Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Με οικονομικό "Αρμαγεδώνα" προειδοποιεί ο διευθύνον σύμβουλος του IIF το σύνολο της Ευρωζώνης στην περίπτωση που είχαμε ένα "Grexit".

Χ.ΤΡΑΝ: "ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ"
Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα οδηγούσε όλη την Ευρωζώνη στο χάος και «θα προκαλούσε αμφιβολίες για όλο το οικοδόμημα της συμφωνία της Δύσης» προειδοποιεί μιλώντας στη βρετανική Telegraph ο διευθύνων σύμβουλος του IIF Χανγκ Τραν.Να σημειώσουμε ότι το IIF που είναι ένας φορέας - ινστιτούτο, που εκπροσωπεί τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (όπως τράπεζες, κλπ) σε όλο τον κόσμο σαν ένας συνεταιρισμό που περιλαμβάνει τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, επενδυτικές, κλπ. είχε άμεση εμπλοκή και στο περιβόητο "κούρεμα" του 2011 όταν τα δάνεια των ιδιωτών μετατράπηκαν ουσιαστικά σε κρατικά χρέη των ευρωπαικών χωρών.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν "καίγεται" ιδιαίτερα για το τι θα γίνει σστο ελληνικό ζήτημα εφόσον πλλέον δεν έχει έκθεση στα ελληνικά δάνεια αλλά γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον για τις πραγματικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να έχει σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις ενισχύοντας την πόλωση μεταξύ του πυρήνα της ευρωζώνης και της περιφέρειας.

Δηλώνει αισιόδοξος ότι «θα βρεθεί χώρος για συμβιβασμό» και ότι θα υπάρξει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα αλλά προειδοποιεί ότι οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι πολύπλοκες και «δεν έχουν γίνει αντιληπτές μέχρι σήμερα».

Το μεγάλο ερώτημα κατά τον ίδιο είναι ότι σε περίπτωση που το ευρώ αποδειχθεί αναστρέψιμο είναι το «ποιος θα ακολουθήσει;».

«Θα δημιουργηθούν ερωτήματα για την ευθυγράμμιση της Ελλάδας με την ΕΕ και τη Δύση όσον αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής, πολιτικής ασφαλείας κτλ. και όλη η ουσία της συμφωνίας της Δύσης θα μπορούσε να τεθεί εν αμφιβόλω» προσθέτει.

Η δήλωση αυτή σημαίνει ένα πράγμα ότι κανένας δεν πρόκειται να ρισκάρει να ανοίξει τον "Ασκό του Αιόλου"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...