Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Νέα εποχή ξημερώνει στη μάχη καταπολέμησης του καρκίνου.κοκτέιλ φαρμάκων αλλάζει τα δεδομένα ,Η ανοσοθεραπεία γιάτρεψε το 60% των ασθενών

Τo κοκτέιλ φαρμάκων που αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη κατά του καρκίνου - Η ανοσοθεραπεία γιάτρεψε το 60% των ασθενών
Νέα εποχή φαίνεται ότι ξημερώνει στη μάχη καταπολέμησης του καρκίνου. Ιατρικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο, το οποίο μαθαίνει στον οργανισμό να ανασυντάσσεται και να αντιδρά στον καρκίνο, ονομάζοντας τη συγκεκριμένη θεραπεία, «ανοσοθεραπεία».


Οι γιατροί δοκίμασαν το νέο φάρμακο σε πάρα πολλούς ασθενείς, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον καρκίνο του δέρματος και μάλιστα βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 61χρονης Βίκι Μπράουν, η οποία το 2006 προσβλήθηκε από τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου ενώ το 2013 οι γιατροί βλέποντας τον οργανισμό της να μην ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείας, της έδωσαν ελάχιστους μήνες ζωής.

Η καθηγήτρια κολλεγίου, ως μια τελευταία της ελπίδα, ζήτησε να πάρει μέρος στις δοκιμές της κλινικής Royal Marsden και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες ο καρκίνος απομακρύνθηκε από τον οργανισμό της ενώ ακόμη και μετά από ένα μήνα που έκανε ξανά την εμφάνισή του, νικήθηκε πάλι από την ίδια μέθοδο.

Οπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η «ανοσοθεραπεία» προέρχεται από ένα ειδικό φάρμακο, πάνω στο οποίο δούλευαν εδώ και αρκετά χρόνια και ουσιαστικά ενεργοποιεί ξανά τον ανθρώπινο οργανισμό και τον βοηθά να επιτίθεται αυτός στον καρκίνο. «Ενιωσα ότι συνέβη ένα θαύμα. Τα τελευταία δύο χρόνια λαμβάνω το συγκεκριμένο φάρμακο και πλέον απολαμβάνω ξανά τη ζωή» δήλωσε ευτυχισμένη η καθηγήτρια από το Κάρντιφ.

Ο Πίτερ Τζόνσον, καθηγητής του κέντρου ερευνών κατά του καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή. «Οι αποδείξεις μαρτυρούν ότι έχει εφευρεθεί ένας νέος τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου, άκρως αποτελεσματικός. Οχι για όλους τους τύπους της συγκεκριμένης αρρώστιας αλλά κυρίως για τον καρκίνο του πνεύμονα και του δέρματος. Ελπίζουμε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, το συγκεκριμένο φάρμακο θα αντικαταστήσει τις χημειοθεραπείες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τη δοκιμή που έγινε σε 950 Βρετανούς ασθενείς, στους οποίους είχε διαγνωστεί καρκίνος του δέρματος. Το 60% αυτών κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τον καρκίνο ενώ το κόστος για τη θεραπεία ενός και μόνο ατόμου κόστισε περίπου 150.000 ευρώ για ένα χρόνο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κοκτέιλ φαρμάκων, το οποίο σύμφωνα με τον δόκτωρ Τζέιμς Λάρκιν του νοσοκομείου Royal Marsden μπορεί μέσα στην επόμενη 5ετία να αποτελέσει το δραστικότερο μέτρο αντιμετώπισης για όλους τους τύπους του καρκίνου.


Γίνεται φυσικά εύκολα αντιληπτό ότι μια τέτοια ανακάλυψη δεν θα μπορούσε να έχει μικρό κόστος. Ο ανταγωνισμός πάντως αναμένεται να ρίξει την τιμή της συγκεκριμένης θεραπείας σύμφωνα με τον δρ Ρίμπας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Merck, η οποία έβγαλε πρώτη στο εμπόριο την «ανοσοθεραπεία» και την Bristol-Myers Squibb, η οποία την κατηγορεί για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...