Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Το υπουργικό ζεύγος της συμφοράς: Δρίτσας – Χριστοδουλοπούλου σε συνεργασία γιγαντώνουν τις λαθρομεταναστευτικές ροές

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αρμόδια υπουργός για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, και ο Θοδωρής Δρίτσας, υπουργός ναυτιλίας, είναι το πρώτο εν Ελλάδι ζεύγος υπουργών. Το γεγονός ότι στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, μοιραία τα δύο υπουργείο αλληλοδιαπλέκονται σε αρμοδιότητες, μας δείχνει ότι υπάρχει μία αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων, τα οποία δεν μπορούν να προφασιστούν ασυνεννοησία.

Στις ημέρες της συνεργασίας αυτής του ζεύγους, έχει παρουσιαστεί μία πρωτόγνωρη αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών, που έχει οδηγήσει σε απελπισία τους κατοίκους αρκετών νησιών. Η απελπισία αυτή, δε, μεταφέρεται τάχιστα στα αστικά κέντρα, όπου μαζεύονται οι λαθρομετανάστες για να... λιαστούν, σύμφωνα με την δήλωση της αρμοδίας υπουργού.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυτή η κατάσταση είναι εν μέρει απόρροια της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργείου της Χριστοδουλοπούλου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο εξώφυλλό της η εφημερίδα, το 2014 το Λιμενικό είχε απωθήσει συνολικά 14.000 λαθρομετανάστες, ενώ φέτος αντίστοιχα δεν έχει απωθήσει κανέναν. Το στοιχείο αυτό, αν ισχύει, δείχνει ξεκάθαρα μία κυβερνητική επιλογή, που συντείνει στην διόγκωση του προβλήματος.
Υ.Γ.1: Να τους χαίρεται ο Πάνος Καμμένος και οι «κόκκινες γραμμές» του

Υ.Γ.2: Ας μην χαίρονται οι σαμαροβενιζέλοι με την είδηση, γιατί τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, μπήκαν επί δική τους διακυβέρνησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...