Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

La Stampa. Ιταλικό δημοσίευμα αποκαλύπτει το “σχέδιο Β” της Μέρκελ για την Ελλάδα "χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ και ανθρωπιστικό πρόγραμμα "

Ιταλικό δημοσίευμα αποκαλύπτει το “σχέδιο Β” της Μέρκελ για την Ελλάδα
- Εξετάζουν χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Το δημοσίευμα θέτει ως προϋπόθεση “αλλαγή κυβέρνησης ή ακόμη και κυβέρνηση τεχνοκρατών”
- Παρουσιάζεται δυσαρεστημένος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τα προσχέδια και τα προγράμματα μερικής ισχύος που επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση

Σε “σχέδιο Β” για την Ελλάδα που περιλαμβάνει χρεοκοπία και ανθρωπιστικό πρόγραμμα, αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα του Τορίνο La Stampa, σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο.

Η δημοσιογράφος Τόνια Μαστρομπουόνι αναφέρει ότι «μια από τις πιθανότητες τις οποίες εξετάζουν στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη είναι μια χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ, με την υιοθέτηση ενός είδους μίνι επιταγών εσωτερικής χρήσης, σε συνδυασμό με ένα "ανθρωπιστικό σχέδιο", ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα απέτρεπε μια πιθανή κατάρρευση των τραπεζών και θα προσέφερε εγγύηση παροχής βοηθειών προς τον ελληνικό πληθυσμό».

Σύμφωνα με την La Stampa, το ενδεχόμενο αυτό θα προϋπέθετε, όμως, «αλλαγή κυβέρνησης ή ακόμη και κυβέρνηση τεχνοκρατών».

Η Ιταλίδα δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι η αβεβαιότητα που συνδέεται με τον σχέδιο αυτό είναι τεράστια, πρώτα από όλα πολιτική, «από την στιγμή που δεν μπορεί να αποκλείσει, κανείς, ότι ο Τσίπρας, προκειμένου να μην δεχθεί να τεθεί υπό επιτροπεία, μπορεί να προτιμήσει την επιστροφή στην δραχμή».
Η εφημερίδα του Τορίνο σημειώνει πως «ούτε αυτό ανησυχεί, πλέον, πολλούς πολιτικούς και τραπεζίτες» διότι «όπως αναφέρουν έγκυρες γερμανικές πηγές, η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα από γεωπολιτικής απόψεως, αλλά πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι για να είναι κανείς μέλος του ευρώ πρέπει να σέβεται συγκεκριμένους κανόνες».
Η Τόνια Μαστρομπουόνι προσθέτει ότι «αν λάβει υπόψη του, κανείς, το κλίμα που επικρατεί στα γραφεία του Σόιμπλε, είναι πολύ δύσκολο η γερμανική κυβέρνηση να ικανοποιηθεί με προγράμματα μερικής ισχύος, με προσχέδια προγραμμάτων, τα οποία, σύμφωνα με διαρροές, η Ελλάδα παρουσίασε χθες και θα συνεχίσει να συζητά στο τεχνικό επίπεδο μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας».


«Η στάση της 'Ανγκελα Μέρκελ δεν είναι, βεβαίως, τόσο σκληρή, αλλά υπάρχουν, πλέον, πολλές χώρες που επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία από τον Σόιμπλε», καταλήγει η La Stampa.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...