Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο

Οι δύο και πλέον μήνες συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν επιφυλάξει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις σε μας τους Νεοέλληνες σε σχέση με «τα του οίκου» μας, αφού άφωνοι, εμβρόντητοι, βλέπουμε γύρω μας καταλήψεις, φωτιές, καταστροφές από τους γνωστούς -άγνωστους αναρχικούς και ταυτόχρονα μια πολιτεία προκλητικά απούσα, η οποία μάλιστα ετοιμάζει νομοσχέδια για ριζική αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά και κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων τύπου Γ’, ενώ κλείνει το μάτι σε υποστηρικτές του αντεξουσιαστικού χώρου που μπήκαν πρόσφατα βόλτα στους χώρους της Βουλής, σηκώνοντας πανό αλλά και  ρυπαίνοντας με «φεϊ- βολάν» τον προαύλιο χώρο της…..

Σίγουρα η πρόληψη τέτοιων φαινομένων είναι το ιδεώδες στο οποίο πρέπει να αποσκοπεί μια πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της. Όμως με την ένοχη ανοχή της αλλά και πολλές φορές υπόθαλψη της στην αλλοτρίωση και το ξεχαρβάλωμα της παιδείας, δεν αργούν να εμφανιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα ψευτοεπαναστατημένων νέων που δήθεν διεκδικούν δικαιώματα αλλά στην πραγματικότητα αποσκοπούν στην πλήρη διάλυση της κοινωνίας μας !
Όπως και τώρα, που η κοινωνία μας θερίζει τους καρπούς μιας τορπιλίζουσας την πραγματική παιδεία πολιτείας , όταν έχει στην διάρκεια δεκαετιών διαμορφώσει ως «γαϊδουράγκαθα» μερίδα σπουδαστών, που δεν νοιάζονται για την εκπαίδευση , αλλά για καταλήψεις, καταστροφές και σκουπίδια πάνω στα γραφεία των πρυτάνεων και πάει λέγοντας (βλ. Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος, Η αλλοτρίωση της παιδείας μας ….. Ελεύθερη Θράκη 29-11-2014). Τότε το αντιστάθμισμα σ’ αυτήν την κατρακύλα είναι η δυσάρεστη, αναγκαία όμως ποινική καταστολή, που σε επικίνδυνες καταστάσεις, οδηγεί στην φυλακή……

Γιατί λοιπόν οι προοδευτικοί βουλευτές του Σύριζα και άλλων υποτιθέμενων δημοκρατικών δυνάμεων διαμαρτύρονται για τις φυλακές τύπου Γ’, επιδιώκοντας συνάμα την αποφυλάκιση επικίνδυνων εγκληματιών αλλά και τρομοκρατών και δεν διερωτώνται πρώτα με έντονη αυτοκριτική, αν τα προοδευτικά κόμματα τους με όποια μορφή εμφανίστηκαν στην διαχρονική πορείας της μεταπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ-ΝΔ- ΚΚΕ) , δεν οδήγησαν την παιδεία σε αυτό το χάλι, έτσι ώστε η κοινωνία να εισπράττει σήμερα το οδυνηρό και ανεξέλεγκτο μέχρι και τώρα τίμημα;!
Φαίνεται όμως πως ο πολιτικαντισμός είναι βαριά ασθένεια στο «πολιτικό γίγνεσθαι» της χώρας μας, που δεν ξεριζώνεται εύκολα, αντίθετα συνεχίζει ως γάγγραινα να σαπίζει τον κοινωνικό ιστό της χώρας…. Γιατί αλλιώς η εγκρατής Νομικός- Πρόεδρος της Βουλής- δεν θα διασκέδαζε τόσο πολύ την παράνομη είσοδο των αντεξουσιαστών στην Βουλή, υποβιβάζοντας την σε μια απλή διαμαρτυρία ανθρώπων που διεκδικούν δικαιώματα.
Ξεχνά όμως φαίνεται το θεμελιώδες άρθρο 25 του Συντάγματος. Το τελευταίο ορίζει σαφώς πως τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου απαγορεύεται να ασκούνται καταχρηστικά. Επομένως οι του αντεξουσιαστικού χώρου, μπορούν να «διαμαρτυρηθούν» μέσα από τους νόμιμους τρόπους που προβλέπει το Σύνταγμα και όχι να κάνουν γιουρούσια στους χώρους της Βουλής, με αναγνωριστικές και ανιχνευτικές κινήσεις, πώς την επόμενη φορά να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο τον στόχο (Βουλή) με προφανή την κατάληψη αλλά γιατί όχι αργότερα ακόμη και ομηρία βουλευτών για επίτευξη του σκοπού των…….
