Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Ερώτηση Χρυσής Αυγής για το χασισοφεστιβάλ του Σύριζα

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Σύνταγμα υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης, με την ευφάνταστη ονομασία: «Athens Cannabis Protestival». Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση των διοργανωτών, στην οποία, πέρα από την κατάχρηση κλασσικών ελληνικών συμβόλων, οι πολίτες παρακινούνται να δράσουν για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, αλλά και να διαδώσουν τα οφέλη της χρήσης της στους συμπολίτες τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς έρευνες, οι οποίες επιβεβαιώνουν τις πολυάριθμες συνέπειες του χασίς στην ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών, κρίνεται τουλάχιστον απαράδεκτη η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα. Βέβαια, η ίδια η νεολαία του κόμματος έχει εκδηλώσει ουκ ολίγες φορές την υποστήριξή της όσον αφορά τη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης.
Πέρα από τις παρενέργειες στον οργανισμό του ανθρώπου, το χασίς αποτελεί επίσης μορφή εθισμού. Ο εθισμός ωστόσο αποτελεί μια μορφή δουλείας και υποβάθμισης της έννοιας του ανθρώπου, καθώς χάνεται σταδιακά η ικανότητα ελεύθερης σκέψης και αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του ατόμου.
Για την εκδήλωση αυτή έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς, Βουλευτής επικρατείας Χρυσής Αυγής:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: «Διοργάνωση εκδήλωσης στο Σύνταγμα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης»   
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ στην Πλατεία Συντάγματος στις 9 Μάϊου 2015, για τη νομιμοποίηση της κάνναβης («Athens Cannabis Protestival»). Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Ελλάδα. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση οι πολίτες ενθαρρύνονται να δράσουν ως «πρεσβευτές» της κάνναβης στη γειτονιά τους, ενώ δίνονται προσκλήσεις σε όλες τις σχετικές οργανώσεις για να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση αυτή. Πέρα από το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης, είναι θλιβερή η ανοχή και η έμμεση επικρότηση από την πλευρά της κυβέρνησης τέτοιου είδους εκδηλώσεων, τη στιγμή μάλιστα που επίσημες μελέτες αποδεικνύουν τόσο τον εθισμό εφήβων (σε ποσοστό 9,6%) στο χασίς, όσο και τις ζημιογόνες επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων από τη συστηματική χρήση κάνναβης (στοιχεία ΕΠΙΨΥ και Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών).
Ακόμη, είναι νοσηρή και ανήθικη η διαστρέβλωση συγκεκριμένων εννοιών και αιτημάτων, από τους διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής, οι οποίοι ελπίζουν με τον τρόπο αυτό να προσελκύσουν περισσότερους υποστηρικτές και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Δίπλα σε έννοιες όπως «θεραπεία», «ανθρώπινη αντιμετώπιση των χρηστών ουσιών» και «οργανωμένο έγκλημα» τίθενται οι ακόλουθες φράσεις: «η κάνναβη είναι  βοτάνι θεραπευτικό», «ψυχαγωγική χρήση»,  «καλλιέργεια κάνναβης». Ο εθισμός σε ναρκωτικές ουσίες αποτελεί μορφή δουλείας και εξανδραποδισμού των ανθρώπων. Η υποστήριξη της χρήσης της κάνναβης από πολιτικές νεολαίες (συμπεριλαμβανομένης και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ) είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Εφόσον πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου και εφόσον η κάνναβη, όπως έχει αποδειχτεί επιστημονικά είναι επιβλαβής για την υγεία του ανθρώπου, θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα για ματαίωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη «Λέσχη Κάνναβης». Θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη διακοπή της λειτουργίας της;
Ποιες πολιτικές θα ακολουθηθούν ώστε να μειωθούν τα ποσοστά χρηστών (και κυρίως των νέων) κάνναβης;
Στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές παρακινούν τους πολίτες να γίνουν πρεσβευτές της χρήσης της κάνναβης. Θα ασκηθούν οι ανάλογες διώξεις εφόσον πρόκειται για παρακίνηση σε πλημμέλημα;
Αθήνα, 29/04/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...