Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Δεν αποκλείει να εφαρμοστεί η λύση του “διπλού νομίσματος” προφητεύει ο Nονπελιστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.


 ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ: ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ- ΔΡΑΧΜΗ ΜΕΣΑ, ΕΥΡΩ ΕΞΩ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ MERKEL-SCHAEUBLE-ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Δεν αποκλείει να εφαρμοστεί η λύση του “διπλού νομίσματος” λέει ο Χριστόφορος Πισσαρίδης.
 Απαντώντας σε ερώτηση του διευθυντή του Capital.gr, Θανάση Μαυρίδη στην εκπομπή της NERIT Fair Play, ο Νομπελίστας οικονομολόγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας, ωστόσο, πως εάν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να επιτύχει μια συμφωνία με τους πιστωτές, αυτό θα αποφευχθεί.


Η λύση αυτή ωστόσο, θα μπορούσε, σύμφωνα με τον οικονομολόγο, να εφαρμοστεί σε περίπτωση που το δημόσιο επιδείξει αδυναμία να πληρώσει το σύνολο μισθών και συντάξεων. Θα μπορούσε, δηλαδή, εναλλακτικά να καταβάλει τα οφειλόμενα σε μορφή ομολόγων τα οποία θα διαπραγματεύονται σε μια αγορά -και έτσι αυτό αποτελεί την αρχή ενός νομίσματος.

Πάντως, ο κ. Πισσαρίδης, θεωρεί πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στο “όχι” στη λιτότητα αλλά να εφαρμόσει παράλληλα μεταρρυθμίσεις.
  

Ο συνδυασμός Merkel-Schaeuble δεν θα μπορέσει να καθοδηγήσει την Ευρώπη τα επόμενα δέκα χρόνια εάν οι Γερμανοί εμμείνουν στις πολιτικές τους, σύμφωνα με τον κ. Πισσαρίδη.“Πιστεύω πως θα βρεθεί μια μεγάλη χώρα, όπως η Γαλλία ή η Ιταλία ή η Ισπανία και θα πει κάποια στιγμή όχι” στη γερμανική πολιτική, είπε. “Εκτός εάν βρεθεί ένας Κολ ή ένας Σρέντερ που θα αλλάξουν την πολιτική”.
Ο οικονομολόγος σχολίασε και την αντιπαράθεση Schaeuble-Βαρουφάκη, λέγοντας ότι ο τρόπος που γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση δεν βοηθάει την Ευρώπη, γιατί γίνεται με όρους “η χώρα μου, η χώρα σου, οι ψηφοφόροι μου, οι ψηφοφόροι σου”. Κατέληξε λέγοντας ότι “δυστυχώς η Ελλάδα έχει ανάγκη τη βοήθεια Γερμανίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...