Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΟΙΚΑ: “Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΕΙΕΣ. ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ”

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα με τίτλο «Ελλάδα: κάτω από τη σκληρή ρητορική, η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές ξανάρχισε»
Την εκτίμηση ότι, αντίθετα με τη δημόσια ρητορική και όσα αφήνει να εννοηθούν, η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς και τους δανειστές εξέφρασε κοινοτικός αξιωματούχος στη βελγική εφημερίδα «Le Soir».Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα με τίτλο «Ελλάδα: κάτω από τη σκληρή ρητορική, η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές ξανάρχισε», ο αξιωματούχος δηλώνει ότι: «Αντίθετα με εκείνα που η δημόσια ρητορική αφήνει να εννοηθούν, είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Και αυτό σας το λέει ένας γνωστός σκεπτικιστής της ελληνικής υπόθεσης. Δεν παραμένει πια παρά μόνο μία τελευταία προσπάθεια».

Αναφέρεται επίσης στις επαφές Τσακαλώτου και Παππά στις Βρυξέλλες και την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση και υποστηρίζει ότι «για να μπορεί να συνεχιστεί η δημοσιονομική πορεία, πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες και να αυξηθούν τα έσοδα.

Γεγονός που συναντά την αντίσταση της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία εκλέχτηκε με την υπόσχεση να ελαφρύνει τα δεινά που επιβλήθηκαν στους φτωχούς και στη μικρή μεσαία τάξη.

Η θέση όμως των 28 είναι άκαμπτη: εάν η Αθήνα δεν θέλει να μειώσει τις συντάξεις, ούτε να αυξήσει το ΦΠΑ, πρέπει να υιοθετήσει άλλα μέτρα με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Η εφημερίδα επικαλείται ακόμα μια πηγή σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν σχετικές ρεαλιστικές προτάσεις στο τραπέζι», και ως μια απ’ αυτές αναφέρει περικοπές στον προϋπολογισμό της Άμυνας.

Σε αυτό το σημείο, δε, σχολιάζει ως “σημαντική λεπτομέρεια” τον Πάνο Καμμένο ως υπουργό Άμυνας αλλά και αρχηγό ενός «εθνικιστικού» κόμματος.
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...