Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Reuters: Οι Φινλανδοί επαναφέρουν το Grexit με μυστικό υπόμνημα

Για ακόμη μία φορά τα σενάρια περί Grexit έρχονται στην επιφάνεια, με το πρακτορείο Reuters να αναφέρεται σε μυστικό υπόμνημα του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας.
Ορατός είναι ο κίνδυνος για την χώρα μας να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν καταφέρει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του Eurogroup ούτως ώστε να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση.


 Βαρουφάκης: Άκαμπτοι οι Θεσμοί, δεν βοηθούν Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Helsingin Sanomat, η οποία επικαλείται ένα μυστικό υπόμνημα του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το υπόμνημα, το οποίο έχει ημερομηνία 27 Μαρτίου, αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για την πιθανότητα η χώρα μας να... "στεγνώσει" από χρήματα πριν το τέλος του Ιουνίου.

"Πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις για την Ελλάδα ενδεχομένως να πρέπει να ληφθούν νωρίτερα από τον Ιούνιο", αναφέρεται στο υπόμνημα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Αποφάσεις που θα αφορούν στο ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Ακόμη σημειώνεται πως Η Ελλάδα θα μπορεί να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση και δάνεια σε περίπτωση που ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, όπως έχει συμφωνηθεί.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα.Πηγή: reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...