Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Τα ρευστά διαθέσιμα στερεύουν, οι πολιτικοί μας διαπραγματεύονται, δεν κάνουν την ρήξη με τους δανειστές και όλα γίνονται χειρότερα.

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο
Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε λίγο μετά το μεσημέρι της 23ης Απριλίου 2010 από το ακριτικό Καστελόριζο ότι μας εντάσσει στον σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λίγοι θα μπορούσαν τότε να προβλέψουν ότι μας γνωστοποιούσε το χρονικό του προαναγγελθέντος (οικονομικού- κοινωνικού- πολιτικού) θανάτου μας……
Από τότε μέχρι σήμερα, παρά τις πρώτες ελπίδες και από ειδήμονες και επαΐοντες, παρακαλώ όχι μόνον δεν διορθώθηκαν τα πράγματα, όχι μόνον δεν πήραμε ανάσα από τους πολυποίκιλους φόρους, εισφορές και επιβαρύνσεις, όχι μόνον περικόπηκαν δραματικά μισθοί και συντάξεις, η ανεργία αυξήθηκε ιδιαίτερα στους νέους αλλά κυρίως η χώρα έχει καταντήσει ένα απέραντο «ησυχαστήριο-νεκροταφείο» χωρίς ανάπτυξη, χωρίς προοπτική και ενώ τώρα πια αντιμετωπίζουμε και τον κίνδυνο ανυπαρξίας ρευστότητας χρήματος……

Αλλά μην ανησυχείτε, έξοδος από το ευρώ δεν θα υπάρξει. Δεν μας θέλουν απέξω οι εταίροι μας. Αυτό φάνηκε και είναι ξεκάθαρο. Μέσα μας θέλουν ,για να μας αρμέγουν….. όπως και παλαιότερα είχε επισημανθεί, ο Γιάν(ν)ης φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάν(ν)η……..(βλ. Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος Πείτε την αλήθεια επιτέλους στον Λαό, Ελεύθερη Θράκη 12-3-2015 , GREEK ACTIVITY  7-3-2015 ,MAXIMUM FM 9-3-2015 και Ελεύθερη ώρα 10-3-2015)
Η κατάσταση λοιπόν από το 2010 αντί να καλυτερεύει, χειροτέρευσε, ,μνημόνια υπέγραφαν οι συγκυβερνήσεις Σαμαρά- Βενιζέλου, παρ’ ότι πιο μπροστά ήταν αντιμνημονιακοί, αντιμνημονιακός και ο ΣΥΡΙΖΑ, με καταγγελτικό λόγο μέχρι που ήλθε στην εξουσία, άρχισε τις διαπραγματεύσεις, εγκατέλειψε σιγά- σιγά πολλές από τις κόκκινες γραμμές, ασπάσθηκε πολλά μνημονιακά μέτρα, άφησε την αδιέξοδη ρητορική , οδηγεί όμως τον λαό και το έθνος με μαθηματική πορεία στα βράχια…..
Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες πολιτικάντηδες σε όλο το φάσμα του συνταγματικού τους τόξου από την μεταπολίτευση και μετά, στήριξαν την άθλια πολιτική τους στο ψέμα, στο ρουσφέτι, στους διορισμούς στο Δημόσιο για να έχουν πάντοτε την υποταγμένη ψοφοδεή πελατεία και να κυβερνούν……
Την πολιτική όμως αυτή συνέχισαν οι ανερυθρίαστοι ξενόδουλοι και εθνοπροδότες πολιτικάντηδες, δυστυχώς και μετά την είσοδο μας στα μνημόνια με το επιπρόσθετο συνειδητό ψέμα πως αν τηρήσουμε τους μνημονιακούς όρους θα σωθούμε…..  
Πως θα σωθούμε όμως, αφού όλα ήταν λάθος από την αρχή του επαχθούς δανεισμού μας;!. Δανειστήκαμε από το ΔΝΤ, το οποίο ο Γιωργάκης Παπανδρέου έβαλε στο παιχνίδι, ενώ μπορούσαμε και χωρίς αυτό, τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ και ενώ οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι- και οι του ΔΝΤ και οι δικοί μας- γνώριζαν ότι το χρέος μας δεν ήταν βιώσιμο, επομένως γιατί μας δάνειζαν;!
Καμιά διαδικασία για αναδιάρθρωση του χρέους. Μόνον υπέρμετρος δανεισμός με επαχθείς όρους και με εφαρμοστέο το Αγγλικό δίκαιο για την χώρα μας, τουτέστιν μεθερμηνευόμενο, το απόλυτο ξεπούλημα! Γιατί λοιπόν δανείστηκαν οι πολιτικάντηδες; Για να καλυτερεύσουν τις συνθήκες του Ελληνικού λαού και να μπορέσουν αξιοπρεπώς να καλύψουν τα χρέη του με προσδοκία την θέση της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης ή για να εξυπηρετήσουν και να περισώσουν τα συμφέροντα του Ευρωπαϊκού (τοκογλυφικού) τραπεζικού συστήματος; (για τον προβληματισμό βλ Μιχάλη Ιγνατίου, Τρόικα, ο Δρόμος προς την καταστροφή σελ 473-474 εκδόσεις Λιβάνη)
Αυτή είναι η τακτική που ακολουθούν οι πολιτικάντηδες μας από την μεταπολίτευση και μετά αλλά ιδιαίτερα από την είσοδο μας στον μαγικό χώρο των μνημονίων.  Δανεισμός επί δανεισμού, δίχως τέλος, δίχως προοπτική στον ορίζοντα, αφού τα χρήματα που δανειζόμαστε δεν αξιοποιούνται για επενδύσεις και ανάπτυξη, αλλά επιστρέφουν πίσω για να εξοφληθούν οι δανειστές μας, που είναι το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα με βουνό ομολόγων μας αλλά και τα Ευρωπαϊκά κράτη που για το μόνο που νοιάζονται είναι πως θα εξοφληθούν!
Όλο το φάσμα του πολιτικού μας συστήματος της χώρας είναι ανάξιο και κατώτερο των περιστάσεων. Γιατί έχει στηρίξει την ύπαρξη του στην πολύχρονη διαπλοκή, στην διαφθορά ή και στην ανοχή του στην διαφθορά, στην προνομιακή υποστήριξη των τραπεζών με ανακεφαλαιοποιήσεις και των κεντρικών αθηναϊκών μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) για ευνόητους λόγους, έτσι ώστε ο Ελληνικός λαός να βρίσκεται αλυσοδεμένος και περιφραγμένος μέσα στο φοβερό «τρίγωνο του διαβόλου» το οποίο ό,τι ώρα θέλει τον εξαθλιώνει, ( με νέους φορομπηχτικούς νόμους), ό,τι ώρα θέλει του κατευθύνει την γνώμη (τα κεντρικά ΜΜΕ λειτουργούν προς δόξαν της υστεροφημίας των πολιτικάντηδων) ό,τι ώρα θέλει τον κάνει υποχείριο των τραπεζών (κανένα  δεν δανείζουν οι τράπεζες- μόνον τους πλειστηριασμούς κινούν πια….)
