Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Σιγά ρε Κουρή μην πληρώνονται και με αερα κοπανιστο

"Το Παρόν" της Κυριακής αναφέρει  το plan b που έχει ετοιμάσει το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που δεν γίνει εκταμίευση από τους δανειστές της επόμενης δόσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό ,το σχέδιο που από τις αρχές Μαρτίου επεξεργάζονται σε μυστικές συσκέψεις στο Μαξίμου,  με τη συμμετοχή υπουργών , προβλέπει διπλό νόμισμα.

Πιο συγκεκριμένα, θα τεθεί σε κυκλοφορία μόνο για την εσωτερική αγορά της χώρας ένα νέο νόμισμα, που για κάποιο χρονικό διάστημα θα υπάρχει παράλληλα με το ευρώ.
Κατά αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου, η κυβέρνηση θα αποκτήσει τη δυνατότητα να τυπώσει το αναγκαίο ποσό για να κινηθεί η αγορά  , αλλά και για να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα.
Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι θα πληρώνονται με ομόλογα ή ρέπος.
Το ανησυχητικό είναι πως , σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Παρόν", οι απαιτήσεις των δανειστών για πραγματικές μεταρρυθμίσεις χαρακτηρίζονται ως εκβιασμός από τους κυβερνώντες και ότι είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν σε αυτόν, οδηγώντας τη χώρα σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...