Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Πρώτη φορά... αριστερά: Τεκμήριο φορολόγησης τα χρήματα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους!!!

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει στα πρόθυμα ΜΜΕ ότι «διαπραγματεύεται» με τους διεθνείς τοκογλύφους και ότι «δεν υποχωρεί», ούτε «λαμβάνει υφεσιακά μέτρα», όμως πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Η μόνη διαφορά είναι η στάση των ΜΜΕ, τα οποία δεν προβάλλουν τις μνημονιακές κωλοτούμπες του Σύριζα για να μην τον βλάψουν.
Την ίδια στιγμή που ο Σύριζα υποτίθεται ότι «μάχεται» ενάντια στην λιτότητα, διαβάζουμε ότι εκδόθηκε νέα εγκύκλιος για το έντυπο Ε1, σχετικά με την φορολόγηση των πολιτών. Εκεί αναγράφεται το εξής:

"Δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων λογίζεται η ετήσια δαπάνη για δωρεές, γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών, εφόσον αυτά υπερβαίνουν ετησίως τα τριακόσια (300) ευρώ, εκτός από τις δωρεές προς το Δημόσιο, τους δήμους και τις κοινότητες του κράτους, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία, που αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και τα προνοιακά ιδρύματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα (κρατικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου), ως και τα προνοιακά ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου των οποίων οι εν γένει δαπάνες λειτουργίας καλύπτονται τουλάχιστον κατά εβδομήντα τοις εκατό (70%) με επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό".
Ο κάθε γονιός, λοιπόν, που δίνει χρήματα στο παιδί του στην ουσία θέτει τις βάσεις για την φορολόγησή του. Αν ο γονιός δώσει εντός του έτους περισσότερα από 300 ευρώ στο παιδί του, ήτοι 82 λεπτά του ευρώ ημερησίως, θα έχει τεκμήριο που οδηγεί στην περαιτέρω φορολόγησή του.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...