Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Επίδομα σίτισης στην μνημονιακή Ελλάδα: Ιδού τα… επιτεύγματα του «συνταγματικού τόξου»

Η είδηση, όπως αναγράφηκε σε ημερήσια εφημερίδα, είναι ενδεικτική της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Ελληνικός Λαός, στην εποχή του Μνημονίου. Μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο «υποβλήθηκαν 120.726 αιτήσεις από ενδιαφερομένους που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από το σύνολο των αιτήσεων σχεδόν μια στις τρεις, δηλαδή 44.391, αφορούν την επιδότηση σίτισης»!

Ακούγεται και διαβάζεται ως κάτι το πραγματικά ανατριχιαστικό. Επίδομα σίτισης στην Ελλάδα του 21ου αιώνα! Στην Χώρα της μεταπολίτευσης, του «συνταγματικού τόξου» και της «ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης» ο αριθμός των πεινασμένων, ο οποίος αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε καθημερινή βάση, προκαλεί κάτι πολύ παραπάνω από ανησυχία και προβληματισμό. Ειδικά, μάλιστα, αν συνυπολογιστούν όλοι όσοι χρειάζονται το συγκεκριμένο επίδομα αλλά δεν υπέβαλαν το αίτημα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Άλλη μια θλιβερή απόδειξη, λοιπόν, ότι η πείνα, η φτώχεια, η ανεργία και η απελπισία έχουν γίνει κυρίαρχες καταστάσεις στην μνημονιακή Ελλάδα.
Όλα αυτά, φυσικά, δεν έγιναν «τυχαία», ούτε «κατά λάθος». Αποτελούν την αναμενόμενη κατάληξη μιας σειράς εγκληματικών λαθών και σκόπιμων ενεργειών που διέπραξαν οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του Μνημονίου από το 2010 μέχρι σήμερα. Ο Λαός μας έχει οδηγηθεί στις ουρές, είτε αυτές αφορούν τα συσσίτια της Εκκλησίας, είτε των ΚΕΠ για υποβολή αιτήσεων για επιδότηση σίτισης.
Γενικότερα δε, στο έλεος των συγκυριών και στην (ανίκανη) διάθεση των ισχυρών εξουσιαστών αυτού του Τόπου. Αναλογιζόμενοι αυτήν την τραγική κατάσταση δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μας διαφεύγει από το νου ότι εκείνοι που φτωχοποίησαν και οδήγησαν στην «κινεζοποίηση» τον Ελληνικό Λαό, οδηγώντας τον σε εξευτελιστικές για το επίπεδο ζωής του και την αξιοπρέπειά του ενέργειες, όχι μόνο δεν έχουν λογοδοτήσει για τις αισχρές αυτές πράξεις τους, αλλά αρέσκονται με απύθμενη θρασύτητα να παριστάνουν τους τιμητές των πάντων και να επιθυμούν την επιστροφή τους στην εξουσία.

Γιώργος Μάστορας
χ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...