Και σε παλαιότερες τοποθετήσεις μας είχαμε θέσει τον προβληματισμό ότι πάνω από το κράτος με τις βέβαιες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις από μνημόνια ΔΝΤ και ξένα συμφέροντα, υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό καρτέλ, μια κοινοπραξία εγχώριων εργολαβικών- εκδοτικών- οικονομικών συμφερόντων (καναλάρχες- μεγαλοεκδότες- μεγαλοεργολάβοι)που ελέγχει πλήρως όλους τους κρατικούς μηχανισμούς και οδηγεί τα πράγματα εκεί που θέλει; (βλ Η. Ηλιακόπουλος, Η Διγλωσσία και η εξάρτηση του πολιτικού μας συστήματος Ελεύθερη Θράκη 21-11-2014)
Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται ότι παρά τον εντοπισμό πολλών Ελλήνων γνωστών και αγνώστων καταθετών με καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού με τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ – Φαλτσιάνι- Νικολούδη, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε (μόνον κάτι φωτοβολίδες για το θεαθήναι με συλλήψεις τύπου Μπόμπολα), αν όχι να επαναπατρισθούν τα κεφάλαια, τουλάχιστον να φορολογηθούν με αποτέλεσμα να εισρεύσει άφθονο χρήμα στην Ελλάδα. Γιατί δεν γίνεται; Προκαλεί παράκρουση η θλιβερή επωδός- δικαιολογία των υπουργών Βαρουφάκη- Νικολούδη πως δεν έχουν το κατάλληλο προσωπικό για έρευνα και εντοπισμό (αλήθεια;) αλλά και γιατί μια τέτοια κίνηση θα προσκρούσει στο φορολογικό απόρρητο των ξένων τραπεζών, ιδιαίτερα στην Ελβετία, όπου οι περισσότεροι διαπλεκόμενοι έχουν μαζέψει στις  άχρωμες και ανώνυμες τραπεζικές θυρίδες τους, το βρώμικο χρήμα (βλ για τον προβληματισμό αυτό άρθρο μου Η. Ηλιακόπουλος, ο Μαέστρος προσπαθεί αλλά η ορχήστρα είναι παράφωνη, GREEK ACTIVITY Διαδίκτυο 28-4-2015, Ελεύθερη Θράκη 30-4-2015 και Ελεύθερη Ώρα 2-5-2015)
Ποτέ όμως η Ελλάδα ως χώρα δεν έκανε κάποια σοβαρή προσπάθεια να πάρει στοιχεία από την Ελβετία για να γνωρίζει τον πλούτο που έχουν εξάγει οι ευνοούμενοι και διαπλεκόμενοι με τις ευλογίες των πολιτικάντηδων….. Μια διακρατική συμφωνία θα ήταν η λύση να ανοίξουν οι Ελβετικές Τράπεζες τους κωδικούς τους.
Παρ’ ότι η τότε υπουργός οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ παρέδωσε στην Ελληνική Κυβέρνηση την λίστα με τα ονόματα των καταθετών της HSBC (πρόκειται για Ελβετική τράπεζα), η λίστα αυτή τελικά εξαφανίστηκε, υπουργός κατηγορήθηκε, πήρε τελικά μια ποινή χάδι και κανένας εισαγγελέας δεν ενδιαφέρθηκε να δρομολογηθεί ανακριτικός έλεγχος.
Μόνον ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης εδιώχθη ποινικά γιατί προσπαθούσε να ξεσκεπάσει την αλήθεια….. Μήπως τελικά η λίστα Λαγκάρντ βγήκε τότε στην επιφάνεια για εκβιασμό των Ελλήνων πολιτικάντηδων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το χρέος μας;
Γιατί το επίσημο Ελληνικό κράτος λοιπόν δεν κάνει τίποτε για να έλθουν όλες αυτές οι λίστες της ντροπής στην επιφάνεια; Μήπως γιατί ηχηρά ονόματα πολιτικάντηδων είναι μπλεγμένα βαθιά μέσα σ’ αυτές τις λίστες; (βλ για τον προβληματισμό Η. Falciani, Το Χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων, η Ελληνική παρωδία, σελ 177 επ εκδόσεις Λιβάνη)
Ιδού λοιπόν η ανακολουθία των Ελλήνων πολιτικάντηδων όλου του συνταγματικού τόξου να κόπτονται για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, αλλά να αφήνουν το χρήμα στο εξωτερικό! Ποιος τους πιστεύει;
Χωρίς αμφιβολία το χρήμα αυτό που βρίσκεται στο εξωτερικό είναι χρήμα από μίζες και από φοροδιαφυγή…. Γι’ αυτό αδρανούν οι θλιβεροί πολιτικάντηδες….. Αφού πρώτα αυτοί είναι μπλεγμένοι εκεί μέσα…… Αλλιώς δεν εξηγείται από τις 2062 και πλέον περιπτώσεις της λίστας Λαγκάρντ , να έχουν ελεγχθεί μόνον οι 25 κάτι που προκάλεσε πριν λίγο καιρό την δυσφορία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Είναι λοιπόν ένα απτό δείγμα γραφής, πως καμμιά πολιτική δύναμη του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν επιθυμεί την πάταξη της πραγματικής και μεγάλης φοροδιαφυγής ανεξάρτητα του τι λένε και τι ευαγγελίζονται όλοι εντός κοινοβουλίου…….
Τα μνημόνια από το 2010 έχουν γονατίσει την Ελληνική κοινωνία. Γιατί την αφαιμάζουν με φόρους και με περικοπές μισθών και συντάξεων. Ανάπτυξη δεν φάνηκε πουθενά στον ορίζοντα…. Τα ίδια όμως συνεχίστηκαν και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές από τον Φεβρουάριο, που απαιτούσαν δραστικές μεταρρυθμίσεις. Παράταση στην χρηματοδότηση της πεθαμένης Ελληνικής οικονομίας, διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, πληροφορίες για την επίτευξη συμφωνίας, -δυστυχώς ψεύδονται και δεν το λένε μνημόνιο- όμως πουθενά στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται ανάπτυξη. Σελίδες επί σελίδων ανταλλάσσονται μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της χώρας και των δανειστών, συνεχείς τηλεδιασκέψεις μεταξύ πολιτικών αρχηγών, ούτε μια πραγματική και ουσιώδης όμως ρήτρα για ανάπτυξη αυτής της χώρας…..
Και πώς να υπάρξει αλήθεια ανάπτυξη όταν οι Ελληνικές κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον με την υπόσχεση οριοθέτησης και ανακήρυξης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), υπόσχεση όμως που μένει μόνον στα χαρτιά . Όλοι θυμόμαστε τις δραματικές εκκλήσεις του υπουργού εξωτερικών της Κύπρου Λιλίκα επί κυβερνήσεων Σημίτη- Παπανδρέου- Καραμανλή να οριοθετήσει η Ελλάδα με την Κύπρο ΑΟΖ, πλην όμως όλοι οι παραπάνω πρωθυπουργοί με την πολιτική κουστωδία τους εκκώφευσαν και πέταξαν στα αζήτητα την χρυσή ευκαιρία αξιοποίησης του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας. Τα ίδια συνέβησαν και με την κυβέρνηση Σαμαρά παρά τους λεονταρισμούς του τελευταίου και τα μεγάλα του λόγια, τα ίδια όμως και με την κυβέρνηση Τσίπρα ,που ενώ εξήγγειλε την δημιουργία ΑΟΖ στο πρόγραμμα της, τώρα πια και εδώ «άκρα του τάφου σιωπή»
Κι όμως η δημιουργία ΑΟΖ στις Ελληνικές θάλασσες επιβάλλεται γιατί η σύμβαση του 1982 για το δίκαιο της θάλασσας αναφέρει ρητά στο άρθρο 121 παρ 2 ότι όλα τα νησιά και οι νησίδες με εξαίρεση τους βράχους, που δεν μπορούν να έχουν δική τους οικονομική ζωή, διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας, επισημαίνει ο Θεόδωρος Καρυώτης στο πολύ ενδιαφέρον πόνημα του: Η ΑΟΖ της Ελλάδος, σελ 50-60, εκδόσεις Λιβάνη, γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να προβάλλει τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί για δεκαετίες τώρα για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου.
