Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Πριν 30 μέρες τα λιγούρια της εξουσίας του Σύριζα έδιναν όρκο πως δεν θα ψηφίσουν νέο Μνημόνιο...

Ήταν μόλις πριν από έναν μήνα, συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου, όταν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Τ. Κορώνάκης ήταν ξεκάθαρος ως προς την ασυμβίβαστη, ανυποχώρητη, ακέραιη, ατρόμητη, αναμφισβήτητη -και ένα σωρό ακόμη στερητικά «α»- απόφαση του κόμματος και κατ' επέκταση της κυβέρνησης: «Αυτή η κυβέρνηση δεν θα φέρει νέο Μνημόνιο, δεν θα υπογράψει νέο δάνειο». Είναι ολοφάνερο ότι εάν ερωτηθεί σήμερα ξανά, θα δηλώσει ότι «δεν μας φτύνουν, απλώς ψιχαλίζει».

Δεκαπέντε (15) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μεν «ναι» τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά με στόμφο διευκρίνισαν ότι «θεωρούμε πως η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφιστεί από την Βουλή». Στο λογικό ερώτημα, που τους ετέθη, γιατί δηλαδή την ψήφισαν, απάντησαν ότι το έκαναν για να μην τεθεί θέμα δεδηλωμένης. Για να μην χάσουν, δηλαδή, την εξουσία, ψήφισαν ενάντια στην συνείδηση και τα πιστεύω τους! Πολύ χειρότερα, μάλιστα, προσέθεσαν στην συνέχεια ότι «το δικό μας Ναι δεν μπορεί να καταγραφεί ως Ναι στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης».
Και για όσους έχουν μείνει άναυδοι με το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και ανηθικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και ακόμη χειρότερη συνέχεια (και συνέπεια) στην δικαιολόγηση της απαράδεκτης στάσης τους: «Θα αγωνιστούμε για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα», εννοώντας φυσικά τα μέτρα, τα οποία μόλις είχαν ψηφίσει, ακριβώς για να κάνουν την ήδη δύσκολη ζωή των Ελλήνων ακόμη δυσκολότερη!
Για τέτοιο θράσος και αναίδεια μιλάμε. Όχι τίποτε άλλο αλλά η εγκαθίδρυση -και επισήμως- της αριστεράς στην εξουσία βοήθησε τα μέγιστα για να ξεφτίσει εντελώς το παραμύθι της «ηθικής ανωτερότητας» των αριστερών. Όλα τα λιγούρια της εξουσίας, είτε δεξιά είτε αριστερά, τη ίδια ακόρεστη πείνα έχουν.      
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...