Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Η Βουλγαρία καταγγέλλει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «αθέμιτη» φορολογία!

Οι «γείτονες» Βούλγαροι των οποίων αρκετές χιλιάδες πολίτες έλαβαν σύνταξη από το ελληνικό κράτος, εργαζόμενοι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια , μας κατηγορεί για αθέμιτο φορολογικό καθεστώς. Νέα ελληνική νομοθεσία απαιτεί υψηλότερο φόρο σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία.


Συγκεκριμένα η Βουλγαρία  προέβη σε επίσημη καταγγελία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυριζόμενη ότι η χώρα μας  έχει προβάλει  διακρίσεις φόρου επί ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο βουλγαρικό έδαφος . 

Οι εν λόγω κανονισμοί ψηφίστηκαν  από την Ελλάδα και οραματίζονται την επιβολή φόρου 26 τοις εκατό φόρο για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από ελληνικές εταιρείες με επιχειρήσεις σε χώρες με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς», σύμφωνα με μια λίστα που περιλαμβάνει δύο  κράτη μέλη της ΕΕ ( Βουλγαρία, Κύπρος) και οι οποίες δραστηριοποιούνται με χαμηλότερο συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από ότι ισχύει επί ελληνικού εδάφους .

Ούτε η Κύπρος ούτε η Ιρλανδία δεν έχουν αντιδράσει ακόμη  στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Αθήνας, τονίζει το δημοσίευμα  . Η καταγγελία έγινε δεκτή από την Επιτροπή την Μεγάλη Τετάρτη.

Η ελληνική νομοθεσία έχει ως στόχο στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε χώρες του εξωτερικού με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για να συλλεχθούν περισσότερα χρήματα από το ελληνικό κράτος. Η φορολογική ρύθμιση  στοχεύει επίσης και στις βουλγαρικές εταιρείες που εξάγουν χιλιάδες προϊόντα  στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, ο φόρος θα χρεώνεται εκ των προτέρων και οι εταιρείες θα έχουν προθεσμία τριών μηνών για λάβουν  οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων, αποδεικνύοντας ότι η συναλλαγή ήταν μια συνηθισμένη εμπορική πράξη, και όχι μια συμφωνία που είχε ως στόχο να αποφευχθεί η καταβολή φόρων στην Ελλάδα. 

Η Βουλγαρία δήλωσε στην καταγγελία της ότι  ο νέος φόρος θα κοστίσει στην χώρα   800 εκατομμύρια Ευρώ  ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...