώπη. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρώπη ή θα είναι δημοκρατική ή θα έχει τεράστια δυσκολία να επιβιώσει στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά αναλάβαμε πριν πέντε μήνες αλλά τα προγράμματα βρίσκονται σε ισχύ εδώ και πέντε χρόνια. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα όσα συνέβησαν τους πέντε μήνες. Η βασική ευθύνη όμως για τα αδιέξοδα της Ελλάδας δεν αφορά τους πέντε μήνες αλλά τα πέντε χρόνια που δεν οδήγησαν στην έξοδο από την κρίση.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ανεξάρτητα από την κρίση για το ορθόν ή το λάθος των μεταρρυθμιστών προσπαθειών. Ο λαός έκανε μεγάλη προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια εξάντλησε την υπομονή του ελληνικού λαού. Σέβομαι την προσπάθεια άλλων λαών, όμως πουθενά δεν ήταν τόσο σκληρά και τόσης μεγάλης διάρκεια. Η πατρίδα έχει μετατραπεί σε πειραματικό εργαστήρι λιτότητας. Το πείραμα δεν πέτυχε. Τα πέντε χρόνια η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη…

Διεκδικούμε μια συμφωνία που θα δίνει σήμα οριστικού διεξόδου. Η πρόταση που καταθέτουμε περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις. Πρώτος στόχος η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν ταμπού δήλωσε σχετικά με το χρέος. Η πρόταση κατατέθηκε στο Eurogroup, σήμερα στέλνουμε αίτημα στον ESM, αναλάβαμε να κάνουμε τις προτάσεις μας συγκεκριμένες. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κρίσιμης συγκυρίας.

Οι προτάσεις για την χρηματοδότηση των υποχρεώσεών της δεν έχουν στόχο να επιβαρύνουν τον ευρωπαίο φορολογούμενο. Τα χρήματα που δόθηκαν δεν πήγαν ποτέ στον ελληνικό λαό. Δόθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες.

Από τον Αύγουστο του 2014 έχει η Ελλάδα να λάβει δόση ύψους 7,2 δισ. ευρώ. Και δεν ήταν η δική μας κυβέρνηση στην εξουσία. Το πρόγραμμα δεν πρέπει μόνο να είναι ορθό, πρέπει και να μπορεί να εφαρμοστεί. Η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε διεκδικώντας τα 7,2 δισ, έχοντας υποχρέωση να πληρώνει δόσεις ύφους 17,5 δισ. ευρώ.

Παρ’ όλα όσα σας ανέφερα δεν είμαι από τους πολιτικούς που ισχυρίζονται ότι για όλα τα δεινά ευθύνονται οι κακοί ξένοι. Εφταιξαν και οι ελληνικές κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών.

Καμία από τις μεταρρυθμίσεις δεν βελτίωσε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Καμία από τις μεταρρυθμίσεις δεν τα έβαλε με το διαβόητο τρίγωνο της διαπλοκής

Οι προτάσεις μας επικεντρώνονται σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο να αλλάξουν την Ελλάδα. Σήμερα ερχόμαστε να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα στη χώρα μας και όχι την Ευρώπη που βύθισαν την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η ελληνική κρίση είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και απαιτείται ευρωπαϊκή λύση. Ας μην κάνουμε την Ενωμένη Ευρώπη μια διαιρεμένη Ευρώπη.

Καλούμαστε να αποφύγουμε μια ιστορική ρήξη. Ολοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της στιγμή και θα αναλάβουμε την ιστορική μας ευθύνη».

Προηγήθηκε ομιλία του Ντόναλντ Τουσκ και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ομιλία Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Συμφωνήσαμε επί της αρχής της μετεγκατάστασης 60.000 ατόμων δήλωσε σχετικά με το μεταναστευτικό. Είναι στόχος που πρέπει να τηρήσουμε. Δεν είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Δεν στεκόμαστε στο ύψος μας ούτε οι μεν ούτε οι δε.

Δεδομένης της κρίσης στην Ελλάδα, της ρήξης της αλληλεγγύης σε πολλά επίπεδα, θα πρέπει είτε συμφωνούμε είτε όχι θα πρέπει να την εφαρμόσουμε. Πρέπει να εμβαθύνουμε την ΟΝΕ να την καταστήσουμε πιο δυνατή.