Εκείνοι όμως θα μου πείτε, γι’ αυτό ονομάζονται αντεξουσιαστές και εμείς πρέπει σύμφωνα με τις επιθυμίες τους να τους ακολουθούμε;! Ούτε βέβαια μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής ως εγκρατής πάντοτε Νομικός, να μην γνωρίζει πως δεν έχει την αρμοδιότητα να μεταβαίνει στους αρμοδίους Εισαγγελείς για να αποκλείσει ότι έγιναν ποινικά κολάσιμες πράξεις με την είσοδο των αντεξουσιαστών σε χώρους της Βουλής (η διατάραξη ειρήνης πάει περίπατο;) Γιατί αλλιώς άθελα της (;!) παραβιάζει το θεμελιώδες άρθρο 26 του Συντάγματος που αναφέρεται στην διάκριση των εξουσιών , αφού ποτέ ένας εκπρόσωπος της νομοθετικής εξουσίας δεν θα υποδείξει στην εκτελεστική αν τελέσθηκαν παράνομες πράξεις……
Αυτό το μπορούν μόνο ο φρούραρχος και η υπό αυτόν αστυνομική δύναμη για την Βουλή, ως υφιστάμενα διωκτικά όργανα των αρμοδίων εισαγγελέων να καταγγέλλουν τι ακριβώς έγινε! Κι έτσι με την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου , ούτε γάτα, ούτε ζημιά για τους αντεξουσιαστές, που αφέθηκαν ελεύθεροι. Πολλή ζημιά όμως για την κατά ριπάς πληττόμενη δημοκρατία μας, την οποία κάποιοι προοδευτικοί πιστεύουν πως τάχα την προστατεύουν, ξεχνώντας (ηθελημένα;) πως και ο Αριστοτέλης την οχλοκρατία την είχε χαρακτηρίσει ως καρκίνωμα της Δημοκρατίας!
Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα με τις  πρόσφατες καταλήψεις της πρυτανείας Αθηνών αλλά και άλλων Πανεπιστημιακών χώρων, Δημαρχείων της χώρας, που εμφανίζονται να σκάνε σαν μανιτάρια στο θολό τοπίο μιας παράλυτης πολιτείας.
Οι καταλήψεις των Πανεπιστημιακών χώρων πρόσφατα αλλά και παλαιότερα, αναδεικνύουν πάλι το αυτονόητο σε απάντηση καίριο ερώτημα. Προστατεύεται άραγε από το Σύνταγμα και τους ισχύοντες Νόμους το Πανεπιστημιακό άσυλο;
Μετά την πτώση της Απριλιανής επανάστασης και κάτω από το κλίμα ασυδοσίας και αχαλίνωτης ευφορίας «δήθεν δημοκρατικών ευαισθησιών» οι κάθε λογής περιθωριακοί, κατοχύρωσαν την ασυδοσία τους με την απαγόρευση εισόδου κάθε οργάνου τάξης στα ΑΕΙ με τον Νόμο πλαίσιο 1268/1982 για τα ΑΕΙ-δημιούργημα του σημερινού υπουργού προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση-, ο οποίος λίγο αργότερα σε άρθρο του με τίτλο «mea culpa» στο ΒΗΜΑ (τα λάθη μου) παραδέχθηκε την αστοχία του συγκεκριμένου νομοθετήματος.
Το Πανεπιστημιακό άσυλο είναι συνυφασμένο με το «απαραβίαστο» των «ιερών» πανεπιστημιακών χώρων στους οποίους συντελείται επιστημονική έρευνα και διδασκαλία. Δεν χρειάζεται νομοθετική κατοχύρωση. Ενυπάρχει στην ουσία του Πανεπιστημίου. Αυτοί που ζήτησαν την νομοθετική κατοχύρωση του, για να καλύπτουν τις ανομίες τους, είναι αυτοί που το παραβιάζουν…..
Θυμόμαστε πως χρησιμοποίησαν όλοι αυτοί οι περιθωριακοί δήθεν κοπτόμενοι για δημοκρατία, αντεξουσιαστές και κάθε καρυδιάς καρύδι, το πανεπιστημιακό άσυλο, υπό την ισχύ του μετέπειτα νόμου 3549/2007;  Στα πλαίσια των γενικευμένων επεισοδίων του Δεκεμβρίου 2008, οι καταληψίες προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στο Πολυτεχνείο, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, λεηλατώντας γραφεία και εργαστήρια, καταστρέφοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γεμίζοντας τους τοίχους με συνθήματα και σπάζοντας ακόμη και μάρμαρα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σαν «πυρομαχικά» στις επιθέσεις κατά Αστυνομικών.
