Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Έρχεται το νέο, σκληρό και αντιλαϊκό μνημόνιο του Σύριζα που αλυσοδένει για 3 χρόνια την χώρα στον τοκογλυφικό μηχανισμό ESM

Γράφαμε μόλις χθες ότι η συγκυβέρνηση, παρά την σαφέστατη λαϊκή εντολή και το ηχηρό ΟΧΙ στο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υπογράψει όχι ένα, αλλά δύο μνημόνια. Ένα βραχυπρόθεσμο για να... βγει το καλοκαίρι και ένα βαρύτερο με ορίζοντα «2-3 ετών», όπως σημειώναμε χθες. Τελικώς (και δυστυχώς) επιβεβαιωθήκαμε πλήρως, αφού η συγκυβέρνηση του αριστερού Μνημονίου, κατέθεσε επίσημο αίτημα προς τον ESM. Στο έγγραφο, που σας παραθέτουμε, γίνεται λόγος για ένα δάνειο τριετούς διάρκειας, το οποίο σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, θα είναι μεγέθους 50 -55 δισ. ευρώ.Η κυβέρνηση, όπως πάλι αναφέρει το έγγραφο, θα καταθέσει αύριο τις αναλυτικές της προτάσεις για τους όρους, αλλά ως προοίμιο αναφέρει ότι θα περιλαμβάνει νέους φόρους και αλλαγές στο ασφαλιστικό, δηλαδή μειώσεις συντάξεων και κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Όπως αναφέρεται στα καταστατικά έγγραφα του ESM, αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα τρία χρόνια, η Ελλάδα θα παίρνει συνεχώς υφεσιακά και αιματηρά μέτρα και θα δέχεται κάθε 3 μήνες (το πολύ) την αξιολόγηση της τρόικα και του προεδρεύοντος τον ESM, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Αυτά θα έρθουν επιπροσθέτως του άμεσου δανείου 7 - 10 δισ. ευρώ που θα πάρει η χώρα μέχρι την Κυριακή, υιοθετώντας πλήρως και αμέσως την πρόταση Γιούνκερ, που προσφάτως απέρριψε ο Ελληνικός Λαός. Όπως αναφέρει σχετικώς το bankingnews.gr: «Η Ελλάδα υποβάλλει πολύ σκληρές προτάσεις λιτότητας μεταξύ 13 και 15 δισ. και έναντι αυτών θα λάβει 2μηνη παράταση με δάνειο γέφυρα 7-10 δισ. για να καλύψει τις βραχυχρόνιες υποχρεώσεις και εν συνεχεία θα υπάρξει συμφωνία με δάνειο 50-55 δισ. ευρώ τριών ή ενδεχομένως τεσσάρων ετών διάρκειας, θα υπάρχει μέριμνα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μακροχρόνιο πρόγραμμα λιτότητας. Η τρόικα θα πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους στην Ελλάδα κάθε 2 ή 3 μήνες. Θα υπάρχει ρήτρα χρέους, αλλά όχι συγκεκριμένη πρόταση – συμφωνία, αλλά δέσμευση μεταξύ Ελλάδος και δανειστών ότι θα εξετάσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κάποια στιγμή στο μέλλον».
Με απλά λόγια ΝΕΟ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...