Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

ΣΑΜΑΡΑ "Φύγε είσαι αλήτης..." του φώναζαν αγρότες στις Σέρρες

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ
Χοντρό επεισόδιο κατά Α.Σαμαρά στις Σέρρες 

Με υβριστικά σχόλια και έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν αγρότες τον Αντώνη Σαμαρά στις Σέρρες, τις οποίες θυμήθηκε να επισκεφθεί δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Τα πνεύματα μάλιστα οξύνθηκαν κάποια στιγμή και ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρούσε να υπερασπιστεί τη μνημονιακή-καταστροφική του πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση του και παρενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.


Το επεισόδιο σημειώθηκε στις περιοχές Μαυροθάλασα και Πεθελινό, όπου επισκέφθηκε ο κ. Σαμαράς χθες κάνοντας περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή. Αγρότες, ξέσπασαν όταν τον είδαν γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καθυστερήσει να τους δώσει τις αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2014. «Είσαι αλήτης, ήρθαμε στην Κηφισιά να σε δούμε κι εσύ μας έπνιξες στα χημικά» του φώναζαν μεταξύ άλλων.

Στο Πετελεινό μάλιστα έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες και δύο προσαγωγές, καθώς αγρότες φώναζαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υποστηρίζοντας ότι είχαν ζητήσει να δουν τον πρώην πρωθυπουργό αλλά τα ΜΑΤ τους απώθησαν. Υπάρχουν μάλιστα και πληροφορίες που θέλουν τον κ. Σαμαρά να ολοκλήρωσε άρον άρον την επίσκεψη του προκειμένου να μην γενικευτούν τα επεισόδια.

Κι αυτά συνέβησαν στις Σέρρες, που θεωρείται προπύργιο της ΝΔ λόγω και της καταγωγής του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν ο κ. Σαμαρά επισκεφθεί άλλες περιοχές, όπου η φτώχια και η ανεργία λόγω της μνημονιακής πολιτικής έχει ρημάξει εντελώς της αγροτιά.

Ο κ. Σαμαράς όμως, μάλλον δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και πήγε σε ανθρώπους που είδαν πέρυσι τις σοδειές τους να χάνονται εξαιτίας της χαλαζόπτωσης και ζητούσαν να αποζημιωθούν από το κράτος και ο ίδιος έστειλε τα ΜΑΤ να τους υποδεχτούν όταν επιχείρησαν να τον συναντήσουν, να τους μιλήσει κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων.

Με το νομοσχέδιο αυτό θεσπίζεται αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες και δεν θα φορολογούνται οι αποζημιώσεις και οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες. Ο κ. Σαμαράς τι ακριβώς πήγε να τους πεί; Ότι είχε σχέδια γι’ αυτούς (προφανώς να τους ξεκάνει εντελώς) και δεν πρόλαβε να τα υλοποιήσει γιατί έγιναν εκλογές και τις έχασε;

Δυστυχώς με αυτόν αρχηγό η ΝΔ χάνει συνεχώς από τη βάση της και κινδυνεύει να γίνει ΠΑΣΟΚ αν δεν αναληφθούν σύντομα πρωτοβουλίες. Ακόμη και πρώην στενοί του συνεργάτες, όπως ο Τάκης Μπαλτάκος του ζητούν να κινήσει τις διαδικασίες για Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...