Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Igor Strelkov: "Το Κίεβο είναι ρωσικό"! δήλωσε στο SPIEGEL προειδοποιώντας με επέκταση των συγκρούσεων και στην υπόλοιπη Ουκρανία

Ο ΡΩΣΟΦΩΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ
Igor Strelkov: "Το Κίεβο είναι ρωσικό"! - "Πλώρη" για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας βάζουν οι επαναστάτες
O ηγέτης των ρωρόφωνων του Ντόνετσκ, Igor Strelkov δήλωσε ότι "το Κίεβο είναι ρωσικό" προειδοποιώντας με επέκταση των συγκρούσεων και στην υπόλοιπη Ουκρανία, εκτός από τις ζώνες που οι ρωσόφωνοι αποτελούν πλειοψηφία, όπως ολόκληρη η παράκτια ζώνη της Μαύρης Θάλασσας από την Μαριούπολη μέχρι την Οδησσό.


"Είναι οι πολιτικοί της Ουκρανίας που θέλουν να αποσχιστεί η χώρα από την Ρωσία, και όχι το αντίθετο".

Μίλησε χαρακτηριστικά για το όνειρό του να δει τη Ρωσία να κατέχει τα φυσικά της σύνορα του 1939, και για την πίστη του σε μια ορθόδοξη "μοναρχία", δίνοντας βάρος στη σημασία που έχει για τη χώρα η Ορθοδοξία.

SPIEGEL ONLINE: Γιατί η Ρωσία και η Δύση είναι πάλι εχθροί;
IGOR Strelkov: Επειδή είναι δύσκολο να είσαι φίλος με κάποιον που δεν σταματά μετά τη νίκη του να ταπεινώνει τον αντίπαλο.

SPIEGEL ONLINE: Ήταν όμως η Μόσχα, και ο στρατός της που παρενέβη στην Ουκρανία.

IGOR Strelkov: Οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους της Ρωσίας για να ανακτήσει την κυριαρχία της χαρακτηρίζεται από τη Δύση ως την επιθετικότητα. Στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, υπάρχουν μόνο λίγες χώρες που μπορεί να έχουν μια πραγματική ανεξαρτησία. Η Δύση θέλει να δημιουργήσει μια παγκόσμια κυβέρνηση, αυτάρκης χώρες όπως η Ρωσία δεν έχουν καμία θέση σε αυτή την ιδέα. Ως εκ τούτου, η Ρωσία θα είναι πάντα ένας εχθρός στα μάτια της Δύσης.Η Δύση θέλει τη Ρωσία αποκλειστικά ως ένα προμηθευτή πρώτων υλών.

SPIEGEL ONLINE: Μια στιγμή! Η ίδια η Ρωσία δεν έχει κάνει τίποτα για να καταστήσει την οικονομία της να εξαρτάται λιγότερο από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

IGOR Strelkov: Ναι, η άρχουσα τάξη ήταν ικανοποιημένη. Τελικά, ήταν η Ρωσία που έφερε στην Ευρώπη τη χρυσή εποχή: Μετά το 1990, έχει πρόσβαση σε φθηνό αλλά ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, έχει μειώσει τους στρατιωτικούς της προϋπολογισμούς και έχει υιοθετήσει τα καλά της Σοβιετικής επιστήμης.

SPIEGEL ONLINE: Περίμενες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα διαρκέσει τόσο πολύ και θα είναι τόσο αιματηρός;

IGOR Strelkov: Όχι. Νόμιζα ότι η Μόσχα θα προσαρτήσει το Donbass παρόμοια με την Κριμαία αμέσως μετά το δημοψήφισμα. Η πλειοψηφία της πολιτοφυλακής αγωνίζεται για μια Ένωση με τη Ρωσία και ήταν εμπνευσμένη από την Κριμαία.

SPIEGEL ONLINE: Οπότε αγωνίζεστε στην πραγματικότητα για μια ρωσική αυτοκρατορία, όχι μια αυτονομιστική κατάσταση, όπως με τους Βάσκους.

IGOR Strelkov: Αυτονομιστές είναι οι πολιτικοί της Ουκρανίας για μένα, επειδή θέλουν να αποσχιστούν από τη Ρωσία. Το Κίεβο είναι μια ρωσική πόλη.Η Ουκρανία ήταν,είναι και θα παραμείνει μέρος της Ρωσίας.Ονειρεύομαι μια Ρωσία που θα επιστρέψει στα φυσικά της όρια τα σύνορα του 1939.

SPIEGEL ONLINE: Τι εμποδίζει το Κρεμλίνο, να προχωρήσει με τη Νέα Ρωσία όπως με την Κριμαία;

IGOR Strelkov: Δεν μπορώ να δω μέσα στο Κρεμλίνο.Υπάρχουν αιτίες εξωτερικής πολιτικής που πιθανόν να κάνουν τη Μόσχα να διστάζει.Ίσως λογαριάζουν τη Δύση…Γιατί εμείς δεν καταστρέψαμε τον ουκρανικό στρατό όταν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε ;Θα μπορούσαμε να πάρουμε τη Μαριούπολη και ακόμη περισσότερα.  Τώρα είναι ο ουκρανικός Στρατός - παρά την ήττα στο Ντεμπάλτσέβο - ανώτερος από την Λαϊκή Δημοκρατία.

