Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ΈΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΏΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ !! ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ !! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σχέδιο για πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» σε όλη τη χώρα εντός 30 ημερών "για να κτυπηθεί η φοροδιαφυγή" - Είναι εφικτό ή απλά θα θησαυρίσουν πάλι οι τράπεζες;;
Τη συγκρότηση Ομάδας Έργου η οποία θα εκπονήσει εντός 30 ημερών στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών και το δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος αποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜ.........ΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΟΥΤΕ  ΕΝΑ ΦΡΑΝΚΟΌπως ανακοινώθηκε, στην Ομάδα αυτή θα συμμετέχουν επρόσωποι του Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΕΤ.

Η κίνηση αυτή θεωρείται καθοριστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή, καθώς οι συναλλαγές θα περνούν απευθείας μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Πόσο εφικτό είναι αυτό; Αδύνατον να ειπωθεί τώρα με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι η κατανάλωση θα πέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και θα μειωθούν τα φορολογικά έσοδα.

Άλλωστε και τώρα οι οικονομικές πράξεις άνω των 500 ή 1000 ευώ ανάλογα με την αγορά περνούν υποχρεωτικά μέσω τραπεζών και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έχει υποχωρήσει η κατανάλωση σε τηλεοράσεις, γενικά ηλεκτρικά είδη κλπ

Σημειώνεται ότι θα υπάρξουν σκληρές ποινές σε όσες εταιρείες δέχονται μετρητά στις συναλλαγές τους με πελάτες.

Μεγάλες ευνοημένες οι τράπεζες οι οποίες θα χρεώνουν τις χρεωστικές κάρτες με μία προμήθεια και θα γεμίσουν τα ταμεία τους με καταθέσεις που θα κινούν τις χρεωστικές κάρτες. Δηλαδή,  μια γιαγιά που θα θέλει ένα δώρο π.χ. των 100 ευρώ από ένα παιχνιδάδικο για τα εγγόνια της θα πρέπει να διαθέτει ... χρεωστική κάρτα και να έχει καταθέσει το ποσό στην τράπεζα προηγουμένως! Απίστευτο;

Στη σημερινή σύσκεψη συμφωνήθηκε,επίσης, να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως «επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ» και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τραπεζών για την πορεία υλοποίησης του στόχου της κυβέρνησης για τη σύσταση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...