Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ 1,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙO ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...!!

Παραμονή εκλογών θύμιζαν οι εκροές των καταθέσεων από τις τράπεζες σήμερα. Από το πρωί οι καταθέτες επισκέφθηκαν τα γκισέ των τραπεζών και προχώρησαν σε αναλήψεις που συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ περίπου.
Η παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος εξασφάλισε την ομαλή ροή και την ομαλή τροφοδοσία των τραπεζών, όμως οι δυσκολίες δεν ξεπεράστηκαν.Η κατάσταση είναι πολύ λεπτή λένε τραπεζίτες. Από τη στιγμή, όμως, που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα.

Οι ίδιοι εκφράζουν την ελπίδα πως τη Δευτέρα στη σύνοδο Κορυφής θα βρεθεί λύση ή μία φόρμουλα που θα οδηγεί σε λύση ώστε να εκτονωθούν οι πιέσεις και σταδιακά να ηρεμήσουν οι καταθέτες.

Επιπλέον ελπίζουν η λύση να είναι οριστική και όχι παράταση, γιατί θα επιστρέψουν ταχύτερα στις τράπεζες οι καταθέσεις που είναι στα σεντούκια, στα στρώματα και τα μαξιλάρια.

Αντιθέτως, αν δοθεί παράταση οι επιστροφές θα είναι μικρότερες και βραδύτερες, γιατί οι καταθέτες θα σκεφτούν ότι σε λίγο καιρό θα ξαναζήσουν το θρίλερ του Grexit.

Τέλος, αξίζει να διευκρινιστεί ότι το κύμα των εκροών δεν έχει θίξει ομοιόμορφα όλες τις τράπεζες, καθότι άλλες αντιστέκονται περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ σε έκτακτη συνεδρίαση χορήγησε σήμερα πρόσθετη ρευστότητα, ενώ δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το ίδιο και τη Δευτέρα αν υπάρξει ανάγκη. newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...