Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Κομοτηνή: Ουρές χιλιομέτρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα – Γιατί άλλαξαν οι έλεγχοι (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται από το βράδυ του Σαββάτου οι οδηγοί που περνούν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από το Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας, στην Κομοτηνή, λόγω αλλαγών που εφαρμόζουν οι γείτονες στον έλεγχο των οχημάτων.
Οι αρχές της Βουλγαρίας προχωρούν σε εξονυχιστικό έλεγχο των αυτοκινήτων που μπαίνουν και βγαίνουν από τη χώρα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων, που φτάνουν ακόμη και τέσσερα χιλιόμετρα!


Αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι οι λόγοι που πυροδότησαν την ταλαιπωρία των οδηγών και την ξαφνική αλλαγή του τρόπου ελέγχου των διερχόμενων οχημάτων από πλευράς της γειτονικής χώρας.
Κάποιοι, μάλιστα, συνδέουν αυτή την μεταβολή με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ότι η Βουλγαρία φέρεται να “απειλεί” την Ελλάδα με αντίποινα για τη διάταξη που προωθεί η Ελληνική Βουλή και η οποία προβλέπει την προκαταβολή φόρου 26% επί τηςσυναλλαγής που έχει μια επιχείρηση με εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες που διέπονται από προνομιακό φορολογικό καθεστώς, όπως αυτές της γειτονικής χώρας.

Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κομοτηνής, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε πως “θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός υπηρεσιακών διαδικασιών. Δεν θέλω να το συνδέσω με οτιδήποτε άλλο, ειδικά με ζητήματα που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

thrakitoday.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...