Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EUROGROUP: “ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ 2ΔΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΑΝ ΣΚΥΨΕΤΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ. ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ”

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ!! ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΣ
  Ο ΣΥΡΙΖΑ 
«Ο χρόνος αυτή τη στιγμή εξαφανίζεται» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

 Διαβάστε τη σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε για την Ελλάδα:
«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.

Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί.

Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία.

Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.
Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω.

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσών δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας».


Βαρουφάκης: Να κάνει η ΕΚΤ αυτό που πρέπει

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, αφού ανακοίνωσε στους ομόλογούς του ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει αύριο τη δόση του ΔΝΤ, τόνισε πως η Φρανκφούρτη πρέπει τώρα να «κάνει αυτό που πρέπει».

Ντάισελμπλουμ: Πρώτα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μετά οι εκταμιεύσεις

Αφού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σύντομης δήλωσης του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπενθύμισε ότι με βάση τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου απαιτείται ένας πλήρης κατάλογος μεταρρυθμίσεων για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις.

«Στη σύντομη δήλωση μας αναγνωρίζουμε την πρόοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις. Εχει διαπιστωθεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το Eurogroup της Ρίγας, υπάρχει πιο γρήγορη πρόοδος, εμβαθύνονται οι συζητήσεις», ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας όμως ότι απαιτείται χρόνος για να γεφυρωθούν τα κενά και να υπάρξει συμφωνία.

«Οπως συμφωνήσαμε την 20η Φεβρουαρίου, χρειαζόμαστε έναν πλήρη και περιεκτικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων, ως προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις. Δηλώνουμε έτοιμοι να συναντηθούμε όταν οι θεσμοί επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση».

Ο Μοσκοβισί επιμένει: Μένουν ανοιχτά εργασιακά και συντάξεις

«Συμφωνώ με τον Γερούν. Σε σχέση με την τελευταία συνάντηση έχουμε πρόοδο και νέο πνεύμα. Έχουμε αποτελεσματικές ανταλλαγές και καλύτερης ποιότητας συζητήσεις» είπε ο Γάλλος Επίτροπος, ενώ συμπλήρωσε στην συνέντευξη Τύπου «Για το ΦΠΑ η Ελλάδα θέλει ανεξάρτητη Αρχή για την είσπραξη και επιτέλους μιλήσαμε με σαφήνεια για τα κόκκινα δάνεια. Οι συντάξεις και η αγορά εργασίας είναι ζητήματα που μένουν ανοιχτά. Η ελληνική πλευρά λέει πως έχει κόκκινες γραμμές σε αυτά αλλά πρέπει να φέρει και σαφείς προτάσεις για να καταλήξουμε στην τελική συμφωνία. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, όλα πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

 Tι είπε ο Μοσκοβισί μετά το Eurogroup – Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, όλα πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου!
Για το ΦΠΑ η Ελλάδα θέλει ανεξάρτητη Αρχή για την είσπραξη και επιτέλους μιλήσαμε με σαφήνεια για τα κόκκινα δάνεια. Οι συντάξεις και η αγορά εργασίας είναι ζητήματα που μένουν ανοιχτά. Η ελληνική πλευρά λέει πως έχει κόκκινες γραμμές σε αυτά αλλά πρέπει να φέρει και σαφείς προτάσεις για να καταλήξουμε στην τελική συμφωνία. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, όλα πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.


 Δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη
Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Ενθαρρυντική η πρόοδος στις συνομιλίες με Ελλάδα

Ενθαρρυντική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλά την ίδια στιγμή, τόνισε, αναγνωρίζεται ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.

Αποχωρώντας μετά τη λήξη του Eurogroup, ο Χάρης Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία κατάληξη σύντομα. Ακόμη, επισήμαινε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει θετική αλλαγή κλίματος, “αυτό το χρειαζόμαστε αλλά προφανώς χρειαζόμαστε να διατηρηθεί το momentum και να δούμε μία γρήγορη κατάληξη αυτού του ζητήματος ώστε να μπορέσουμε να απομακρύνουμε την αβεβαιότητα από την ευρωζώνη και ειδικότερα από την Ελλάδα”.


Ερωτηθείς για τα προβλήματα ρευστότητας της Ελλάδας, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως είναι κάτι που συζητήθηκε στο Eurogroup αλλά αρνήθηκε να υπεισέλθει λεπτομέρειες επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...