Αντί λοιπόν να οριοθετήσουν οι αξιοθρήνητες μέχρι τώρα Ελληνικές Κυβερνήσεις ΑΟΖ με σημείο αναφοράς το ακριτικό Καστελόριζο (καταλαβαίνει και ο πιο αδαής γιατί λυσσομανά η Τουρκία αποκρύπτοντας το από τους χάρτες!) προς την Κύπρο, επιδεικνύουν πλήρη αδράνεια, υποβαλλόμενες σε θεαματικές κυβιστήσεις σε σχέση με τις εξαγγελίες τους κάθε φορά.
Την ώρα που οι Κινέζοι φτιάχνουν τεχνητά νησιά για να αυξήσουν την ΑΟΖ τους, στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις με τους εκπροσώπους των χαρίζουν υδρογονάνθρακες και ποσοστά εξόρυξης από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων με αφορμή επίσκεψη τους στις ΗΠΑ (Καμένος) όταν μέσω μικροφώνου εξαγγέλλουν τις δουλικές παραχωρήσεις των……
Εδώ όχι μόνον τεχνητά νησιά δίπλα σε μικρά ακατοίκητα νησιά δεν φτιάχνουμε για να αυξήσουμε την ΑΟΖ μας, αντίθετα προγραμματίζουμε διαπλάτυνση του Αξιού και του Έβρου για την μεταφορά LNG από και το Βόρειο Αιγαίο, όπου θα κατασκευασθεί κατά τα σχέδια, τεχνητό νησί για υγροποίηση φυσικού αερίου. Έτσι όμως αλλάζει η χρήση των ποταμών και από εσωτερικά ύδατα θα μεταβληθούν σε πλωτές οδούς κατά τα πρότυπα της Παραγουάης.  Συνακόλουθα τα Σκόπια και η Βουλγαρία, θα αποκτήσουν ΑΟΖ από εκεί που δεν είχαν, γιατί οι μανδαρίνοι της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά σκέφτηκαν να εξυπηρετήσουν δουλικά τα συμφέροντα των εφοπλιστών έναντι οποιουδήποτε εθνικού κόστους.(βλ για τα παραπάνω ιστότοπο Zcode-Gr.blogspot.com του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη, Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 αλλά και ερώτηση Τ. Κουίκ στους υπουργούς περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, εσωτερικών και επικράτειας από 4-4-2015 στον ιστότοπο το Κουτί της Πανδώρας)
Με την οριοθέτηση όμως και ανακήρυξη ΑΟΖ , οι ανύπαρκτες και ξενόδουλες κυβερνήσεις μας, όλες ανεξαρτήτως θα πετύχαιναν αποκλειστικό δικαίωμα στην εξερεύνηση, στην εκμετάλλευση (θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου) αλλά και στην διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος. Με άλλα λόγια η Ελλάδα θα αποκτούσε « κυριαρχικά δικαιώματα» σύμφωνα με το άρθρο 56 της Σύμβασης του Δικαίου της θάλασσας που αξιωματικά θα έφερναν και την ανάπτυξη. Αντ’ αυτών αδράνεια, σιωπή και μετάθεση της δημιουργίας ΑΟΖ στο μέλλον…….
Με μέγιστο πλάτος της ΑΟΖ μέχρι και 200 ναυτικά μίλια, όταν μάλιστα η προστατευτική αυτή ζώνη μπορεί να ξεκινά από το τελευταίο νησί της Ελληνικής επικράτειας (βλ Καστελόριζο ή Γαύδο) η Ελλάδα θα κυριαρχούσε στον χώρο της Μεσογείου, όπου υπάρχουν άφθονα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, ενώ πλέον δεν θα μπορεί κανείς κακόπιστος γείτονας να θέσει υπό αμφισβήτηση την υφαλοκρηπίδα των νησιών μας, γιατί η υπό οριοθέτηση ΑΟΖ μας την περιλαμβάνει. Και ενώ τόσες και άλλες τόσες είναι οι ωφέλειες για τον Ελληνικό λαό, οι διαχρονικά απαράδεκτες και ξενόδουλες Ελληνικές κυβερνήσεις κωφεύουν όλες μπροστά σ’ αυτόν τον θεόσταλτο πλούτο, επιβεβαιώνοντας και πάλι το αδιέξοδο που μας οδηγούν! (Για τα πλεονεκτήματα της ΑΟΖ βλ αναλυτικά Θεόδωρος Καρυώτης, Η ΑΟΖ της Ελλάδας σελ 53 επ εκδόσεις Λιβάνη και Η. Ηλιακόπουλος Αντί ΑΟΖ δημιουργούν ΕΟΖ, Ελεύθερη Θράκη 9-11-2012, ο ίδιος ,ΑΟΖ Η Διαχρονική ανεπάρκεια Ελλήνων Πολιτικάντηδων Ελεύθερη Θράκη 8-11-2014)
Κι ας γνωρίζουν οι φαύλοι πολιτικοί μας πως με την προκλητική αδιαφορία και την εν κατακλείδι ένοχη σιωπή των για δημιουργία της εξαγγελθείσης πολυπόθητης ΑΟΖ, παραβιάζουν το Σύνταγμα το οποίο ορκίστηκαν να φυλάττουν(!)  Η Διάταξη του άρθρου 106 παρ 1, επιτάσσει πως για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του Γενικού συμφέροντος , το κράτος προγραμματίζει και συντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στην χώρα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη όλων των τομέων της Εθνικής οικονομίας. Λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, από την ατμόσφαιρα και τα υπόγεια ή υποθαλάσσια κοιτάσματα για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προαγωγή, ιδίως της οικονομίας των ορεινών, νησιωτικών και παραμεθορίων περιοχών. Τι αλήθεια έκαναν από τις παραπάνω επιταγές του Συντάγματος όλες οι κυβερνήσεις και φυσικά και η σημερινή αριστερής κοπής (!) μέχρι τώρα;  Απολύτως τίποτε!
Αντ’ αυτού σκέπτονται πως θα αυξήσουν τον ΦΠΑ στα νησιά για να τα βουλιάξουν ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην μείνει «ρουθούνι» σ’ αυτά, εύκολη λεία για «ειρηνική;» άλωση από τους απέναντι…… 
Σ’ αυτή την κατάντια έχουν φέρει την χώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου, έστω κι αν άλλα εξαγγέλλουν στην αρχή αυτοί που κάθε φορά κυβέρνησαν.  Όλες οι κυβερνήσεις μετά την είσοδο μας στα μνημόνια είχαν ως άμεσο στόχο τους τον άκρατο και στραγγαλιστικό για τα συμφέροντα της χώρας δανεισμό.
Αφού ό,τι δανειζόμασταν πήγαινε για την εξυπηρέτηση των χρεών μας, το πολύ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και απολύτως τίποτε για την ανάπτυξη. Ο φαύλος κύκλος δανεισμός- φόροι- περικοπές μισθών- συντάξεων – ύφεση- και πάλι δανεισμός καλά κρατεί από το 2010 και συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς.
Όλες οι κυβερνήσεις του φαύλου πολιτικάντικου συστήματος μας, Σημίτη- Παπαδήμου- Καραμανλή- Παπανδρέου- Σαμαρά αλλά και τώρα του μεγαλόσχημου σε λόγια και βερμπαλιστικές κορώνες Αλέξη Τσίπρα και του φολκλορικού θιάσου του  που μας έχωσαν βαθιά στα μνημόνια και στον υπέρμετρο δανεισμό, όπως οι τοξικομανείς ζητούν την δόση τους χωρίς όμως θεραπεία με το πρόσχημα μόνον ότι με όλα τα μέτρα που παίρνουν τάχα επιδιώκουν ανάπτυξη…..
