Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Βενιζέλος και Σαμαράς «έβγαζαν» εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες τη στιγμή που απαιτούσαν θυσίες από τον ελληνικό λαό

Την ώρα που οι εθνοκτόνοι Βενιζέλος - Σαμαράς, ζητούσαν ολοένα περισσότερες θυσίες από τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό και απηύθυναν… έκκληση για επιστροφή των καταθέσεων από ξένες χώρες, οι ίδιοι έστελναν εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού. Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο πρώην πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τους 174 βουλευτές που φυγάδευσαν πολύτιμο συνάλλαγμα σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι ίδιοι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο στις αρχές του 2013, όχι μόνο προσπάθησαν να αποσιωπήσουν το γεγονός, μέσω συμφωνιών που έκαναν με τους βαρόνους των μίντια, αλλά έσπευσαν να δικαιολογηθούν, λέγοντας πως τα χρήματα που εξήγαν ήταν καθ’ όλα νόμιμα, αφού τα είχαν δηλώσει στο «πόθεν έσχες» τους. Προφανώς, νόμιζαν ότι απευθύνονται σε «κουτόφραγκους» και όχι στους Έλληνες πολίτες που παρά την προσπάθεια εκφοβισμού τους με τις καμπάνιες κατατρομοκράτησής τους (Grexit, έλλειψη χρημάτων ακόμη και για την αγορά χαρτιού υγείας κ.λπ.), δεν πτοήθηκαν ούτε παραπλανήθηκαν και μαύρισαν στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου, τους δυο κατ’ εξοχήν εντολοδόχους των διεθνών τοκογλύφων.
Ο μεν Σαμαράς έστειλε 285.467 ευρώ σε τράπεζα των Βρυξελλών, ο δε Βενιζέλος κατέθεσε σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού (μέσω συστημικών Ελληνικών τραπεζών), πάνω από 3 εκατ. ευρώ. Οι πολιτικοί που εξαθλίωσαν, μέσω του μνημονίου, την μεσαία τάξη, οδηγώντας την στο κοινωνικό περιθώριο και τον αποκλεισμό, υποκριτικά φερόμενοι έβγαζαν χρήματα έξω από την χώρα, προφανώς φοβούμενοι οικονομικό κραχ.
Την ίδια ώρα, μάλιστα, νομοθετούσαν ότι για χρέη άνω των 5000 ευρώ, ο υπόχρεος που μπορεί να είχε χάσει, λόγω της κρίσης, την εργασία του, το κατάστημά του, ακόμη και το σπίτι του, βρισκόταν ένα μόλις βήμα πριν την φυλάκισή του, αν δεν αποπλήρωνε με δυσβάσταχτους όρους, την οφειλή του. Το θέμα αυτό, το οποίο προκάλεσε, από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης των σχετικών καταλόγων από την ΤτΕ, αλγεινή εντύπωση, φέρνει προς συζήτηση στην Βουλή, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή δια του ευρισκόμενου αδίκως στα κελιά της Τιμής, βουλευτή Επικρατείας, Χρήστου Παππά.
Με ερώτηση που φέρει ημερομηνία 25-2-2015, ζητεί να χυθεί άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ο εθνικιστής βουλευτής, στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (υπουργείο Οικονομικών, ΣΔΟΕ, Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ.λπ.) γνώριζαν αναλυτικά ότι υπήρξε αθρόα αποστολή εμβασμάτων από τους συγκεκριμένους πολιτικούς, δεν προχώρησαν ποτέ σε καμία έρευνα για την προέλευση των χρημάτων. Η ερώτηση κοινοποιείται προς τα υπουργεία Οικονομικών, Επικρατείας και Εσωτερικών, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν άμεσα:
• Αν αληθεύουν τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στον Τύπο
• Αν έχουν δηλωθεί τα φερόμενα ποσά που εξήχθησαν στο εξωτερικό στα αντίστοιχα «πόθεν έσχες» των πολιτικών
• Αν προτίθεται ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Ο. να διερευνήσουν την προέλευση των χρημάτων αυτών και κυρίως
• Αν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.
Παράλληλα, επιθυμεί να πληροφορηθεί πότε μεταφέρθηκαν τα ποσά που έβγαλαν στο εξωτερικό οι Βενιζέλος - Σαμαράς και σε ποιες τράπεζες κατατέθηκαν; Προκειμένου δε να μην υπάρξει καμία κωλυσιεργία, ζητεί να μάθει πότε θα λάβει χώρα ο επιβεβλημένος έλεγχος, ποια υπηρεσία θα επιφορτισθεί με το έργο και πότε θα αποφανθεί για την υπόθεση.
Είναι καιρός να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι του ζητούν να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι, την ώρα που οι ίδιοι βγάζουν στο εξωτερικό εκατομμύρια ευρώ.
Άρθρο στην εφημερίδα "Εμπρός"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...