Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΥΣΜΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΝΕΟ EUROGROUP ΑΥΡΙΟ

«Φως στο τούνελ»: Απορρίπτουν παράταση και χρέος προκρίνουν ESM και αποβολή ΔΝΤ
Με θετική διάθεση αντιμετωπίζει το Eurogroup το αίτημα της Ελλάδας για ένα νέο πρόγραμμα με βάση τη χρηματοδότηση από τον ESM όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.
Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή  του στο διαδίκτυο ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών  Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε σχετικά:
 «Η νέα πρόταση Τσίπρα περιλαμβάνει τρία αιτήματα. Επέκταση αποπληρωμής του χρέους ή κούρεμα, που δεν είναι δυνατό να γίνουν δεκτά, αλλά το αίτημα για τον ESM και νέο πρόγραμμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις επίσημες διαδικασίες».


Επιπρόσθετα ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Οι χώρες του ευρώ είναι έτοιμες να στηρίξουν την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι "είναι πιθανό ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας αν η Ελλάδα δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις για να προσθέσει σχετικά με το χρέος":

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για συζήτηση σχετικά με το χρέος»

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί  η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα, στην οποία τέθηκε προς συζήτηση η νέα ελληνική πρόταση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι νέα τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Το αίτημα παράτασης της Αθήνας δεν έγινε αποδεκτό, ενώ το θέμα που συζητείται είναι η ελληνική πρόταση για νέα συμφωνία με τον ESM, τη στιγμή που το υφιστάμενο πρόγραμμα θεωρείται πρακτικά λήξαν.

Η Ελλάδα αναμένεται να στείλει αύριο νέα πρόταση στους Θεσμούς, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, λίγη μόνο ώρα μετά την ολοκλήρωση της νέας, έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών της Ευρωζώνης για την χώρα μας.

Ωστόσο, ο Γερούν Ντάισελμπολουμ προειδοποίησε ότι πλέον, οι όροι ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι  σκληρότεροι.


Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε στις Βρυξέλλες δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι στην Αθήνα συμβαίνουν σημαντικά πράγματα για τα οποία δεν είχατε προετοιμαστεί και δεν είχατε προβλέψει στα άρθρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...