Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Εντονη παρέμβαση από ΗΠΑ: o Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τ.Λιου ζήτησε "εδώ και τώρα" αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους από Λαγκάρντ, Σόιμπλε, Σαπέν (UPD)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: "Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ"... - ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: "ΠΡΩΤΟ "ΤΣΑΛΑΚΩΜΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ"
Νέα παρέμβαση, η πιο έντονη μέχρι στιγμής από τις ΗΠΑ: Στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Γερμανό και τον Γάλλο ομόλογό του, αλλά και την Κ.Λαγκάρντ ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, την Κυριακή, ο Τ.Λιού δήλωσε ότι 'Πρέπει να τελιεώσει εδώ και τώρα αυτή η κρίση. Βρείτε βιώσμη λύση με την Ελλάδα εντός των επόμενων ωρών".


Ο κύριος Λιου στις συνομιλίες του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μισέλ Σαπέν, ζήτησε η λύση, που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε απόφαση για ελάφρυνση του χρέους.

Από τις ΗΠΑ μεταδίδεται ότι "Είναι η πιο έντονη παρέμβαση των ΗΠΑ προς την κατεύθυνση της λύσης"...
Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι τα δύσκολα για τους δανειστές ξεκινούν από αύριο στις ευρωπαϊκές αγορές όπου αναμένεται να χυθεί πολύ αίμα. Και σε επίπεδο κεφαλαιαγορών και σε επίπεδο ευρώ.

Ενώ τα προεόρτια θα ξεκινήσουν αργά το βράδυ σήμερα που αρχίζουν να λειτουργούν οι αγορές της Ασίας και θα φανεί παγκοσμίως η ζημιά που γίνεται από την άρνηση των δανειστών να δεχθούν την σκληρή, έστω, πρόταση των της κυβέρνησης.

Και το κυρίως "μενού" θα αρχίσει να σερβίρεται από την Τρίτη το βράδυ που θα πέσει το "κανόνι" των 1,6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, μια παγκόσμια "πρωτιά"

Οι δανειστές, πάντως, πιστεύουν ότι σήμερα επιτεύχθηκε το πρώτο "τσαλάκωμα" του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την στιγμή που η κυβέρνηση δέχθηκε τον έλεγχο στην κίνηση των τραπεζικών καταθέσεων και το κλείσιμο των τραπεζών μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου (αν και παράγοντες της αγοράς στοισηματίζουν ότι ο έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων θα συνεχιστεί και αρκετά μετά από αυτή την ημερομηνία).


Η απόφαση του Eurogroup χθες, αποδείχθηκε καθοριστική. Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίση αυτό που ήταν σχεδόν σίγουρο: Οτι οι δανειστές θα την τημωρούσαν με κλείσιμο της ρευστότητας. Κάποιοι έχουν φτάσει να ισχυρίζονται ότι το όλο σκηνικό απλά ήταν ένα "κόλπο" για να επιβληθεί στην Ελλάδα έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων και να σταματήσει η μόνιμη δοαρροη κεφαλαίων εκτός Ελλάδας.
defencene

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...