Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Επιχείρηση υπονόμευσης της στήριξης ΗΠΑ προς Ελλάδα: Βερολίνο,ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και...φιλογερμανικά ΜΜΕ "ανακάλυψαν" το πρόγραμμα των Ρ-3

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Προσπάθεια υπονόμευσης της στήριξης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα στην αντιπαράθεση της με την Γερμανία καταγράφεται εδώ και λίγες ώρες από ΜΜΕ προσκείμενα στην προηγούμενη κυβέρνηση των γερμανολατρών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Με επίκεντρο ένα μικρό σχετικά πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ΑΦΝΣ προϋπολογισμού 500 εκατ.ευρώ το οποίο όμως αποτελεί βασικό διαπραγματευτικό χαρτί για να εξασφαλιστεί η στήριξη των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Τσίπρα απέναντι στο Βερολίνο στις διαπραγματεύσεις της προ 20ημέρου στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας φιλικά προσκείμενης σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στον γερμανικό άξονα 20 μέρες μετά τίθεται ζήτημα γιατί η χώρα φροντίζει για την ασφάλειά της!

Και βέβαια επιλέχθηκε ένα κανάλι προπαγάνδας το οποίο εξαρτάται 100% από τραπεζικά δάνεια και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ούτε φυσικά τυχαία είναι η όλη προσπάθεια αποδόμησης ειδικά του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο έδωσε και θα εξακολουθήσει να δίνει την απαραίτητη στήριξη και τα λεφτά του είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Στο χορό της υπονόμευσης της αμερικανικής στήριξης στην κυβέρνηση Τσίπρα μπήκαν και στελέχη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Με θράσος χιλίων πιθήκων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα υπέστησαν οδυνηρές ελληνικές ήττες από την εποχή των Ιμίων και εντεύθεν και στη συνέχεια προχώρησαν σε ένα εξοπλιστικό όργιο που συνοδεύτηκε με σκάνδαλα δισεκατομμυρίων ευρώ για τα οποία έχουν καταδικαστεί πολλά στελέχη τους και άλλα βρίσκονται στο "μικροσκόπιο" του εισαγγελέα τώρα αρνούνται στη χώρα το δικαίωμα στην άμυνα.

Πολιτικοί-ανέκδοτα όπως ο πρώην ΥΦΕΘΑ (!) Κ.Τασούλας και ο Α.Λοβέρδος ο οποίος ισοπέδωσε το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας της χώρας, κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί τολμάει να υλοποιήσει ένα υπεραπαραίτητο εξοπλιστικό πρόγραμμα της...συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion.

Δηλαδή το πρόγραμμα που πέρασε από τη Βουλή η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο στις 30 Ιουλίου του 2014 από την Επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας και εν τέλει πήρε την έγκριση από το ΚΥΣΕΑ επί της ίδιας διακυβέρνησης.

Και βέβαια μιλάμε για ένα πρόγραμμα που θα φέρει σε επιχειρησιακή κατάσταση ένα μέσο όπου επί υπουργίας Μεϊμαράκη και Βενιζέλου μεταξύ 2009-2010 καταργήθηκε αφήνοντας εντελώς ακάλυπτο ολόκληρο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι απέναντι στο μηδενικό αριθμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας η Τουρκία παρατάσσει ούτε λίγο ούτε πολύ 18 αεροσκάφη!

Αυτό σημαίνει ότι τα τουρκικά υποβρύχια (Δια χειρός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) πλέουν ελεύθερα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο εν αντιθέσει με τα ελληνικά που νιώθουν την "καυτή" ανάσα των τουρκικών πάνω από κάθε πλεύση τους.

Και σαν να μην φτάνει που έχοντας ενθυλακώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παίζοντας το παιχνίδι ποιος ξέρει ποιον (σιγουρα όχι ενδιαφερόμενοι να μην ηττηθεί η Ελλάδα στη γεωστρατηγική της αντιπαράθεση με την Τουρκία) εξαπολύουν πομφολυγες περι σπατάλης στα εξοπλιτικά προγράμματα.

Δυστυχώς εκτός από διεθαρμένοι είναι και εθνικά ξεφτιλισμένοι!

Δείτε τις μνημειώδεις δηλώσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και του "υπέρμχού" τους Ποταμιού

Η ΝΔ, μέσω του συντονιστή της Ομάδας  Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, Κώστα Τασούλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για «υποκρισία δίχως όρια».

«Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται στον αέρα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει άμεσα χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, που δεν είναι απόλυτης προτεραιότητας», σημειώνει ο κ. Τασούλας.

«Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών. Υποκρισία χωρίς όρια», καταλήγει η Ν.Δ..

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά του, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό σημειώνοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας ως πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορούσε με εντυπωσιακή ευκολία τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αγοράζουν όπλα και δεν δίνουν τα χρήματα στον λαό».

Θαυμάστε και την ανακοίνωση του Ποταμιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ''ανθρωπιστικής κρίσης'' – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά. Με την υποσημείωση βέβαια ότι τα 200 εκατομμύρια δόθηκαν με τυμπανοκρουσίες ενώ τα 500 δόθηκαν χωρίς κανείς – ούτε η Βουλή, ούτε καν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να ενημερωθεί.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος, η κυβέρνηση με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προχώρησε στη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας μέσω διακρατικής συμφωνίας. Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων, στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης και με τα κρατικά ταμεία κυριολεκτικά άδεια. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο τότε Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κατήγγελλε ότι ''στον προϋπολογισμό έτους 2015, έχει εγγραφεί αύξηση κατά 56% των εξοπλιστικών δαπανών, αν και το μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες συνεχίζεται αμείλικτα''. Μετά όμως από δύο μήνες στην εξουσία, οι προτεραιότητες άλλαξαν. Η κοινωνία μπορεί να περιμένει, οι εταιρίες όπλων όχι.

Απάντηση στο ζήτημα, που προκύπτει, οφείλει να δώσει και η προηγούμενη κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες όδευε προς την ίδια παραγγελία με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν την ενεργοποίησε καθότι δεν έδωσε την προκαταβολή, την οποία από ό,τι φάνηκε διέθεσε άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»..defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...