Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

ΟΙ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ, ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ!

Γράφει ο Αντίοχος
 Ως γνωστόν, παρακρατικοί «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» απ’ όλη την Βόρειο Ελλάδα, πραγματοποίησαν επιδρομή στον ακριτικό Έβρο, για να διαδηλώσουν κατά του λεγόμενου «φράχτη του Έβρου», απαιτώντας την ανεμπόδιστη είσοδο λαθρομεταναστών. Ωστόσο, επειδή δημιουργήθηκαν επεισόδια (με επιθέσεις κατά αστυνομικών της περιοχής από τους επιδρομείς…) και επειδή υπήρχε φόβος για κλιμάκωση της έντασης, με επιθέσεις και κατά κατοίκων, ο αστυνομικός διευθυντής του Έβρου –όπως
έχει δικαίωμα και υποχρέωση σε τέτοιες περιπτώσεις- απηγόρευσε τη συγκέντρωση των παρακρατικών. Αλλά η συγκέντρωση έγινε, κατόπιν παρέμβασης των σοβιετικών κομισαρίων της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, που αποφάσισαν, διέταξαν και κατήργησαν τον αστυνομικό διευθυντή! Ιδού η κυνική ομολογία τους:  

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σαν απαράδεκτη την απόφαση του Αστυνομικού διευθυντή Ορεστιάδας για απαγόρευση συγκεντρώσεων-συναθροίσεων σε όλη την τοπική αρμοδιότητα του δήμου Ορεστιάδας από το πρωί του Σαββάτου έως και το πρωί της Δευτέρας με το αιτιολογικό της «προστασίας της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής».

Τονίζουμε ότι είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, να διεκδικούν, να διαμαρτύρονται ειρηνικά για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά το τόπο τους και τη χώρα. Η Ελληνική Αστυνομία έχει υποχρέωση να προστατεύει και να διασφαλίζει το δικαίωμα αυτό. Τέτοιου είδους απαγορεύσεις που προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα του λαού του Έβρου και καταδικαστέες είναι και δεν συμβάλλουν στο ήπιο κλίμα που οικοδομούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες στην περιοχή μας.

Η παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής για την αναστολή της απόφασης που πάρθηκε αποκλειστικά από τον Αστυνομικό διευθυντή Ορεστιάδας ήταν άμεση . Μια απόφαση που δεν συμβαδίζει με τις αρχές της κυβέρνησης της αριστεράς».

Αυτό θα πει… «λαϊκή εξουσία», με το κόμμα να διατάζει το κράτος, κατά τα πρότυπα των σοβιέτ! Δηλαδή, κόκκινη χουντάρα του κερατά!


(ΥΓ): Ζήτω οι… «κόκκινες γραμμές» του θλιβερού συνοδοιπόρου των αμερικανοκομμουνιστών, προέδρου Πάνου!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ηλία Ν. Ηλιακόπουλου, Δρ Νομικής, Δικηγόρο
πατηστε στον τιτλο η στον συνδεσμο  για να το διαβασετε

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ…. Με αφορμή την επιδρομή παρακρατικών στον ακριτικό Έβρο κατά του φράχτη του Έβρου.
”Έχοντας υπόψη:

α. Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Συντάγματος την Ελλάδας του έτους 1975, όπως τροποποιήθηκε το έτος 2001 (Φ.Ε.Κ. 85/18-4-2001 τ. Α’ ), κατά το οποίο: «1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα. 2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η Αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως ο νόμος ορίζει.».

β. Τις διατάξεις των άρθρων 129 έως και 132 του Π.Δ. 141/91 (Φ.Ε.Κ. 58-Α) «Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υ.Δ.Τ. και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών».

γ. Την υπ’ αριθμό 4/99 γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία, επιτρέπεται η απαγόρευση της υπαίθριας συνάθροισης αν σε ορισμένη περιοχή απειλείται σοβαρά, διαταραχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής και ότι όπως έχει γίνει δεκτό, συντρέχει τέτοια περίπτωση, όταν η συνάθροιση απειλεί την κοινή ειρήνη (άρθρο 189 Π.Κ.) ή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των συγκοινωνιών και κοινωφελών εγκαταστάσεων (άρθρο 290 επόμενα Π.Κ.). Η απειλή διακοπής της συγκοινωνίας, αστικής ή εξ ίσου της υπεραστικής όπου διεξάγεται συνεχής διαμετακόμιση ζωτικών αγαθών, προσώπων και υπηρεσιών, συνιστά περίπτωση σοβαρής διατάραξης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας (ολομ. Σ.Τ.Ε. 957/78) και εμπίπτει στην έννοια της Συνταγματικής διατάξεως του άρθρου 11 παρ. 2, περ. β’ του Συντάγματος και άρα είναι επιτρεπτή η προληπτική απαγόρευση της συνάθροισης αυτής.

δ. Το γεγονός ότι το Σάββατο 09-05-2015 στην Τοπική Κοινότητα Καστανεών του Δήμου Ορεστιάδας, έχει εξαγγελθεί η πραγματοποίηση πανελλαδικής κινητοποίησης – συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης» (Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αθήνας, Πάτρας) κατά του αποτρεπτικού εμποδίου (φράχτη).
ε. Το γεγονός ότι μέρος της παραπάνω περιοχής υπάγεται στις στρατιωτικά απαγορευμένες περιοχές (Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) και απαγορεύεται η είσοδος σε αυτή, σε ημεδαπούς ή αλλοδαπούς πολίτες, άνευ αδείας της αρμόδιας Στρατιωτικής Αρχής.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
2.- Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων – συναθροίσεων σε όλη την τοπική αρμοδιότητα του Δήμου Oρεστιάδας και ειδικότερα στην πόλη της Ορεστιάδας και στις περιοχές των Καστανεών – Καβύλης – Νέας Βύσσας – Φυλακίου – Θουρίου – Νέου Χειμωνίου του Δήμου Ορεστιάδας καθώς και στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο που συνδέει τις περιοχές αυτές, για λόγους προστασίας της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής, από το Σάββατο 09-05-2015 και ώρα 09:00’ έως και την Δευτέρα 11-05-2015 και ώρα 09:00’.
3.- Οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης των διαλαμβανομένων στην προηγούμενη παράγραφο απαγορεύσεων, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, θα αντιμετωπισθεί με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο, κατά δε των παραβατών θα διενεργηθούν τα νόμιμα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 171 του Ποινικού Κώδικα ή άλλων κατά περίπτωση διατάξεων.


Ο Δ ι ε υ θ υ ν τ ή ς Πασχάλης Κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ, Αστυνομικός Διευθυντής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...