Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ "ΜΠΑΛΑΚΙ" ΣΕ ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ (vid)

Κυβέρνηση: "Παραδώσαμε κείμενο 47 σελίδων - Πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα - Υπεύθυνοι για ότι συμβεί πλέον οι δανειστές"

Oριστικά το "μπαλάκι" στους δανειστές πετάει η κυβέρνηση αφού παρέδωσε το πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμά της, σαρανταεπτά σελίδων, στο Brussels Group. Από εδώ και στο εξής ότι συμβεί θα είναι ευθύνη των δανειστών και κανενός άλλου.Το βράδυ της Δευτέρας η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε στους Θεσμούς στις Βρυξέλλες την πρόταση της για την επίτευξη συμφωνίας.

Πρόκειται για ένα κειμενο 47 σελίδων μέσα στο οποίο έχουν καταγραφεί όλα τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης στις συνεδριάσεις Ελλάδας-πιστωτών στο Brussels Group, καθώς και τη θέση της Ελλάδας στην προσπάθεια εξεύρεση λύσης.

Την απόφαση να δοθεί το κείμενο στους εταίρους έλαβε η κυβέρνηση χθες το βράδυ μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ελληνική πρόταση μετέφερε στους Θεσμούς ο πρόεδρος ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης.

Το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει εντός της ημέρας την απάντηση-πρόταση των εταίρων για να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Με αναφορές στη... γερμανική Realpolitik ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε χθες την πρότασή της για συμφωνία στους Θεσμούς, προαναγγέλλοντας παράλληλα υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά και δυσκολίες την επομένη της διαπραγμάτευσης.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις χθες το βράδυ, η κυβέρνηση δεν περιμένει τους δανειστές να της καταθέσουν ένα σχέδιο. Θέσαμε στους θεσμούς χθες το βράδυ το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Είναι πλέον στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς τους για τις αποφάσεις τους, εάν θα διαιρεθεί η Ευρώπη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας, για μία ακόμη φορά άφησε ανοιχτό το παράθυρο ρήξης με τους δανειστές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος γνωρίζει ότι όποια και αν είναι η επόμενη ημέρα της διαπραγμάτευσης θα έχει δυσκολίες. Στόχος είναι να τις ξεπεράσουμε όλοι μαζί».

«Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μια ρεαλιστική εξόδου ή στη διαίρεση ακολουθώντας το δόγμα του Καίσαρα: διαίρει και βασίλευε. Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα δει με σεβασμό τις θέσεις μας και θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, πετώντας εκ νέου το μπαλάκι μίας πολιτικής λύσης στους ευρωπαίους ηγέτες.

«Πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στο ρεαλισμό για να ατενίζουμε όλοι με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση κινείται πάντα έχοντας κατά νου ότι ο κόσμος θέλει λύση και όχι συμφωνία και δεν θέλει να γυρίσει στο χθες των σκληρών μνημονίων. Στόχος μας είναι να βάλουμε το λιθαράκι μας για μία Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι της υποτέλειας.


Όσον αφορά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όλη η Ελλάδα πια γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, διαπραγματευόμαστε με σχεδιο, με στρατηγική. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που γίνεται και για το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται σε αντίξοες συνθήκες και διεκδικεί τα δίκια της».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...