Ποτέ όμως καμιά μνημονιακή σύμβαση με τα παραρτήματα της δεν περιείχε ούτε εν σπέρματι μέτρα για να ξεκινήσει έστω και υποτυπωδώς η ανάπτυξη της χώρας. Το ίδιο έγινε και τώρα με τις σκληρές διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης με τους δανειστές μας, αρχικά με τις κόκκινες γραμμές που έβαλαν στο τραπέζι, με την τετράμηνη παράταση για την επίτευξη συμφωνίας με την ανταλλαγή e-mail, με όρους επί όρων για μεταρρυθμίσεις για την επίτευξη συμφωνίας, με την οικονομική ασφυξία που μαστίζει αυτή την στιγμή την χώρα…!.
Σε όλα αυτά όμως δεν υπάρχουν ούτε υποτυπωδώς όροι πως θα υπάρξει ανάπτυξη, πως θα εξοικονομηθούν πόροι για κάτι τέτοιο, παρά μόνον φόροι- νέος ΦΠΑ- επαναφορά ΕΝΦΙΑ, νέες εισφορές και τίποτε άλλο….  Όμως είναι διαπιστωμένο πως τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, οι συνεχείς φόροι που επιβάλλονται, οι αλλαγές της νομοθεσίας, αποτελούν στην παρούσα φάση το πρόβλημα όχι μόνο της δικής μας αλλά και της Ευρωπαϊκής οικονομίας.
Οι πολιτικάντηδες του κοινοβουλίου όμως αδιαφορούν για την ανάπτυξη της χώρας, με απτές αποδείξεις γι’ αυτό. Ανάπτυξη και επενδύσεις έρχονται στην χώρα όταν υπάρχει σταθερή νομοθεσία στους κύριους τομείς (φορολογία- εργατική νομοθεσία) για να μπορεί η επιχείρηση να επενδύσει με ασφάλεια. Όχι όπως εδώ, που κάθε κυβέρνηση ανεβάζει και κατεβάζει κάθε λίγο και λιγάκι διαφορετικούς φορολογικούς νόμους γιατί θέλει να γίνεται αρεστή στα συμφέροντα (των ολιγαρχών) που την στηρίζουν!. Ανάπτυξη και επενδύσεις έρχονται ακόμη στην χώρα, όταν υπάρχει σταθερό και όχι ταλαντευόμενο νόμισμα.
 Γι’ αυτό δεν μένει καμμιά σοβαρή μεγάλη επιχείρηση στην Ελλάδα και ψάχνει χώρες με ευνοϊκή σταθερή φορολογική νομοθεσία για να προγραμματίσει καλύτερα. Η αοριστία και η πλήρης έλλειψη ασφάλειας προγραμματισμού, αποτελούν τα βασικότερα εμπόδια στον δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, που οι ψευτοπολιτικάντηδες ποτέ δε θέλησαν να δουν…..
Οι πολιτικάντηδες μας φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και την αβεβαιότητα μελλοντικών εκλογών, δεν τολμούν να χαράξουν σαφή πολιτική γραμμή για την χώρα με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας. Αντ’ αυτού ξέρουν μόνον να γεμίζουν τις τσέπες τους με βρώμικο χρήμα από μίζες και να προετοιμάζουν τους γόνους τους να τους διαδεχθούν ως σπουδαρχίδες. Πότε αλήθεια οι πολιτικάντηδες μας προγραμμάτισαν με στόχο τις επενδύσεις στις υποδομές; Ας πάρουν ως παράδειγμα την κατασκευή των σιδηροδρόμων του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ που μετέτρεψαν το ισχνό μόρφωμα των αμερικανικών εποίκων σε βιομηχανική δύναμη. Με τους σιδηροδρόμους εκείνης της εποχής αναπτύχθηκαν πάμπολλοι άλλοι συγγενείς με αυτούς  περιφερειακοί τομείς προς όφελος της οικονομίας, οι εδώ όμως δεν το καταλαβαίνουν. Γιατί άραγε; Με αφορμή τον προβληματισμό αυτό, οδηγούμαστε εύκολα στην διαπίστωση, πως η  Ευρώπη είναι η Ήπειρος που αποφάσισε να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες όσον το δυνατόν πιο γρήγορα και στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η φύση είναι πλουσιοπάροχη στην χώρα μας. Αντί να ψάχνουν οι πολιτικάντηδες την άντληση φυσικού αερίου με τα γνωστά LNG που μόνον ρύπανση στο περιβάλλον μπορεί να φέρουν με τα πλοία των εφοπλιστών που θα το μεταφέρουν στην Ευρώπη, δεν πίεσαν ποτέ την Ευρώπη να στηρίξει επενδυτικές προσπάθειες στην Ελλάδα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δηλαδή ενέργεια από τον ήλιο με τα φωτοβολταϊκά συστήματα και από τους ανέμους με ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα, που μπορούν να παράγουν φτηνό και φιλικό προς το περιβάλλον ρεύμα, για όλη την Ευρώπη, η οποία ζει με τον κίνδυνο διαρροής των πυρηνικών αντιδραστήρων στα διάφορα μέρη της…..
Αν οι πολιτικάντηδες μας ενδιαφέρονταν πραγματικά για την ανάπτυξη της χώρας, θα είχαν παρακινήσει την Ευρώπη να επενδύσει σε τεράστια αιολικά πάρκα απανταχού στο Αιγαίο αλλά και να επενδύσει σε σταθμούς αποθήκευσης και έξυπνης μεταφοράς ενέργειας και ακόμη που και πως είναι σκόπιμο να παραχθεί η ενέργεια αυτή.  Δεν χρειάζεται να αναφερθεί ιδιαίτερα πως την αποθήκευση ενέργειας από τα αιολικά πάρκα θα μπορούσαμε να την έχουμε και με μορφή υδρογόνου, σε μονάδες αποθήκευσης που θα βρίσκονταν δίπλα στα αιολικά πάρκα. Με το υδρογόνο θα μπορούσαμε να κινούμε ακόμη και τα αυτοκίνητα μας.
Οι θλιβερές κυβερνήσεις μας όμως αντί να κάνουν αυτά, άφησαν να στηθεί απάτη σε ανυποψίαστους πολίτες που επένδυσαν τις οικονομίες μιας ζωής σε φωτοβολταϊκά συστήματα για να απολαμβάνουν την συμφωνημένη πρόσοδο. Τα χρήματα των πολιτών έγιναν όμως  φτερά και όχι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά με απούσα την κροκοδείλια ελληνική πολιτεία.
Οι Έλληνες πολιτικάντηδες αντί να ψάχνουν επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα, θα έπρεπε να πιέσουν την Ευρωπαϊκή επιτροπή , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού ταμείου υποδομών. Το ταμείο αυτό θα επιχορηγούσε τις επενδύσεις σε αιολικά πάρκα, σε φωτοβολταϊκά συστήματα και γενικά σε ενεργειακές υποδομές (για όλα αυτά βλ Dirk Mȕller, Σύγκρουση κεφ. Ο δρόμος προς το μέλλον, σελ 231, 240 επ εκδόσεις Λιβάνη) Οι εναλλακτικές αυτές μορφές ενέργειας θα μπορούσαν να τροφοδοτούν συνεχώς όλη την Ευρώπη σε ηλεκτρικό ρεύμα, με αντίστοιχη ευημερία της χώρας μας και των παραπλανημένων πολιτών της.
