Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Επαναστατικό φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ

Σημαντική επιβράδυνση στην εξέλιξη της νόσου Alzheimer «έδειξε» ένα νέο πειραματικό φάρμακο, μειώνοντας σημαντικά τις πλάκες που επηρεάζουν τον εγκέφαλο των ασθενών, με πρώιμη και ήπια μορφή της ασθένειας...
 Η νόσος Alzheimer αναμένεται να προσβάλει 75 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έως το 2030, χωρίς αποτελεσματικές θεραπείες, στοιχίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο στην υγειονομική φροντίδα.

Η θεραπεία του πειραματικού φαρμάκου έγινε σε 166 ασθενείς, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες λαμβάνοντας διαφορετική δόση aducanumab, ενώ η πέμπτη ομάδα λάμβανε εικονικό φάρμακο.
Η θεραπεία οδήγησε σε μειώσεις του αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, ένα είδος πλάκας που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των συμπτωμάτων της νόσου Alzheimer. Μάλιστα, η μείωση της πλάκας ήταν μεγαλύτερη καθώς η δόση του φαρμάκου αυξάνονταν με την πάροδο του χρόνου. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ιατρικό συνέδριο στη Νίκαια της Γαλλίας, την περασμένη Παρασκευή.
Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για πρώτη φορά που ένα πειραματικό φάρμακο αποδεικνύει στατιστικώς σημαντική μείωση της αμυλοειδούς πλάκας ταυτόχρονα με επιβράδυνση της ανεπάρκεια των ασθενών, σε ήπια μορφή της νόσου, όπως δήλωσε ο Alfred Sandrock, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Biogen, τονίζοντας πως «Υπήρξε μεγαλύτερη θεραπευτική επίδραση από ό, τι ελπίζαμε».

Στόχος της φαρμακευτικής εταιρίας είναι να προχωρήσει εντός τους έτους σε μεγαλύτερη μελέτη Φάσης ΙΙΙ, βάση της οποίας θα στηριχθεί η έγκριση του φαρμάκου.
πηγή: virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...