Σήμερα πουθενά στο Σύνταγμα (άρθρο 16 Σ) ούτε στον Νόμο δεν κατοχυρώνεται το Πανεπιστημιακό άσυλο. Και παρά ταύτα η συγκυβέρνηση έχει καθιερώσει μια ιδιόμορφη προστασία της Δημόσιας τάξης και ασφάλειας!
Να διαπράττονται εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου από τους θρασύδειλους περιθωριακούς, αντεξουσιαστές και κάθε λογής άλλα φυντάνια και οι δυνάμεις καταστολής να κάθονται να τους κοιτούν έξω από την πρυτανεία, να δίνεται εντολή από τους αρμόδιους Εισαγγελείς για άμεση εκκένωση των πανεπιστημιακών χώρων και σύλληψη των υπαιτίων και η Αστυνομία να αδρανεί!.
Αντίθετα οι αντεξουσιαστές ανενόχλητοι να ανεβάζουν μαύρα πανό στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, να βάφουν τα αγάλματα έξωθεν του χώρου, να τα καταστρέφουν, να βρίζουν αλλά και να διατάσσουν τους πανεπιστημιακούς να μετακινηθούν (!) σε άλλο χώρο για την διαμαρτυρία τους. Και οι άβουλοι πανεπιστημιακοί, θλιβερά πρότυπα για τους σπουδαστές, να υποκύπτουν και να φεύγουν……
Υπάρχει πιο θλιβερό θέαμα και πιο μεγάλος ξεπεσμός της πολιτείας μας ;;!!
Γιατί η θλιβερή στο σημείο αυτό συγκυβέρνηση με τις περίεργες και νοσηρές ιδεοληψίες της (ιδιαίτερα στο ΣΥΡΙΖΑ) συμπράττει ηθελημένα στην παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων με την προκλητική ανοχή της έναντι των αντεξουσιαστών για τους οποίους μάλιστα ενδεικνύει «ευήκοον ούς»
Στο άρθρο 16 παρ 2 του Συντάγματος, η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης !
Έτσι εκπληρώνεται άραγε η βασική αποστολή της κυβέρνησης και των συντεταγμένων οργάνων αυτής για την παιδεία, όταν μπροστά στα μάτια της αφήνει τους κουκουλοφόρους αντεξουσιαστές να αλωνίζουν; (Για την υποχρέωση αυτή του κράτους που είναι τόσο ισχυρή που δεν μπορεί να την απεκδυθεί βλ Ν. Αλεβιζάτο, Πέρα από το 16, τα πριν και τα μετά, σελ 91, 2007, εκδόσεις Μεταίχμιο).
Αλήθεια η κυβέρνηση δεν σκέφτεται την σιωπηρή πλειοψηφία των Ελλήνων και όχι μόνον φοιτητών που έχουν άλλα όνειρα για μια πραγματική παιδεία στην Ελλάδα, αφού έτσι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα θεμελιώδη άρθρα 2 και 4 του Σ;! (σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας- ισότητας όλων των Ελλήνων έναντι του νόμου- οι αντεξουσιαστές όμως κατ’ αποτέλεσμα υπερέχουν έναντι των σιωπηλών αμνών, αφού κάνουν ό,τι θέλουν, ρημάζουν, καίνε…..)
Και φυσικά παραβιάζει το άρθρο 25 του Σ όπου όλα τα δικαιώματα του ανθρώπου απαγορεύεται να ασκούνται καταχρηστικά και πάντοτε υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογικότητας! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση δια πνεύματος και στόματος του υπουργού δικαιοσύνης, ετοιμάζει νομοσχέδιο για αποσυμφόρηση των φυλακών, με αποφυλάκιση μεγάλου αριθμού κρατουμένων, ξεβράζοντας σε μια ζαλισμένη από την συνεχιζόμενη εγκληματικότητα κοινωνία , κάθε καρυδιάς ποινικά εμπλεκόμενο καρύδι, υπό το πρόσχημα των συνεχών και οδυνηρών καταδικών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Παράλληλα ετοιμάζεται να καταργήσει και τις φυλακές τύπου Γ’ (φυλακές υψίστης ασφαλείας) εξαργυρώνοντας με τον τρόπο αυτό γραμμάτια προς ακραίους αντεξουσιαστικούς χώρους. Κι ας βρίσκει αντιμέτωπους με δριμύτατη κριτική και ορθώς την Ένωση Εισαγγελέων αλλά και την μείζονα αντιπολίτευση (βλ διαδίκτυο 1-4-2015, Μετωπική υπουργού- ένωσης εισαγγελέων για τις αποφυλακίσεις).