Αντ’ αυτού για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι, πώς θα δανεισθούν χρήματα για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις και για να πληρώσουν τις επόμενες δόσεις στο ΔΝΤ.
Οι λανθασμένες αυτές επιλογές των μακρόπνοων πολιτικάντηδων όλου του κοινοβουλευτικού φάσματος, έφεραν την χώρα στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.
Τα ίδια δυστυχώς συμβαίνουν και στον τουρισμό, την βασική πηγή εσόδων στην χώρα μας. Με την κοντόφθαλμη πολιτική τους έχουν αφήσει τους tour operators να αλωνίζουν και να κατευθύνουν τους τουρίστες στα κράτη που εκείνοι θέλουν.
Δεν είναι τυχαίο που στα όμορφα νησιά μας καταφθάνουν στίφη εξαθλιωμένων λαθρο-μεταναστών για την δημιουργία μιας αποκρουστικής εικόνας αποτρεπτικής για αφίξεις αξιόλογου τουρισμού στην χώρα μας . Και εδώ λοιπόν φέτος η ανάπτυξη έχει πάρει την κάτω βόλτα…..
Αντί όμως η συγκυβέρνηση να διαισθανθεί το πρόβλημα ,αφήνει με την προκλητική ανοχή της πλήθη αλλοθρήσκων απροσδιόριστης πολλές φορές ταυτότητας και προέλευσης, να εποικίζουν την χώρα προκειμένου αργότερα να χρησιμοποιηθούν ως φτηνά εργατικά χέρια στις αναμενόμενες να δημιουργηθούν ειδικές οικονομικές ζώνες (ΕΟΖ) σύμφωνα και με την εθνοκτόνο νομοθεσία για εργατική απασχόληση και παράνομων μεταναστών.
Γιατί αλλιώς πώς να εξηγηθεί το εθνοκτόνο άρθρο 37 παρ 5 του Ν. 3907/26-1-2011 σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν οι ανεξιχνίαστης πολλές φορές προέλευσης λαθρομετανάστες, να εργάζονται μετά από ειδική άδεια (;!) με ελάχιστη αμοιβή , υπό την προϋπόθεση ότι η απομάκρυνση τους έχει αναβληθεί και ότι απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα αναβολής τους, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις Δημοσίου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν έτσι τις άμεσες ζωτικές τους ανάγκες (βλ Η. Ηλιακόπουλος, Η λαθρομετανάστευση μπάζει από παντού Ελεύθερη Θράκη 28-3-2015- MAXIMUM FM 25-3-2015, Ελεύθερη Ώρα 2-4-2015)
Και σαν να μην έφτανε μόνον αυτό, η εθνοκτόνος πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους αριστερής κοπής αλλά δεξιάς τσέπης φωστήρες, ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον νέο κώδικα Ιθαγένειας, ελληνοποιώντας χιλιάδες παράνομους μετανάστες,  δίνοντας τους συνάμα το δικαίωμα να ψηφίζουν στις Ελληνικές εκλογές, προσδοκώντας βέβαια με τις ψήφους τους να συνεχίσουν το μεγάλο φαγοπότι, αυτό που έστησαν οι συνεταίροι τους Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Ανάπτυξη δεν έχουμε γιατί οι πολιτικάντηδες μας, δέσμιοι των μεγάλων αφεντικών τους, δεν θέλουν να έχουμε. Μόνο εκλογική πελατεία ηλιθίων θέλουν να έχουν. Να τους υπόσχονται μια θέση στο Δημόσιο για να εξασφαλίζουν οι ίδιοι τα παιδιά και τα εγγόνια τους την συνεχή ευημερία τους που ως ανεπάγγελτοι οι περισσότεροι ποτέ δεν θα είχαν!
Οι αμέτρητοι διορισμοί στο αντιπαραγωγικό δημόσιο όμως έφεραν την χώρα στο σημερινό της χάλι και συνάμα μετάλλαξαν τους Έλληνες από τον πιο επιχειρηματικό και  ίσως πιο παραγωγικό λαό του πλανήτη σε θλιβερούς τυφλοπόντικες χωμένους πίσω από το θανατηφόρο τέλμα του μοναχικού τους γραφείου, τρέμοντας να αρθρώσουν φωνή και ελεύθερη σκέψη, μήπως και δυσαρεστήσει τα αφεντικά της δήθεν ελεύθερης «δημοκρατικής» επιρροής.
Φυσικά οι πολιτικάντηδες στο διάβα των δεκαετιών κατέστρεψαν ολίγον κατ’ ολίγον και άλλους τομείς της χώρας, πρωτίστως όμως την παιδεία, παράγοντας ηλιθίους- ψευτοτεχνοκράτες επονομαζόμενους Fachidiots, αποκομμένους από τις ρίζες μας την παράδοση και την θρησκεία μας, θλιβερούς μικροαστούς που τώρα πια χωρίς ίχνος αντίστασης σε όλα όσα συμβαίνουν οδεύουν προς τον θάνατο…..
Καταστρέφοντας την παιδεία με μαθητές στην πραγματικότητα κάτω του μετρίου σε επιδόσεις και σε ήθος, αποχαυνωμένους εμπρός στο διαδίκτυο, προετοιμάζουν το έδαφος για την δημιουργία ενός «αμόρφωτου μαζανθρώπου» που δεν θα έχει στόχους και προορισμό.
Επακόλουθα της ανυπαρξίας μιας πραγματικής Ελληνικής παιδείας συνδεδεμένης με την υπέροχη και συνεχώς διδάσκουσα ιστορία μας, με τις παραδόσεις μας και τους αγώνες της φυλής είναι και η διάλυση της οικογένειας, αυτή που ως ζωντανό κύτταρο κράτησε τον Ελληνισμό ανά τους αιώνες, όπου όλα τα μέλη της παίρνουν το ένα από το άλλο κουράγιο να αντιμετωπίσουν τους δύσκολους καιρούς σκλαβιάς, υποδούλωσης, φτώχειας , ενώ σήμερα ανταγωνίζονται μεταξύ τους με αποκορύφωμα την απομόνωση, την φιλαυτία, τον αρρωστημένο εγωισμό, την πληθώρα των διαζυγίων, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται……
Για να επιτευχθεί έτσι ο στόχος του ραδιούργου Χένρι Κίσσιγκερ πως αν θέλεις να διαλύσεις τους Έλληνες απόκοψε τους από την γλώσσα τους, την ιστορία και την οικογένεια…..
Με όλα αυτά και άλλα τόσα που μπορούν να ειπωθούν , αποδεικνύεται το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει το πολιτικό σύστημα της χώρας εκπεφρασμένο μέσα από ένα στείρο κοινοβουλευτισμό, όπου στην ρωμαϊκή αρένα (κοινοβούλιο) μυδραλιοβολούνται εμπρός στο διψασμένο για θέαμα πλήθος, αλλά έξω από αυτό είναι όλοι μα όλοι μια καλή παρέα, που όταν χρειαστεί προβαίνουν σε εναλλαγή φύλων (κυβέρνησης- αντιπολίτευσης) με κουστούμια διαφορετικής απόχρωσης….  
