Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Ανώτερο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας τινάζει τα πάντα στον αέρα! "Δεν θα καταλήξουμε σε συμφωνία, θα προχωρήσουμε μόνοι μας"

Δήλωση "βόμβα" από ανώτερο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας σε δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής
- Εκτιμά ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέσα στο Μάιο γιατί η άλλη πλευρά τραβάει συνεχώς στο σχοινί
- Το μεσημέρι στη Βουλή, ο κ. Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί και να κάνει κωλοτούμπα αν και αναγνώρισε ότι για τη... μη παράδοση είναι αναγκαία η ρευστότητα

- Υπέρ του δημοψηφίσματος στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τάχθηκε και ο γραμματέας της ΚΕ, Τάσος Κορωνάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη
Μόλις δύο ημέρες μετά το Eurogroup και τις δηλώσεις περί προόδου στις διαπραγματεύσεις, ανώτερο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας έρχεται να τα τινάξει όλα στον αέρα με δήλωση "βόμβα" που έκανε σε "πηγαδάκι" με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής.

"Είμαστε μακριά από συμφωνία" δήλωσε και εκτιμά ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο Μάιο γιατί η άλλη πλευρά τραβάει συνεχώς στο σχοινί.

Προεξόφλησε ότι "δεν θα καταλήξουμε" και πρόσθεσε "θα προχωρήσουμε μόνοι μας". Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, η κριτική της Αριστερής Πλατφόρμας θα κλιμακωθεί στις συνεδριάσεις των οργάνων αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αύριο Πέμπτη.

Η δήλωση αυτή ουσιαστικά προαναγγέλλει ρήξη με τους δανειστές, καθώς η κυβέρνηση εγκλωβισμένη από τα παιχνίδια των δανειστών, αλλά και τις δικές της αγκυλώσεις, δείχνει πως το ναυάγιο δεν είναι ένα μακρινό ενδεχόμενο.


Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει... κωλοτούμπα
Το μεσημέρι, ο κ. Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί και να κάνει κωλοτούμπα αν και αναγνώρισε ότι για τη...μη παράδοση είναι αναγκαία η ρευστότητα.

"Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις "κόκκινες γραμμές" και είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουμε και θα λάβουμε υφεσιακά μέτρα", είπε και για αυτό όπως σημείωσε συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

"Αν θέλαμε να κάνουμε κωλοτούμπα θα το είχαμε κάνει από την αρχή και θα είχαμε υπογράψει το email Χαρδούβελη. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε...θα αντέξουμε. Παίρνουμε μέτρα για να αντέξουμε και πιστεύω ότι θα τα βγάλουμε πέρα". Παραδέχθηκε πάντως ότι "χρειαζόμαστε ρευστότητα για να σταθούμε απέναντι στους πιστωτές και να μην παραδοθούμε".


Κορωνάκης: "Ναι" σε δημοψήφισμα

Ο γραμματέας της ΚΕ, Τάσος Κορωνάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία. Κατέγραψε έτσι τη διαφοροποίηση του σε σχέση με τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση ότι το δημοψήφισμα είναι εκτός ατζέντας.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...