Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Κυριακή υπηρεσιακή κυβέρνηση ή ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ
Έκτακτο κυβερνητικό συβούλιο θα συγκαλέσει εκτάκτως απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το ερώτημα την Κυριακή να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηατισθεί υπηρεσιακή με σκοπό την διενέργεια εκλογών ή να αποδεχθεί η Ελλάδα την ενδιάμεση συμφωνία που προσφέρουν οι δανειστές και να την φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή.


Καταιγιστική μορφή λαμβάνουν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την απόφαση να συγκαλέσει εκτάκτως απόψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του αυριανού Eurogroup.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στους οποίους ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν κατανοεί γιατί οι θεσμοί επιμένουν σε τόσο σκληρά μέτρα.

Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που επισκέπτεται το Μαυροβούνιο εκλήθη να επιστρέψει εσπευσμένα το απόγευμα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες οι δανειστές ζητούν την παράταση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας έως το Νοέμβριο και προσφέρουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για περίοδο τριών ετών.

Αυτό προκύπτει από έγγραφα των θεσμών -της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Μέχρι και το Νοέμβριο, οι θεσμοί θα δανείσουν στην ελληνική κυβέρνηση συνολική χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από αυτά, τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ προέρχονται από την Ευρώπη και τα 3,5 δισεκατομμύρια από το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από στοιχεία των τριών θεσμικών οργάνων.


Φυσικά η "χορηγία" αυτή θα συνοδεύεται από "αιματηρά" μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...