Όταν πριν λίγους μήνες ανέβαινε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ με ωραία λόγια που αποδείχθηκαν όμως φληναφήματα, ο αποχαυνωμένος αυτός λαός πίστεψε πως ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών και της γενναίας ρήξης με τους κακούς και τυραννικούς εταίρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πιστοί ακόλουθοι του, οι ΑΝΕΛ παρά τις φλογερές διακηρύξεις από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για καταγγελία του μνημονίου, για ρήξη με την ευρωζώνη εφ’ όσον δεν τα βρούμε, πέρασε σε πιο ήπιες τακτικές που κατέληξαν σε τετράμηνη παράταση της αγωνίας και του επιθανάτιου ρόγχου ενός παραζαλισμένου και παραπλανημένου συνάμα λαού, υποκύπτοντας πλέον στις «πραιτοριανές» απαιτήσεις των «θεσμών» - έτσι την λένε πια κομψά την Τρόικα- για βαθιές μεταρρυθμίσεις που μέχρι τώρα όμως δεν έχουν εγκριθεί από τους εταίρους μας, υποβάλλοντας στο μαρτύριο της σταγόνας του χρήματος (εμάς τους αξιοθρήνητους Νέο- Έλληνες , με σκηνές απείρου κάλλους, να σηκώνουν χρήματα από τα αποθεματικά των ταμείων των Δήμων και άλλων οργανισμών για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, να μην προαναγγέλλουν όμως πως είμαστε πια κοντά στην επίτευξη μια έντιμης;!) συμφωνίας με τους εταίρους. Ποιας συμφωνίας αλήθεια; Ενός νέου μνημονίου με επαχθέστερους όρους από τα προηγούμενα;! Γιατί συμφωνία θα υπάρξει! Έστω και αν η κακόφωνη ορχήστρα της συγκυβέρνησης μας την παρουσιάσει ως αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων με τους Ευρωτοκογλύφους εταίρους μας. Μόνο που αυτή η συμφωνία για να πάρουμε τα υπόλοιπα χρήματα κάπου στα 7,2 δισεκ ευρώ, θα είναι χειρότερη από τις προηγούμενες αλλά και απ’ αυτήν αν την έκαναν στην αρχή . Μνημόνιο δηλαδή!
Γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάντησε σαν το ποντίκι που βρυχάται αλλά όλοι δυστυχώς την περιγελούν στην Ευρώπη και της υποδεικνύουν να υποκύψει στις ορέξεις των αδηφάγων εταίρων μας (πάμπολλα τα δημοσιεύματα του SPIEGEL προς αυτήν την κατεύθυνση). Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την ρήξη όπως είχε προαναγγείλει; Τι φοβάται; Μήπως μας πέταξαν από την Ευρωζώνη; Να είστε σίγουροι πως οι εταίροι μας είναι το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν. Κανένα GREXIT δεν θα συμβεί. Μας θέλουν μέσα να μας αρμέγουν. Που θα βρουν πιο ζουμερή αγελάδα, να την αρμέγουν σε όσα πλουσιοπάροχα ο Θεός και η φύση μας χάρισαν; (Στον ορυκτό μας πλούτο, στον ήλιο μας, στις υπέροχες θάλασσες μας, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μας, στο φυσικό μας αέριο και άλλα πολλά, ων ουκ έτσι αριθμός).
Εκτός αυτού γεωπολιτικοί λόγοι αποτρέπουν ένα δυσάρεστο GREXIT, που θα δημιουργούσε πρόσθετους πονοκεφάλους και στους «συμμάχους» μας από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού! Γιατί απλούστατα καθόλου δεν τους αρέσει να βάλει πόδι στο Αιγαίο η Ρωσική αρκούδα!
Γιατί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αριστερές συνιστώσες που βγήκαν με αποφασιστική ορμή στο προσκήνιο της πολιτικής για να χαϊδέψουν τα πεσμένα αυτιά των Νεοελλήνων δεν τόλμησε την ρήξη; Η ρήξη θα ήταν όπως θυμόμαστε, αρχικά με την καταγγελία του μνημονίου. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και οδηγηθήκαμε στις παρατάσεις και τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις.
Ξέχασε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πως οι προηγούμενες κατάπτυστες και ξενόδουλες κυβερνήσεις  Παπανδρέου- Σαμαρά υπόγραψαν τα μνημόνια που αποτελούν Διεθνείς συμφωνίες, και θα έπρεπε να τις κυρώσουν με Νόμο στην Βουλή όπως απαιτεί το άρθρο 28 παρ 1 του Συντάγματος;! Ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δυο ημέρες πριν από την υπογραφή της σύμβασης του μνημονίου και τέσσερις ημέρες πριν από την συμφωνία έγκριση ΔΝΤ, ψηφίστηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος (!) και τέθηκε σε ισχύ ο Νόμος 3845/2010 με επτά άρθρα και τέσσερα παραρτήματα.
Με την παρ 4 του άρθρου πρώτου του Ν3845/2010 παρείχε ο Νόμος στον υπουργό οικονομικών(!) την εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή , με την Ευρωπαϊκή επιτροπή, τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου.
Στο τέλος η πιο πάνω παράγραφος όριζε πως τα μνημόνια , οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου δανείου εισάγονται στην Βουλή για κύρωση. Δηλαδή ο υπουργός οικονομικών και όχι η Βουλή- γιατί θα έπρεπε κανονικά να ερωτηθεί όλος ο Ελληνικός λαός- κατά γκανγκστερικό τρόπο δέσμευσε την χώρα με την υπογραφή των επαχθών αυτών μνημονίων από αυτόν!
Θαυμάστε δημοκράτες! Μα πιο πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που ενώ τα ήξεραν όλα αυτά και ενώ το βροντοφώναζαν για καταγγελία, στην συνέχεια σίγησαν με την φαιδρή αιτιολογία πως δεν τους νοιάζει, γιατί τάχα διαπραγματεύονται εκτός του μνημονίου! Κι ας ψηφίστηκε πέντε ημέρες μετά την δημοσίευση του Ν 3845/2010, τρεις μέρες μετά την σύναψη της σύμβασης και του μνημονίου και μια ημέρα μετά την συμφωνία έγκρισης του ΔΝΤ ,ο Ν3847/2010 με το οποίο τροποποιήθηκε το τελευταίο εδάφιο της παραγρ 4 του άρθρου πρώτου του Ν 3845/2010 όπου πλέον ορίζετο, πως τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου εισάγονται στην Βουλή για συζήτηση και για ενημέρωση μόνον!.
Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής των και πάει περίπατο λοιπόν η κύρωση τους με Νόμο του κράτους όπως επιτάσσει το άρθρο 28 παρ 1 του Συντάγματος. Οποία κοροϊδία προς τον Ελληνικό λαό, στην οποία όμως συνειδητά συμμετείχε και συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνοδοιπόροι του! Μια τέτοια όμως νομοθετική παρέμβαση αποτελεί ωμή παραβίαση του Συντάγματος γιατί οι συμφωνίες για να αρχίσουν να ισχύουν πρέπει να επικυρωθούν με εσωτερικό νόμο που θα ψήφιζε η Βουλή. Πλήρη κατάλυση λοιπόν της λαϊκής κυριαρχίας! Γιατί συνέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τα μνημόνια αποτελούν Διεθνείς συμφωνίες και όφειλαν οι τότε εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις να τις έχουν φέρει στην Ελληνική βουλή προς επικύρωση με νόμο κατά τα άρθρα 36 παρ 2 και 28 παρ 1 και 2 του Συντάγματος για να ισχύουν ως εσωτερικό δίκαιο της χώρας. Γιατί το άρθρο 28 παρ 2 του Συντάγματος ορίζει «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν με συνθήκη ή συμφωνία» σε όργανα Διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση Νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία ,απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
Ποτέ όμως δεν επικυρώθηκε με την πιο πάνω πλειοψηφία η συμφωνία του μνημονίου που παραχωρεί αρμοδιότητες εκτελεστικής λειτουργίας (στον ΠτΔ, στους υπουργούς, υφυπουργούς) Νομοθετικής λειτουργίας, (που ανήκουν στην Βουλή και στον ΠτΔ ,αρθ 26 παρ 1 σε συνδυασμό με αρθ 64 και 79 επ και 42 Σ) και της Δικαστικής Λειτουργίας που ανήκουν στα Ελληνικά Δικαστήρια (26 παρ 3 και 87 επ Συντάγματος)Τις παρανομίες αυτές τις γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί δεν κατήγγειλε το μνημόνιο;
Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ , γνώριζαν πως το περιεχόμενο των συμφωνιών δανεισμού από πλευράς Συντάγματος και θεμελιωδών αρχών του Ευρωπαϊκού Δικαίου, ήταν επαχθέστατο για την Ελλάδα. Ειδικότερα όταν συμφωνήθηκε ο όρος παραίτησης της Ελλάδας από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας της. Δηλαδή οι δανειστές θα μπορούν αμετάκλητα και άνευ όρων να κινήσουν διαδικασίες δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.