Ομιλία Βέμπερ, Επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ

Πολύ σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ αμέσως μόλις ο ελληνας πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Αναφερόμενος στα συγχαρητήρια που έλαβε ο κ. Τσίπρας από Λατινοαμερικανούς ηγέτες είπε: «Συναγελάζεσθε με λάθος φίλους». Επίσης κατέκρινε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει δώσει ψεύτικες υποσχέσεις στους Ελληνες. Ειπατε ότι θα ανοίξετε τις τράπεζες, πού είναι οι ανοιχτές τράπεζες κ. Τσίπρα; ρώτησε. Του ανέφερε τη λέξη «αξιοπρέπεια» ζητώντας από τον Τσίπρα να μη λέει ψέματα για την απομείωση του χρέους που βαραίνει τους Ευρωπαίους πολίτες. «Να κοιτάτε και την αξιοπρέπεια των άλλων Ευρωπαίων» είπε. «Ξέρετε πώς ζουν οι Βούλγαροι; Η Ελλάδα δεν δέχεται περικοπές. Αραγε σκέφτεστε αυτούς τους ανθρώπους;.Η Λετονία υπέστη οικονομική καταστροφή αλλά δεν έκανε δημοψήφισμα, τακτοποίησε τα οικονομικά της. Εσεις καταθέσατε καταστροφικό προυπολογισμό. Τι απαντάτε στους λαούς της Ευρώπης που έχουν κατώτατους μισθούς από την Ελλάδα;».
Ωρα 12:28

Μαρί Λεπέν, Επικεφαλής Ευρώπη των Εθνών και των Ελευθεριών

Χαρήκαμε με το δημοψήφισμα. Ειχε να κάνει με τις πολιτικές λιτότητας. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Εκαναν λόγο για μια καταστροφή. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μίλησε για ανατροπή της κυβέρνησής σας κ. Τσίπρα. Υπήρξε και η αποκάλυψη της έκθεση του ΔΝΤ. Η ΕΚΤ οδήγησε σε ασφυξία τις τράπεζες. Είναι η πρώτη φορά που μια κεντρική τράπεζα κάνει κάτι τέτοιο. Ο ελληνικός λαός αντέδρασε. Απέκλεισε μια τέτοια λιττητα.

Κ. Τσίπρα το ευρώ και η λιτότητα υπάρχουν και δεν μπορείτε να γλιτώσετε από την λιτότητα αν δεν γλιτώσετε από το ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από αυτό το κρεματόριο.

Ωρα 12:23

Να σταματήσει το ανθελληνικό ντελίριο κάλεσε τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς! Σε κοινή γραμμή με τον Ευρωβουλευτή της Χ.Α.  Ελευθέριο Συναδινό ζήτησε και αυτός. να αποπληρώσει η Γερμανία το κατοχικό δάνειο και να αποζημίωση την χωρά και τις καταστροφές των ναζί

ΩΡΑ 12:15


Με τα κρεμμυδάκια έκανε ο στρατηγός της Χρυσής Αυγής, Ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός, τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

« Να πείτε στην κυρία Μερκελ να πληρώσει πρώτα αυτά που μας οφείλει από τον πόλεμο και μετα να μας λέτε τι σας χρωστάμε..» “κύριε Σουλτς είστε φασίστας. η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα τα κατοχικά δάνεια και την αποζημίωση για 1.000.000 νεκρούς. ντροπή σε σας και στη Μερκελ”


ΩΡΑ 12:10

Στο πλευρά μας ο Νάιτζερ Φάρατζ, Ηγέτης κόμματος Ανεξαρτησίας«Υπάρχει ένα νέο Τείχος του Βερολίνου και λέγεται ευρώ! Κύριε Τσίπρα, η χώρα σας δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι μέλος της ευρωζώνης. Γερμανία και Γαλλία, δεν σας βοήθησαν. Εσείς ήσασταν γενναίος, κάνατε δημοψηφίσμα ενώ οι νταήδες των Βρυξελλών σας έλεγαν το αντίθετο. Πρέπει να αφήσετε το λαό εκτός ευρώ, φυσικά οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι αλλά θα ανακάμψετε!

