Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Η… κραυγή απελπισίας έπιασε τόπο: «Πακέτο» 2000 λαθρομετανάστες έρχονται στην Αθήνα από τη Λέσβο

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ Η ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ  
ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ TOY BLUE STAR ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τελικά η «κραυγή απελπισίας» των κατοίκων της Μυτιλήνης και της Λέσβου γενικότερα για το θέμα της λαθρομετανάστευσης φαίνεται πως… έπιασε τόπο: 2.000 λαθρομετανάστες, από τους 3.000 περίπου που υπήρχαν στο νησί μεταφέρονται με έκτακτο δρομολόγιο του Blue Star 1 αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο  της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς από το απόγευμα του Σαββάτου που αλλού, παρά στην Αθήνα.Η εσπευσμένη αποχώρηση των λαθρομεταναστών που είχαν κατακλύσει το νησί και φυσικά είχαν αρνητικό αντίκτυπο (αλοίμονο) στον τουρισμό, έγινε εξαιτίας των περιορισμένων υποδομών στη Λέσβο και φυσικά η πολιτεία αποφάσισε να τους κατευθύνει στην Αθήνα όπου οι υποδομές είναι πραγματικά… άφθονες.

Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκαν οι χώροι γύρω από το λιμάνι και το σύνολο των λαθρομεταναστών  μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ' όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δηλαδή μείνετε όσο θέλετε στην Ελλάδα ακρεί να μην φύγετε στην Ευρώπη.

Φυσικά οι λαθρομετανάστες, όπως και οι δεκάδες χιλιάδες άλλοι που έχουν μπει στη χώρα (το πρώτο τετράμηνο, αφού δεν υπάρχει ακόμη νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, σημειώθηκαν 36.172 είσοδοι) θα λάβουν τα σχετικά χαρτιά που πρακτικά θα τους εξηγείται ότι μπορούν μείνουν για όσο καιρό θέλουν στην Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να «επισκεφθούν» το νομό Κιλκίς για να διαφύγουν στα Σκόπια.

Φαίνεται πως οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Λέσβου «κινητοποίησαν» τον πάντα "έτοιμο" κρατικό «μηχανισμό» και με τάχιστες διαδικασίες αποφάσισε να τους οδηγήσει στην πάντα φιλόξενη Αθήνα όπου το μέρος είναι μεγάλο, ελπίζοντας να χαθούν ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλων λαθρομεταναστών και γηγενών κατοίκων.

Πρόκειται πράγματι για μια κινητοποίηση που δείχνει ότι η πολιτεία σέβεται τον Έλληνα… ψηφοφόρο και φυσικά αποδεικνύει την ευρωπαϊκού τύπου «ετοιμότητα» των αρχών.

Στο μεταξύ, σχεδόν 350 μετανάστες εντόπισαν τα ξημερώματα οι αρχές σε Λέσβο Κω, Χίο, Σάμο και Φαρμακονήσι όπου με τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκαν οι πάντα πρόθυμες αρχές για τους μεταφέρουν σε ελληνικό έδαφος.

Καμία σκέψη για αποτροπή ή πρόληψη. Αυτά δεν υπάρχουν καν.

Στη Χίο έκαναν τους Αστυνομικούς «καθαρίστριες»

Όπως αναφέρεται δεκάδες αστυνομικοί της Χίου, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με επικεφαλής τον αστυνομικό υποδιευθυντή Χίου Δ. Αυγερινό καθάρισαν σήμερα τον καταυλισμό των λαθρομεταναστών  στο Μερσινίδι.

Στόχος τους, όπως είπαν, ήταν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας για τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες  που φθάνουν στο νησί κάθε ημέρα!

Μάλιστα ο  κ. Αυγερινός εξέφρασε και τη… λύπη του γιατί οι λαθρομετανάστες μένουν μόνο μια ημέρα στους καταυλισμούς και μετά φεύγουν για να συνεχίσουν το τουριστικό τους ταξίδι στην Ελλάδα, με Blue Star και άλλα σκάφη αναψυχής και κρουαζιερόπλοια.

«Δυστυχώς οι περισσότεροι πρόσφυγες έρχονται εδώ, μένουν μία ημέρα και φεύγουν. Το αποτέλεσμα είναι να μην ενδιαφέρονται για τον τόπο προσωρινής παραμονής τους», υποστήριξε ο κ. Αυγερινός που ζήτησε τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων ώστε ο χώρος να διατηρείται καθαρός.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι το μέτρο έχει χάσει κάθε έννοια σε αυτή τη χώρα, που κυριαρχεί η ύπνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...