Ακόμη συμφωνήθηκε ο όρος οι δανειστές ένας ή περισσότεροι ή και όλοι, αλλά πάντοτε με την συναίνεση όλων των δανειστών, να μπορούν να μεταβιβάσουν με οποιονδήποτε τρόπο σε τρίτο οποιοδήποτε από τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις που έχουν από την σύμβαση δανεισμού, ενώ η Ελλάδα ως οφειλέτης δεν μπορεί ούτε να αρνηθεί μια τέτοια μεταβίβαση, ούτε να μεταβιβάσει μέρος ή το όλο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της από την σύμβαση προς τρίτο. Δηλαδή παρέχεται στους δανειστές να δημιουργήσουν χωρίς την θέληση της Ελλάδας, με βάση την σύμβαση δανεισμού, πολιτικό και οικονομικό μπλοκ σχέσεων με τους δανειστές και με τρίτες χώρες, δεσμευτικό για την χώρα μας.
Με άλλα λόγια για παράδειγμα να απαιτήσει από μας μια μέρα η γείτων χώρα Τουρκία, να τους παραχωρήσουμε τα ναυπηγεία Σύρου γιατί μεταβίβασαν το δικαίωμα για εκμετάλλευση τους οι δανειστές προς αυτήν. Για τα πανηγύρια δεν είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας , όταν υπογράφει τέτοια κατάπτυστα κείμενα; Όταν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει κι αντί να καταγγείλει τα μνημόνια ετοιμάζεται να υπογράψει «έντιμες» συμφωνίες τι είναι; Για τον κάλαθο της ιστορίας;! (Για όλα τα παραπάνω βλ αναλυτικά Γιώργος Κασιμάτης Οι Παράνομες συμβάσεις δανεισμού της Ελλάδας σελ 37 επ εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη)
Τα φύλλα των εφημερίδων και των περιοδικών τις τελευταίες ημέρες επιδίδονται σε δραματικοποίηση του σκηνικού (βλ Δημοκρατία 14-6-2015, Βήμα από 14-6-2015) Σαν να δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ (αλήθεια που; στο ξενοδοχείο FOUR SEASONS ;)μια τιτάνια μάχη για να σωθεί ο Ελληνισμός. Τα νεύρα των νεοελλήνων όσων βέβαια παρακολουθούν- γιατί πάμπολλοι συνεχίζουν αποχαυνωμένοι να ακούν ρόκ μουσική με φραπεδάκι στην παραλία, να σερφάρουν ηλιθιωδώς στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook το λένε οι ξενομανείς!), προσβάλλοντας τον ψευτο-εγωϊσμό τους, κοντεύουν να σπάσουν από την αγωνία. Το είπαμε όμως : Μην αγωνιάτε , GREXIT δεν θα υπάρξει. Περισσότερη υποδούλωση θα υπάρξει. Με υπογραφή νέου μνημονίου. Με επαχθέστερους όρους. Που θα γονατίζουν σιγά- σιγά τον ταλαίπωρο αυτόν λαό. Τον λαό αυτό που σε λίγο δεν θα αναπαράγεται, που θα ζει με μισθούς πείνας αλλά και συντάξεις, προθάλαμους στον θάνατο, που θα ζει χωρίς ιατρική ασφάλεια, χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον, συρρικνωμένος διαρκώς με το αντιστρόφως ανάλογο μέγεθος της ραγδαίας αύξησης των λαθρο-μεταναστών. Έτσι ώστε να φτάσει σύμφωνα με τις στατιστικές γύρω στο 2.100 να αριθμεί τούτος εδώ ο λαός μόλις 2,5 εκατομμύρια ψυχές! Κι όλα αυτά γιατί; Δεν μπόρεσε ποτέ να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα προβλήματα το φαύλο πολιτικό σύστημα παρά μόνον από την μεταπολίτευση και μετά, διαιώνιζε προς το χειρότερο την κατάσταση;
Γιατί το φαύλο πολιτικό σύστημα μας αποτελείται από εξαρτώμενους νάνους από τα μεγάλα αφεντικά(εσωτερικού- εξωτερικού), που πάντοτε υποδουλώνουν οικονομικά την χώρα, μοιράζοντας μίζες, δώρα, ανταμοιβές, έχοντας τους στο χέρι όλους μα όλους.  Ακόμη κι όταν τα αφεντικά πολλούς από αυτούς τους πολιτικάντηδες τους σπούδαζαν στα πανεπιστήμια τους για να τους έχουν αργότερα δικά τους όργανα προς εξυπηρέτηση των δικών τους στυγνών συμφερόντων.
Η διαπλοκή είναι τεράστια και σε βάθος και έχει αγκαλιάσει όλο το αμαρτωλό πολιτικό μας σύστημα, το οποίο βέβαια κακά τα ψέματα έχει έλθει νομοτελειακά σε αδιέξοδο! Πρόκειται δυστυχώς περί οργανωμένου σχεδίου πλήρους υποδούλωσης της χώρας με εκτελεστές τα πολιτικά ανδρείκελα του κοινοβουλευτισμού.
 Κι εδώ όμως πρέπει να παρατηρηθεί πως ακόμη και οι δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ότι υποστήριζαν τα ιδεώδη, τα ιδανικά και τις αξίες του εθνικιστικού χώρου, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς και μέρος του άθλιου αυτού συστήματος, που τις έφτιαξε για να τις κατασπαράξει μια μέρα στο βωμό του μολώχ. Γιατί κι αυτές ακόμη οι ψευτοεθνιστικές δυνάμεις έχουν γίνει ιδιαίτερα πρόσφατα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης (το γιατί το γνωρίζουν οι ίδιες!) έχουν αποβάλει ο,τιδήποτε πνευματώδεις και αξιοκρατικό από μέσα τους και αναλίσκονται σε «κατινιές» του χειρίστου είδους με πολλές ακόμη και ποινικού δικαίου παραβατικές συμπεριφορές.
Αφού ποτέ στην αλήθεια δεν κοινωνούν της αρχαίας Ελληνικής παιδείας και φιλοσοφίας, ποτέ δεν στοχεύουν στην αρετή και την πραγματική ανδρεία των προγόνων μας, αλλά έφτασαν να ταυτίζουν τον εθνικισμό με τραμπουκισμούς, λουμπεναρίες, νεοναζισμό, κάνοντας έτσι τους Έλληνες να ντρέπονται να πουν παραέξω ότι αγαπούν το έθνος των και μάχονται γι’ αυτό! Από βλακεία ή ενδεχομένως και ηθελημένα (;)- τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς- θα απαντήσει σίγουρα ο ιστορικός του μέλλοντος!
