Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

MAΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΨΗΛΌ ΓΑΖΙ !!! ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΤΡΙΧΕΣ;;;ΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ενοχος κατά πλειοψηφία για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην  υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.
 Σύμφωνα με την πλειοψηφούσα άποψη είχε σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα και δεν απεδείχθει ζημιά του δημοσίου για αυτό και κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απιστίας.

H τελική ποινή που επέβαλε το δικαστήριο είναι ένας χρόνος φυλάκιση με αναστολή.

ΑΥΤΟΙ ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που αποφάσισαν για τον πρώην υπουργό Οικονομικών είναι:
Πρόεδρος ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Πάσσος και μέλη από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι: Αγγελική Θεοφιλοπούλου, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, Δημοσθένης Πετρούλιας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ και οι σύμβουλοι Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος και Ταξιαρχία Κόμβου.

Από τον Άρειο Πάγο εκτός του κ. Πάσσου είναι οι εξής αρεοπαγίτες: Κωνσταντίνος Τσόλας, Δημήτριος Κράνης, Δημήτριος Κόμης, Αντώνης Ζευγώλης, Αργύριος Σταυράκης και Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου.
Επειτα από λίγες συνεδριάσεις, καθώς οι μάρτυρες κατηγορητηρίου αλλά και υπεράσπισης δεν ήταν πολλοί, οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου όπου παραπέμφθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως «δράστης» απόπειρας απιστίας αλλά και νόθευσης εγγράφου, αποφάσισαν ότι ο πρώην υπουργός είναι ένοχος για την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου


Η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών διήρκεσε ένα μήνα, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την πρώτη ημέρα να αρνείται ότι ήταν εκείνος που αφαίρεσε τα ονόματα των τριών συγγενών του από την επίμαχη λίστα.

Στην απολογία του απέδωσε σε σκευωρία τη νόθευση της λίστας Λαγκάρντ και άφησε να εννοηθεί ότι το στήσιμο της υπόθεσης έγινε από πρόσωπα μέσα από το ΣΔΟΕ με την προτροπή κάποιων που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

Επιπλέον, «κάρφωσε» ανοιχτά για τους χειρισμούς του τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, επισημαίνοντας ότι όσο είχε τη λίστα στην κατοχή του, υπήρξε μία «περίεργη χρήση» της.

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, πρότεινε την καταδίκη του πρώην υπουργού, υποστηρίζοντας πως ήταν ο μόνος που είχε συμφέρον να αλλοιώσει τη λίστα Λαγκάρντ, ώστε αφενός να αποφύγουν οι συγγενείς του το φορολογικό έλεγχο και αφετέρου να μην υποστεί ζημιά η πολιτική του εικόνα.

Στην αγόρευσή της χαρακτήρισε «προφάσεις εν αμαρτίαις» τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και ζήτησε από το δικαστήριο να τον κηρύξει ένοχο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που τιμωρούνται με πολυετείς ποινές κάθειρξης και μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τα ισόβια, εφόσον δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ωστόσο, η εισαγγελική πρόταση δεν δεσμεύει την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο, εάν δεν την υιοθετήσει, μπορεί είτε να ταχθεί υπέρ της αθώωσης του κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών είτε της απαλλαγής του λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

Επιπλέον, δύναται να κηρύξει ένοχο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μετατρέποντας όμως σε πλημμελήματα τις κατηγορίες, όπου οι προβλεπόμενες ποινές είναι πολύ μικρότερες και δίνουν τη δυνατότητα της αναστολής.


Η όποια απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι αμετάκλητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...