Μπορεί άραγε ο υπουργός δικαιοσύνης, που πήρε υπό τον έλεγχο του υποβιβάζοντας το σε υφυπουργείο (!) το υπουργείο προστασίας του πολίτη, να προτείνει νομοσχέδια για αυθαίρετη νομοθετική μείωση του χρόνου πραγματικής έκτισης της ποινής με πρόσχημα τν υπερπληθυσμό των καταστημάτων κράτησης;;!
Δεν αποτελεί μια τέτοια λύση έμμεση ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων που επέβαλαν τις ποινές και την επέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην Δικαστική;! . Τα επιχειρήματα της Ένωσης Εισαγγελέων απέναντι στην υπερφίαλη πολιτική της κυβέρνησης, είναι αμείλικτα και καταδεικνύουν τις αυθαίρετες ενέργειες της για ριζική αποδόμηση θεμελιακών αρχών του Ποινικού Δικαίου (γενικός και ειδικός προληπτικός χαρακτήρας της ποινής- σχήμα επιβολής τιμωρίας δίκαιης και ανάλογης με το έγκλημα κλπ)
Σ’ αυτούς τους προβληματισμούς μιας υγιούς και πολιτισμένης κοινωνίας ήλθαν να προστεθούν οι χθεσινές θλιβερές ενέργειες της γνωστής ομάδας αντεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, με φωτιές, καταστροφές αλλά και αναγραφή αηδιαστικών συνθημάτων- πού παρακαλώ;!- Στον χώρο του άγνωστου στρατιώτη και γύρω από την Βουλή, του τύπου «πόλεμος στην Δημοκρατία» «καμιά ανοχή στις φυλακές τύπου Γ’ και κάθε μορφή εγκλεισμού» συνεπικουρώντας έτσι τα ολισθηρά νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης!
Μπορεί να πείσει άραγε η συγκυβέρνηση έστω και έναν υγιώς σκεπτόμενο, ότι δεν βρίσκεται σε «αγαστή συνεργασία» με τα χαϊδεμένα παιδιά της, τους αντεξουσιαστές;! (βλ για την θλιβερή εικόνα της Βουλής, ρεπορτάζ στην καθημερινή Μεγάλης Τετάρτης, φύλλο 8ης Απριλίου, Ανενόχλητοι αναρχικοί γέμισαν ανατρεπτικά συνθήματα την Βουλή, σελ 5)
Που είναι αλήθεια ο υπουργός προ-πο Γ. Πανούσης που λίγες ημέρες πριν, μυδραλιοβολούσε με το πύρινο άρθρο του, στα ΝΕΑ  «την αριστερά του τίποτε» ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών στον αριστερίστικο χώρο , διακηρύσσοντας συνάμα μηδενική ανοχή σ’ αυτούς που θέλουν να κάψουν την Αθήνα;;! Οι δυνάμεις καταστολής κοιτούσαν διακριτικά και άτολμα 50 κουκουλοφόρους να καίνε και πάλι το Κλεινόν Άστυ , αφού η συγκυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα……..
Η συγκυβέρνηση όμως προχώρησε και παραπέρα. Τουλάχιστον 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία στο Νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, ζητώντας κατάργηση του Ν 3772/2009 που κωδικοποιήθηκε στον ποινικό κώδικα (άρθρα 308 Α, 310 παρ 1, 380 παρ 1, 382 ΠΚ) και αυστηροποίησε τις ποινές για συγκεκριμένα εγκλήματα που διαπράττονται από κουκουλοφόρους. Αλήθεια και τους κουκουλοφόρους θέλει απροκάλυπτα να συγκαλύψει η κυβέρνηση;
Μπορεί στην επιστημονική θεωρία να υποστηρίζεται η άποψη πως τα αλλοιωμένα ή καλυμμένα χαρακτηριστικά εξυπηρετούν την μη αναγνώριση και σύλληψη του δράστη και δεν προδικάζουν την μεγαλύτερη επικινδυνότητα του (sic) σε σχέση με άλλον, που δεν φοβάται την αναγνώριση ή σύλληψη του (έτσι Μανωλεδάκης, Προσβολές κατά της πολιτειακής εξουσίας, 1988 σελ 98 στην ίδια γραμμή και Βαθιώτης Ποιν Δικ 2009, σελ 622 που δικαιολογεί τον δράστη με κουκούλα να θέλει έτσι να αποφύγει την σύλληψη του!) όμως υπάρχει και σοβαρός αντίλογος, που πρέπει να ακούσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκτός πραγματικότητας νομικοί της!
