Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Αιφνιδιαστικά ο Σ. Λαβρόφ στο Βελιγράδι, σε επίσκεψη αστραπή λόγω πιθανών « εξελίξεων» στα Βαλκάνια

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε απόψε στην Σερβία και στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Η επίσκεψη του Ρώσου αξιωματούχου σηματοδοτεί εξελίξεις στην περιοχή με φόντο την δραστηριοποίηση του UCK στην ΠΓΔΜ
«Η Ρωσία εκτίμησε ιδιαίτερα τη συμμετοχή του προέδρου Τόμισλαβ Νίκολιτς και του τμήματος του σερβικού στρατού στην παρέλαση στην Μόσχα», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με την σερβική τηλεόραση rts.rs.Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δίνοντας ακριβώς το στίγμα των προθέσεων του, δήλωσε κατά την άφιξή του στο Βελιγράδι ότι «ένα από τα κύρια καθήκοντα των δύο χωρών είναι η σύναψη των αμυντικών συμφωνιών που θα σέβονται την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Δηλαδή μιλά καθαρά για σύναψη αμυντικής συμφωνίας Ρωσία και Σερβίας ενόψει των εξελίξεων στα Βαλκάνια . Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η ιστοσελίδα pentapostagma.gr, η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών έχει κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για « καταιγιστικές εξελίξεις» στα Βαλκάνια το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε οι στρατιωτικές κινήσεις το τελευταίο διάστημα από Σερβία και Βουλγαρία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Βελιγράδι, όπου ήμουν πριν από ένα χρόνο», δήλωσε ο Λαβρόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεοδρόμιο του Βελιγραδίου « Nikola Tesla», και πρόσθεσε ότι η Ρωσία ήταν «ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη» στην άφιξη του Προέδρου της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς στη Μόσχα και στην συμμετοχή του Σερβικού Στρατού στην Παρέλαση της νίκης στις 9 Μαΐου.

Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με την άφιξη των Ρώσων συναδέλφων, με τους οποίους διατηρεί τακτικές συναντήσεις, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

«Θα συζητήσουμε όλα τα σημαντικά θέματα, τα διμερή και εκείνα που σχετίζονται με τον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ, καθώς και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Υπάρχει αμοιβαία φιλία των δύο λαών μας και των δύο κρατών», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Το επίσημο μέρος της επίσκεψης του στο Βελιγράδι, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αρχίζει την Παρασκευή, όταν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Σερβίας.

Απόδειξη των παραπάνω εκτιμήσεων της ιστοσελίδας μας , αποτελούν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Lukashevich , ο οποίος είπε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι, το Βελιγράδι θα πρέπει να συνεχίσει να υπολογίζει στην υποστήριξη της Μόσχας, για την προστασία της κυριαρχίας της, και ειδικά όταν πρόκειται για το Κοσσυφοπέδιο. Νομίζουμε ότι το Κρεμλίνο εδώ τα λέει όλα .!

Ετοιμάζεται « πανηγύρι» στα Βαλκάνια αυτό άλλωστε το γνωρίζουν και « οι πέτρες», και η Ρωσία δηλώνει την ετοιμότητα της να « επέμβει» σε οποιαδήποτε ανωμαλία προκύψει……. Η πατρίδα μας που παρόλο που ανήκει σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, σε περίπτωση επίθεση από την Τουρκία ποιος θα εγγυηθεί για αυτήν;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...