Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ: Ο Σαμαράς θα περιοδεύσει στην Μακεδονία!

Ως πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να έκανε σπάνιες εμφανίσεις στη βουλή, μόνο και μόνο για να επαναλάβει τα επιτεύγματα που σημειώθηκαν επί ημερών του (πρωτογενές πλεόνασμα, μείωση της αύξησης της ανεργίας κι άλλα γραφικά) αλλά ήταν εμφανίσεις που έμεναν στη μνήμη των τηλεθεατών για καιρό. Λίγο η ασταθής ψυχολογική του κατάσταση, λίγο τα ανεξέλεγκτα άκρα του σώματος του που πεταγόντουσαν σαν ελατήρια, λίγο το απότομο
τράνταγμα του κεφαλιού του δεξιά κι αριστερά σε συνδυασμό με ατάκες που ούτε σε ταινία β’ διαλογής δε θα συναντήσεις, ο πολιτικός λόγος και το ανάστημα του Σαμαρά γινόταν πάντοτε αντικείμενο κριτικής, τόσο από τους πολέμιους του όσο και από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού υποστηρικτές του.
Ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί και πάλι να εμφανίζεται σπάνια στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά πάντοτε φροντίζει να μας αποζημιώνει για την μακρόχρονη αναμονή μας. Κολλημένος στα Ζάππεια και στη ρητορική που τον οδήγησε στην ταπεινωτική ήττα στις τελευταίες εκλογές προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο διαθέτει στοιχειώδη αντίληψη και επαφή με τον πραγματικό κόσμο, αφού μετά την ακατάσχετη ψευδολογία του και τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα του, ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές του κόμματος του δε μπορούν να τον χειροκροτήσουν.
Αλλά εκεί που όλοι μας πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς δεν έχει τίποτε άλλο να μας προσφέρει, μας διαψεύδει και μας αιφνιδιάζει με ειδήσεις σαν αυτή που θέλει τον πρόεδρο της ΝΔ και τον υπαίτιο της καταστροφής της χώρας να περιοδεύει τις επόμενες ημέρες στην Καστοριά! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ: Ο Σαμαράς θα περιοδεύσει στη Μακεδονία! Τη Μακεδονία που ξεπούλησε στους Σκοπιανούς, τη Μακεδονία που βούλιαξε στη φτώχεια με τον αποκλεισμό των γεωργών και κτηνοτρόφων από τη συμφέρουσα ρωσική αγορά, τη Μακεδονία των λουκέτων στα εργοστάσια και τα καταστήματα…
Μόνο ο Σαμαράς θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Πρώτον, γιατί δεν φοβάται τις εκλογές και «αισθάνεται» ότι σε περίπτωση που αυτές γίνουν πρόωρα, θα τις κερδίσει (όπως κέρδισε και τις τελευταίες). Δεύτερον, οι βουλευτές του μάλλον του έχουν κόψει την καλημέρα και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να γνωρίζει τα δυσάρεστα που μπορεί να συναντήσει καθ’ οδόν (βλέπε περίπτωση Αντωνίου στο Βίτσι, περίπτωση Μηταράκη στη Χίο κι άλλες παρόμοιες με πρωταγωνιστές τους «λαοφιλείς» βουλευτές της ΝΔ που έκανα το λάθος να περάσουν την πόρτα του γραφείου τους και να αποπειραθούν να μιλήσουν δημόσια ενώπιον κοινού).
Καλύπτοντας αυτό το κενό επικοινωνίας ανάμεσα στον ίδιο και τους βουλευτές του, προειδοποιούμε τον αρχισκευωρό: η τελευταία του επίσκεψη στις Σέρρες μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη, αφού οι εκεί κτηνοτρόφοι τον υποδέχτηκαν με τον καλό λόγο στο στόμα και κατέληξαν στα κρατητήρια, παύοντας να ενοχλούν τον Αντώνη που επιζητά λίγη από την ηρεμία της επαρχίας και τον πολιτισμένο μονόλογο (σαν τη συνέντευξη του στην ΝΕΡΙΤ).
Στην Καστοριά μπορεί να μην έχουν πολλούς κτηνοτρόφους, έχουν όμως γουνοποιούς, πολύτεκνες οικογένειες που ακόμα περιμένουν να λάβουν το επίδομα θέρμανσης και χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες που περιμένουν να ευεργετηθούν από τις παροχές που τους υποσχέθηκε όσο ήταν πρωθυπουργός. Κάτι τέτοια κάνει ο Αντώνης και αντί να πάει τη Χρυσή Αυγή στο 2% θα πάει τη ΝΔ στα αζήτητα. Και εις ανώτερα, Αντώνη!
Τ.Ο. Καστοριάς
xryshaygh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...