Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΩΝ . 200.000 ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ

Έργα και ημέρες μνημονίου: 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαφανίστηκαν
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε καθημερινή εφημερίδα από το 2008 έως το 2014 υπολογίζεται ότι «εξαφανίστηκαν» πάνω από 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εμπορικές κατά βάση. Αυτό συνιστά μείωση της τάξης του 25%. Συγκεκριμένα από 820.185 επιχειρήσεις το 2008, το 2014 υπολογίζεται ότι ο αριθμός του μειώθηκε στις 614.000, ενώ και το 2015 συνεχίζεται το «κύμα» των λουκέτων.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του μνημονίου, το οποίο σύμφωνα με τα ΜΜΕ, αλλά και όλα τα κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής) είναι απαραίτητο για τον τόπο. Πρόκειται για ένα μνημόνιο ταχύτατης υποβάθμισης και εσωτερικής υποτίμησης της Ελληνικής Οικονομίας, που δεν έχει κανένα άλλο σκοπό πέραν της καταστροφής.
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το «κύμα» λουκέτων συνεχίζεται και επί... αριστερής διακυβέρνησης και τώρα με την υπογραφή του νέου μνημονίου, το οποίο όπως ακούγεται θα περιλαμβάνει και νέο αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ, αυτό το «κύμα» θα γιγαντωθεί και θα πλήξει εκ νέου τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παραδίδοντας ολόκληρη την αγορά στις πολυεθνικές εταιρείες.
Και επειδή για εμάς η Οικονομία δεν είναι μόνο νούμερα, αλλά πρωτίστως ένα μέσο για την εξυπηρέτηση του Έθνους, το γεγονός ότι 200.000 επιχειρήσεις εξαφανίστηκαν, σημαίνει βεβαίως ότι τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς εργασία και χωρίς εισόδημα, οδηγούμενοι στην απελπισία της ανεργίας.

Κατά τα άλλα τα πρωτοσέλιδα αυτές τις μέρες εκφράζουν την «αισιοδοξία ότι πάμε σε μια νέα συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...