Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Η καναδική Fortress θα τυπώσει τη νέα Ελληνική δραχμή; Στα ύψη η μετοχή της στο χρηματιστήριο του Τορόντο

Ένα απίθανο ράλι ανόδου έχει καταγράψει τις τελευταίες ώρες η μετοχή της καναδικής εταιρείας εκτυπώσεων Fortress Paper Ltd μετά από φήμη που διέσπειρε η ιστοσελίδα Zerohedge αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εταιρεία έχει συνάψει συμβόλαιο με την ελληνική κυβέρνηση για την εκτέλεση του σχεδίου παράλληλου νομίσματος!


Η μετοχή της Fortress στο χρηματιστήριο του Τορόντο έκλεισε χθες με κέρδη 22%, στα 3,78 δολ. Καναδά ενώ τον τελευταίο μήνα το ράλι της μετοχής έχει φθάσει το 65%.

Η πορεία του τελευταίου μήνα ώθησε την ιστοσελίδα Zerohedge να σχολιάσει χθες πως η πιθανή αιτία ίσως να είναι ένα συμβόλαιο της εταιρείας με την Αθήνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την εισαγωγή ενός “παράλληλου νομίσματος”.Η εταιρεία με ανακοίνωση της χθες δηλώνει άγνοια γιατί οι μετοχές της καταγράφουν αυτό το ράλι ενώ ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Chadwick Wasilenkoff αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Το εργοστάσιο της Fortress στο Landqart της Ελβετίας εκτυπώνει χαρτονομίσματα, διαβατήρια και κάρτες visa. Την περασμένη εβδομάδα η καναδική εταιρεία είχε ανακοινώσει πως στο α’ τρίμηνο πούλησε 2.715 μετρικούς τόνους “τιτλοποιημένου χαρτιού”, όπως το ονομάζει, από 2.270 τόνους στο δ’ τρίμηνο του 2014.


Ιδού και το δημοσίευμα του Πρακτορείου Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...