Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Ηχηρή απάντηση της Χρυσής Αυγής στην σκοπιανή προπαγάνδα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο - ΒΙΝΤΕΟ

Στις 20 Μαϊου 2015, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός μίλησε για την κατάσταση στα Σκόπια, θίγοντας το θέμα ονομασίας και τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδέχεται στωικά τις συνεχείς ύβρεις ακόμα και από εκπροσώπους κρατών μελών της ΕΕ, επειδή αρνούνται την ευρωπαϊκή προοπτική της FYROM.


Ακολουθεί η ομιλία του Στρατηγού: «Κύριε Πρόεδρε, τον Δεκέμβριο του 2012 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ομόφωνα, αποφάσισε ότι για να έχει ευρωπαϊκή προοπτική η FYROM, οφείλει να προωθήσει και να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας, να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να συμβάλλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Πιστεύει κάποιος σε αυτή την αίθουσα ότι, οι Έλληνες θα παραδώσουμε 2500 χρόνια ιστορίας, πολιτισμού και κληρονομιάς και θα συμφωνήσουμε την άνευ όρων υπογραφή του πιστοποιητικού βάφτισης της FYROM; Πιστεύει κάποιος ότι αν τους ονομάσετε Μακεδόνες, Θράκες, Σπαρτιάτες, Αθηναίους τότε πραγματικά αυτό το μόρφωμα έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Η FYROM έχει ανοιχτά μέτωπα τόσο στο εξωτερικό αλλά κυρίως στο εσωτερικό. Απλά ανατρέξτε στις εκθέσεις προόδου της Επιτροπής ή του ΟΑΣΕ. Αναρωτηθείτε γιατί η FYROM βρίσκεται σε διένεξη με την Ελλάδα, τη Βουλγαρία για ιστορικούς λόγους και την Αλβανία για φυλετικούς - μειονοτικούς λόγους. Αναλογιστείτε αν, το Κουμάνοβο ή το Τέτοβο παλιότερα, είναι γεγονότα ήσσονος σημασίας. Ταξιδέψτε στο Περλεπέ, την Αχρίδα και το Μοναστήρι και μιλήστε περί μακεδονισμού. Θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις.
Είναι δύσκολο η Ελλάδα να αποδέχεται στωικά τις συνεχείς ύβρεις ακόμα και από εκπροσώπους κρατών μελών της ΕΕ και τη συνεχή αναφορά τους στους κακούς Έλληνες, που αρνούνται την ευρωπαϊκή προοπτική της FYROM. Η αδιαλλαξία και η αμετροέπεια έχουν κάποια όρια. Ευχαριστώ.»
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, πάνω στη συζήτηση για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ, και κυρίως στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος παρενέβη και απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας κ. Czarnecki Ryszard, ο οποίος αποκαλεί τους Σκοπιανούς "Μακεδόνες", του έθεσε το ερώτημα ότι, τον ίδιο που η καταγωγή του είναι από την Καστοριά, περιοχή της Μακεδονίας στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε πώς θα τον αποκαλούσε; Σκοπιανό;;

Ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρώπη παρέμεινε προκλητικός, καθώς απάντησε:"Έχετε γεννηθεί λέτε στην Ελληνική Μακεδονία, οπότε δύσκολα μπορώ να φανταστώ κάποιον να σας αποκαλεί Σκοπιανό. Καθένας έχει την ταυτότητα του και πρέπει να μπορεί να ζεί με βάση αυτή την ταυτότητα".

Του απαντάμε ξεκάθαρα για να το κατανοήσει και ο ίδιος: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...