SPIEGEL ONLINE: Θα απαιτήσει η Νέα Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τη Ρωσία;

IGOR Strelkov:Αν η Ρωσία βοηθούσε πιο δυνατά όλα θα ήταν πιθανά συμπεριλαμβανομένης της πτώσης του καθεστώτος του Κιέβου.Για εμένα αυτή είναι μια κυβέρνηση ναζί.Η Ρωσία οφείλει να επιβάλει στην Ουκρανία την τάξη και να φέρει μια νόμιμη κυβέρνηση στην εξουσία.Τότε μόνο θα λυθούν τα προβλήματα του  Donbass

SPIEGEL ONLINE: Ο Boris Nemtsov σκοτώθηκε πρόσφατα, ένας ηγέτης της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης. Η δολοφονία άλλαξε την κατάσταση στη χώρα;

IGOR Strelkov: Καθόλου!Ο Nemtsov δεν τύγχανε καμιας αποδοχής στον πληθυσμό. Δεν είχε καμία αξία, κανένα ταλέντο.Οι δολοφόνοι του προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία. Δεν θα πετύχετα. Ήταν στη διάρκεια της ζωής του, ένα φουσκωμένο μπαλόνι. Τώρα έχει κάποιον να το σκάσει. Το σκάει, αλλά στο τέλος είναι απλά αέρας.

SPIEGEL ONLINE: Ακούγεται σαν να είσαι ευχαριστημένος με το θάνατο. Έχετε λυπηθεί για τον θάντο του Μ.Nemtsov;

IGOR Strelkov: Όχι. Ήταν ένας εχθρός του ρωσικού κράτους και ολόκληρου του ρωσικού λαού. Αν εήμουν εκεί, θα είχα προσπαθήσει να αποτρέψω το έγκλημα. Η δολοφονία βλάπτει τη Ρωσία και ανησυχεί τους πατριώτες.

SPIEGEL ONLINE: Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι το Κρεμλίνο ήθελε να ξεφορτωθεί την κριτική του.

IGOR Strelkov: Γελοίο. Ο Nemtsov δεν ήταν απειλή για τον Πούτιν. Ο θάνατός του έφερνε πλεονέκτημα στην αντιπολίτευση και τις ξένες δυνάμεις που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα.

SPIEGEL ONLINE: Αυτό είναι παράλογο. Ακόμη και στην κηδέια του Nemtsov ήρθαν σχεδόν 50.000 άτομα. Ένας νεκρός Φιλελεύθερος οδηγεί τους Ρώσους στα οδοφράγματα.

IGOR Strelkov: Για αρχή είναι σωστό. Αλλά δεν εκτιμώ πάντα τους ανθρώπους πίσω από την πραγματική κατάσταση. Ειδικά όταν ο αναλυτής είναι στο εξωτερικό.


SPIEGEL ONLINE: Πώς θα εξετάσει η Ρωσία την ιδέα σας; Μια δημοκρατία ή ένα ολοκληρωτικό κράτος ηγετών;

IGOR Strelkov: Η ανθρωπότητα έχει μικρή εμπειρία της δημοκρατίας αλλά μεγάλη στη μοναρχία. Εγώ είμαι υπέρ μιας ορθόδοξης μοναρχίας.Κάθε μορφή αυταρχικής διακυβέρνησης είναι θετική για τη Ρωσία.Αυτή αντιστοιχεί στην κουλτούρα μας και στην οικονομική πραγματικότητα.

SPIEGEL ONLINE: Στο γραφείο σας κρέμεται ένα πορτραίτο του Β.Πούτιν. Προηγουμένως, είχατε πει πως ο Πρόεδρος εξακολουθεί να είναι πολύ χαλαρός, πολύ φιλελεύθερος και φιλοδυτικός. Γιατί αυτή η αλλαγή της καρδιάς;

IGOR Strelkov: Ο πρόεδρος αποφάσισε ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει μια πορεία αντίστοιχη του Γκορμπατσόφ ως ένας Ιούδας μέσα στην ιστορία. Αυτός αντιπροσωπεύει την ανανεωμένη ρωσική εθνική κυριαρχία. . Τελικά είναι κατανοητό ότι όλες οι παραχωρήσεις προς τη Δύση είναι άκαρπες.


Ο Πούτιν είχε αποδυθεί σε μια δυτική πορεία. Με την Κριμαία, ο Πούτιν πέτυχε αυτό που πολλοί πατριώτες θα μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν. Έχει τοποθετηθεί ο ίδιος σε μια κατάσταση από την οποία δεν υπάρχει καμία στροφή πίσω γι 'αυτόν. Ελπίζω ο Πούτιν να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να έχει επιτυχία μόνο μαζί με τους πατριώτες.

Η συνέντευξη ήταν στο γραφείο της Νέας Ρωσίας στη Μόσχα.

Η Ουκρανία ήταν ο πέμπτος πόλεμος για τον Ι.Strelkov. Το 1992, εντάχθηκε στον αγώνα στην Υπερδνειστερία με την πλευρά των ρωσόφωνων. Στη συνέχεια εθελοντικά συμμετέιχε και στους δύο πολέμους της Τσετσενίας και ακόμη συμμετείχε στον πόλεμο στη Βοσνία, πολεμώντας για τους Σέρβους ομόδοξους αδελφούς σε μια μονάδα Ρώσων εθελοντών που ονομάζοταν «Λύκοι του Τσάρου».


Είναι πιστός στα ορθόδοξα ιδεώδη της τσαρικής Ρωσίας, εξ'ου και η εμφάνισή του με το μουστάκι που παραπέμπει σε αξιωματικό του τσαρικού Στρατού. Ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να ισχυριστούν ότι πολέμησαν για το έθνος τους και την Ορθοδοξία τόσο πολύ και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...