ΩΡΑ 11: 59

Άσχημα στον πρωθυπουργό τα έχωσε η Ρεμπέκα Χαρμς, επικεφαλής ευρωομάδας “Πράσινοι” λέγοντας  «Πρέπει να συζητήσετε με τους ηγέτες της Ευρώπης, με τους ανθρώπους εδώ, να βγείτε από μια λάθος πολιτική για τις ευθύνες. Όλα πρέπει να αποφασιστούν αυτήν εβδομάδα»

ΩΡΑ 11: 53

Ακόμα  και με την εκκλησία μας τα έβαλε!! Μας τα έχωσε άσχημα  ο Γκι Φερχόφσταντ

… πρέπει να τελειώσετε με τις πελατειακές σχέσεις. Πέφτετε στην παγίδα που έπεσε το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που θεωρήθηκε κόμμα της αλλαγής μετά τη χούντα και τη μεταπολίτευση. Πρέπει να μειώσετε το δημόσιο. Πρέπει να μεταρρυθμίσετε τις τράπεζες, να ανοίξε τις αγορές κύριε Τσίπρα, να ανοίξετε τα κλειστά επαγγέλματα. Να καταργήσετε τα προνόμια της Εκκλησίας και των εφοπλιστών. Πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια στα ελληνικά νησιά! Τα πολιτικά κόμματα παίρνουν δάνεια, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει κρατική επιχορήγηση. Όλα αυτά βάλτε τα σε μια πρόταση και φέρτε τα! Δεν υπήρχε ποτέ στην Ελλάδα πρωθυπουργός με τόσο ισχυρή λαική εντολή. Κερδίσατε τις εκλογες, κερδισατε το δημοψηφίσμα. Είστε ο μονος που μπορεί να το κάνει!

ΩΡΑ 11: 47

Του την έφερε του Γκι Φερχόφσταντ ο πρωθυπουργός

«Καλωσήρθατε κύριε Τσίπρα. Δεν πρέπει να φοβάστε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» είπε απευθυνόμενος στον Έλληνα  πρωθυπουργός…

Άμεση η απάντηση του Τσίπρα! Κούνησε με το δάχτυλο λέγοντας όχι!

ΩΡΑ 11:42

Στο πλευρό του Αλέξη η Ιταλία

Σύμμαχος της Ελλάδας για άλλη μια φορά η Ιταλία! “Για εμάς τους ευρωσοσιαλιστές, Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει” είπε ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Τζιάνι Πίτελα και συνέχισε, δεν πρέπει να διαιρέσουμε την Ευρώπη, πρέπει να την ενώσουμε. Εγώ αισθάνομαι Ευρωπαίος. Και εμείς οι Σοσιαλιστές δεν θα δεχτούμε ποτέ ένα Grexit”

ΩΡΑ 11:38

Δριμύτατη επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. Χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε επιτέλους να φέρει τις προτάσεις του!

ΩΡΑ 11:24

Μέχρι τώρα ο Πρωθυπουργός στην ιστορική του ομιλία αναφέρθηκε:

Δεν μπορεί να σηκώσουν  το βάρος  άλλο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι

Δεν πρέπει να έχουμε ταμπού μεταξύ μας! Πρέπει να μιλάμε για τα προβλήματα

Με τις προτάσεις μας δεν θα επιβαρυνθεί ο ευρωπαίος φορολογούμενος πολίτης

Τα χρήματα που ήρθαν από την Ευρώπη δεν πήγαν στον Ελληνικό λαό.. πήγαν στις τράπεζες

ΩΡΑ 11:10

Σε εξέλιξη τώρα η ομιλία του πρωθυπουργού! Με πλακάτ που έγραφαν “Όχι” τον υποδέχτηκαν πολλοί ευρωβουλευτές

1 EUROBOULI

Ώρα 10:59

Τουσκ: «Χωρίς συμφωνία, η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει και όλοι χάνουν»

Ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τσουκ υπογράμμισε, μιλώντας το πρωί στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι έχουν μείνει μόνο τέσσερις ημέρες για να βρεθεί συμφωνία, λέγοντας πως στην αντίθετη περίπτωση όλα τα σενάρια, «και το χειρότερο», είναι ανοικτά.
«Χωρίς συμφωνία, η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει και τότε όλοι χάνουν» είπε, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει και γεωπολιτικές επιπτώσεις.
«Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων και γεωπολιτικά στην Ευρώπη. Όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι για την κρίση, όλοι μας έχουμε την ευθύνη να βρούμε τη λύση» τόνισε ο Τουσκ.
«Καλώ όλους να προσπαθήσουν για συμφωνία, ώστε να μην ηττηθούμε όλοι» ανέφερε.

Ώρα 10:56

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Πρωθυπουργό! Τώρα στο βήμα το Ντοναλντ Ντουσκ! Σε λίγο η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα!
ΩΡΑ 09:44

Ύστερα από το μπαράζ των ερωτημάτων, που υπέβαλαν στην Ολομέλεια του Ευρωκοιβουλίου, ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων, σχετικά με το γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έρχεται να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  ο Αλέξης Τσίπρας αυτήν την ώρα ανοίγει τα χαρτιά του στο Στρασβούργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...