Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Ρωσία: Αερόστρωμνα, S-400 κ.α. προσφέρει στην Τουρκία!

Ρωσία – Τουρκία… συμμαχία και στον στρατιωτικό τομέα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την προσφορά της κρατικής ρωσικής Rosoboronexport, η οποία προσφέρει στους Τούρκους τεχνογνωσία για την κατασκευή αερόστρωμνων (hovercrafts) αμφιβίων αποστολών, αλλά και συνεργασία στον τομέα των αντιαεροπορικών συστημάτων και σε πολλούς ακόμα κρίσιμους τομείς.


«Συνεργαζόμαστε ήδη στη ανάπτυξη μικρών αμφιβίων hovercrafts και στην ενσωμάτωση ρωσικών οπλικών συστημάτων στο Τουρκικό Ναυτικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρίας Ανατόλι Ακσιόνοφ.

Η Rosoboronexport ελέγχεται, ουσιαστικά, από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και αποτελεί τον βασικό εξαγωγικό πυλώνα των ρωσικών οπλικών συστημάτων. Πέραν των hovercrafts η Τουρκία έχει επιδείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς, τα οποία θα κατασκευαστούν στην Τουρκία.


Η επικείμενη ρωσοτουρκική συμφωνία έρχεται μια εβδομάδα μετά τις υπογραφείσα συμφωνία με την Κίνα και μια επικείμενη με την Ταϊλάνδη. Η Κίνα θα αποκτήσει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, όντας μάλιστα ο πρώτη χώρα που αγοράζει τα εν λόγω συστήματα. Η Ταϊλάνδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον απόκτησης ρωσικών μαχητικών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...