Με την κουκούλα και την κάλυψη των χαρακτηριστικών του ο δράστης αποθρασύνεται και διαπράττει ποινικά αδικήματα σε μεγαλύτερη ένταση, αφού γνωρίζει ότι δεν είναι αναγνωρίσιμος. Είναι πολύ αμφίβολο αν είχε το θάρρος να επιφέρει ανηλεή κτυπήματα στα θύματα του χωρίς κουκούλα που θα προκαλούσαν βαρειά σωματική βλάβη (310 ΠΚ) ή να διαπράξει ληστεία (380 ΠΚ) όταν ξέρει ότι τον βιντεοσκοπούν όλες οι κάμερες, χωρίς κάλυψη των χαρακτηριστικών του.
Η κουκούλα φέρει από την φύση της αυξημένη επικινδυνότητα και ας τα αφήσουν αυτά οι σοφοί της κυβέρνησης! Θα προστατέψουν άραγε με τις παλινωδίες τους αυτές την αιμορραγούσα Ελληνική κοινωνία ή επί πλέον θα ανοίξουν τις πόρτες για ακόμη εντονότερη λαθρομετανάστευση, όταν μετά τις αρχικά κοινές διακηρύξεις Πανούση- Χριστοδουλοπούλου (17-2-2015) για απελευθέρωση των παρανόμων λαθρομεταναστών από τα κέντρα κράτησης, άρχισαν να φτάνουν καραβιές ολόκληρες στα νησιά μας (Κω- Φαρμακονήσι-Γαύδο) θλιβερή κατάντια της ανικανότητας και των αρρωστημένων ιδεοληψιών αυτής της κυβέρνησης αλλά και περίεργης ανοχής σε πολλά των ΑΝΕΛ, που απειλεί να τινάξει την κοινωνική συνοχή της χώρας στον αέρα;! (βλ Η. Ηλιακόπουλος , Η λαθρομετανάστευση μπάζει από παντού, Ελεύθερη Θράκη 28-3-2015 , Ελεύθερη ώρα 2-4-2015 και MAXIMUM FM 25-3-2015, ΠΑΛΑΙΘΕΛ 25-3-2015)
Πόσα περισσότερα ζωντανά παραδείγματα να θέλει κανείς καλόπιστος για να πεισθεί πως στους δυο μήνες στην εξουσία , αυτή η κυβέρνηση ξεχαρβάλωσε στην κυριολεξία ό,τι είχε απομείνει από δημόσια τάξη και υποτυπώδη ασφάλεια;! Για να γίνει άραγε αρεστή σε ποιους; Σε αυτούς που ως τσουκνίδες και γαϊδουράγκαθα εκκόλαψε δεκαετίες ολόκληρες ψευτοδημοκρατικής σαπίλας;!
Δυστυχώς αλλά δεν φροντίζουμε το νοικοκύρεμα του οίκου μας. Πως άραγε θέλουμε να δίνουμε καλή εντύπωση στο εξωτερικό για ισχυρή διαπραγμάτευση, όταν δείχνουμε αυτές τις θλιβερές εικόνες στους «άσπονδους φίλους μας» ; Μήπως δεν έχουμε τελικά άδικο, όπως έχουμε ξαναπεί, πως αυτήν την κυβέρνηση την ταλανίζει ακόμη η βαριά σκιά της γενιάς του Πολυτεχνείου;! (βλ Ηλίας Ηλιακόπουλος, Στην βαριά σκιά της γενιάς του πολυτεχνείου, MAXIMUM FM 9-2-2015,  Ελεύθερη ώρα 10-2-2015 και Ελεύθερη Θράκη 12-2-2015 )

Η Ελληνική κοινωνία δυστυχώς περνά την εβδομάδα των δικών της παθών, με την δική της σταύρωση, από τις παλινωδίες της συγκυβέρνησης στον χώρο της Δημόσιας τάξης και ασφάλειας! Η πραγματική Ανάσταση θα έλθει άραγε ποτέ;;!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...