Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Γ.Βαρουφάκης:"ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΤΗ SIEMENS " Δεν αναγνωρίζουμε τον προηγούμενο συμβιβασμό"

"Bόμβα" από τον Γ.Βαρουφάκη, ο οποίος θα ξανανοίξει τον φάκελο Siemens για να αναζητηθούν ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.
 Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο θα τεθεί στο επίκεντρο της νέας έρευνας που προτίθεται να ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τα "μαύρα ταμεία" του γερμανικού κολοσσού.


Σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης: «είναι δεδομένο ότι η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens τον Αύγουστου του 2012 θα επανεξεταστεί όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση».

Ο υπουργός επισημαίνει πως η κυβέρνηση έχει ήδη "εξαγγείλει στο πιο υψηλό επίπεδο ότι θα διερευνήσει κάθε πτυχή του σκανδάλου της Siemens" και συμπληρώνει ότι "ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έθεσε θέμα δικαστικής συνδρομής από τη Γερμανία στη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ".

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου αναφορικά με σκανδαλώδεις συμβάσεις της εταιρίας στον τομέα υγείας, ο υπουργός υποστηρίζει πως "Κατά την επανεξέταση, εφόσον προκύψει θέμα παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων με τον όρο περί παροχής ιατρικού εξοπλισμού, θα αντιμετωπιστεί με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου".


Φυσικά η Siemens "καίει" τα δύο πρώην κυβερνώντα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Θεωρούσαν ότι αυτό το θέμα είχε λήξει (το είχαν λήξει) και τώρα παρουσιάζεται εκ νέου μπροστά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...