Έτσι λοιπόν τους κακής κοπής δεξιούς μικρόψυχους και μετρίους αστούς της υποτιθέμενης δεξιάς παράταξης και την ανεπάρκεια της , τους ληστρικούς χαμαιλέοντες του συνωμοτικού και διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ που πέταξε στο καναβάτσο ήδη η ιστορία, τους ζήσαμε. Τις άλλες φαύλες πολυποίκιλες αριστερές δυνάμεις που έφτιαξαν ευκαιριακά τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το απόκομμα των ΑΝΕΛ τους ζούμε τώρα και δεν τους χορταίνουμε! Όσο για το απολιθωμένο ΚΚΕ αυτό θα παίζει πάντοτε τον περίεργο ρόλο του, μέρος του συστήματος κι αυτό στο Εθνικό μας κοινοβούλιο! Και μετά από όλα αυτά τι;;;!!! Υπάρχει ελπίδα;;! ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ! Το άθλιο σύστημα μας εκπεφρασμένο μέσα από τον κοινοβουλευτικό  μανδύα στην πραγματικότητα εξυπηρετώντας κάποιες μεγάλες οικογένειες με την οικογενειοκρατία και την κομματοκρατία (βλ Η. Ηλιακόπουλος, Οικογενειοκρατία και κομματοκρατία, Η γάγγραινα του Ελληνισμού, αναρτημένο στο διαδίκτυο……) έπνιξε δυστυχώς τα όνειρα και τις ελπίδες των νεοραγιάδων, εξοβελίζοντας από την διακυβέρνηση της χώρας τους αρίστους. Τους αρίστους για τους οποίους μιλά ο Πλάτων στην Πολιτεία του και όχι τυχαία! Οι άριστοι που θα πρέπει να συνδυάζουν γνώση και δύναμη. «Εάν μη οι φιλόσοφοι βασιλεύσωσιν ή οι βασιλείς τε φιλοσοφήσωσι γνησίως τε και ικανώς….. ουκ έστιν κακών παύλα ταις πόλεσι, δικώ δ’ ουδέ των ανθρωπίνων γένει. Πλάτων Πολιτεία 473 D»
Υπάρχουν πολλοί άριστοι μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Η μετρία Αστοκρατία όμως τους απεχθάνεται και δεν τους αφήνει ούτε να κυβερνήσουν, ούτε να βασιλεύσουν. Η Αστοκρατία που ρίζωσε ως μετριότητα ακόμη από τον 19ο αιώνα αλλά και τον 20ο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα την δράση της…. Ευρίσκεται όμως τώρα πια σε αδιέξοδο από τα ίδια τα λάθη της….. Οι άριστοι έχουν δημιουργικές ιδέες. Για να κινηθεί όμως η ιστορία προς τα εμπρός και να σωθεί το έθνος πρέπει υπάρχει και αποδοχή αυτών των ιδεών. Το δεύτερο δεν είναι πάντοτε εύκολο γιατί η ανθρώπινη αγέλη είναι αντιδραστική. Απεχθάνεται τις ιδέες…. Μισεί τους φορείς τους…… (βλ για τον προβληματισμό Γ. Κ. Γεωργαλά, Η δημοκρατία των αρίστων-πολιτική σκέψη σελ 29- εκδόσεις Σμυρνιωτάκης)
Ο Ελληνικός Λαός έχει μια ευκαιρία. Επιτέλους να κυβερνηθεί από αρίστους. Για να το πράξει όμως αυτό πρέπει να αρθεί των περιστάσεων και να αναλογισθεί πως το σάπιο αυτό πολιτικό σύστημα δεν του προσφέρει τίποτε , αντίθετα θάβει τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών του. Με όραμα την υπαρξιακή ρήση «Ελευθερία ή θάνατος» των ηρωϊκών μορφών του 21 (Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα- Νικηταρά και άλλων) αλλά και αστραφτερών μορφών της Νεοελληνικής ιστορίας (Ιωάννης Καποδίστριας- Χαρίλαος Τρικούπης- Ίων Δραγούμης- Ιωάννης Μεταξάς αλλά και Γεώργιος Παπαδόπουλος- αφήστε τον ιστορικό του μέλλοντος να τον κρίνει- τουλάχιστον άφησε μηδενικό έλλειμμα και δεν ροκάνισε τα πάντα όπως τα «δημοκρατικά τρωκτικά») να κάνει την ρήξη, να αποτινάξει την κοινοβουλευτική Δικτατορία (βλ άρθρο μου παλαιότερα Λειτουργεί άραγε το πολίτευμα; Ελεύθερη Θράκη 16-2-2013) και να απαιτήσει να κυβερνηθεί από άριστους. Από άριστους που ούτε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, - άθλιοι Μανδαρίνοι των Βρυξελλών,- επιθυμούν και με την πρώτη ευκαιρία θα  ρίξουν σίγουρα στους αρίστους την ρετσινιά του φασίστα!
Γιατί και η Ευρώπη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον χωρισμό του κόσμου παραπαίει. Είναι σε βαθιά κρίση. Είναι μια κρίση του Ευρωπαϊκού πνεύματος. Η ήπειρος μας αρρώστησε και έχασε την θέληση για ζωή. Η γενιά του 67 μίσησε και καταδίκασε όλα όσα τους είχαν δοθεί. Κάθε παράδοση, κάθε πίστη στο είδος τους, κάθε θέληση προς μια αυθεντική ταυτότητα. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν χάσει την θέληση τους να ζουν, πεθαίνουν , επειδή δεν θέλουν να ευημερήσουν πια, γιατί δεν θέλουν να έχουν άλλα παιδιά και γιατί έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να στέκεσαι και να πολεμάς γι’ αυτό που είναι δικό σου (βλ MARKUS WILLINGER, Γενιά της ταυτότητας, σελ 15 ARKTOS 2014)
Δυστυχώς αλλά πρέπει να το δεχθούμε επιτέλους πως σύσσωμο το πολιτικό σύστημα δημιούργησε τις προϋποθέσεις διάλυσης, της υπερχρέωσης του κράτους, όχι για να αναπτυχθεί η Ελληνική κοινωνία, αλλά για να λεηλατηθεί (βλ Γιώργος Κοντογιώργης, Κομματοκρατία και Δυναστικό κράτος, Μια ερμηνεία του Ελληνικού αδιεξόδου, Η θεμελιώδης δυσμορφία του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος σελ 147, εκδόσεις Πατάκη) Κι επειδή το πολίτευμα μας μόνον κατ’ επίφασιν είναι δημοκρατικό, αφού η μεταπολίτευση αποτελεί την ολοκληρωτική επαναφορά του συστήματος στο καθεστώς της φαυλοκρατίας του 19ου αιώνα (βλ για την επισήμανση Γ. Κοντογιώργης οπ  149), πρέπει ο Ελληνικός λαός να «ψάξει» και να ακολουθήσει τους «αρίστους»

Θα τους ακολουθήσουμε; Έλληνες παύσετε να είστε νέο- έλληνες! Αξιώστε να κυβερνηθείτε από αρίστους. Αναβαπτιστείτε με τις διαχρονικές αναλλοίωτες ιδέες της φυλής, την φιλοπατρία, την οικογένεια, την θρησκεία, την μάχη για την αρετή, για την μη υποδούλωση της φυλής στην παγκοσμιοποίηση και το διαδίκτυο. Θα τους ακολουθήσουμε; Υπάρχει πια μόνον μια ευκαιρία. Μας την προσφέρει το ίδιο το φαύλο πολιτικό μας σύστημα το οποίο βρίσκεται πια σε αδιέξοδο….. Γιατί μη ξεχνάτε. Θα μας κρίνουν και μας κατά τον στίχο του ποιητή ,οι αγέννητοι και οι νεκροί…… 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...