Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Έκτος φυλακής πλέων από σήμερα ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γ. Λαγός

Ελεύθερος είναι από σήμερα ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, και ο Συναγωνιστής, Βουλευτής Β’ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, ύστερα από 18 μήνες παράνομης και αντισυνταγματικής κράτησης και μετά από βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου επί των αιτήσεων αποφυλάκισης των Συναγωνιστών.
Θυμίζουμε ότι η κράτηση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής διατάχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, όταν είπε: «Μπορούσα να κάνω ένα τηλέφωνο και να πω παρακαλώ πείτε τους να τους κρατήσουνε; Είδατε ότι δεν συνέβη αυτό τουλάχιστον στην αρχή...»
Τα οργισμένα τηλέφωνα του Σαμαρά οδήγησαν στα αλλεπάλληλα πιεστικά τηλεφωνήματα του Αθανασίου προς την προϊσταμένη των Ανακριτών, προκειμένου να διαταχθεί η κράτηση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Αυτό μάλιστα το έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Αθανασίου εντός της Βουλής, αλλά και σε τηλεοπτικό σταθμό. Σας παραθέτουμε το βίντεο:


Όλο το παρασκήνιο πίσω από αυτές τις κινήσεις το απεκάλυψε γλαφυρά ο Γ.Γ. της κυβερνήσεως Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, στο περίφημο βίντεο, όταν έλεγε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία, αλλά ο Σαμαράς έπαιρνε τους υπουργούς του και απαιτούσε προφυλακίσεις:
Τώρα μετά από 18 μήνες παράνομης κράτησης που διατάχθηκαν με ανυπαρξία στοιχείων και με την κάλυψη του γεγονότος ότι οι ανακριτές δεν οφείλουν να τεκμηριώσουν την κρίση τους, οι Συναγωνιστές είναι ελεύθεροι.
Παρόλα αυτά οι απεχθείς περιοριστικοί όροι παραμένουν, αφού το καθεστώς φοβάται την φωνή της Αλήθειας, την φωνή της Χρυσής Αυγής. Έτσι ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής τίθεται σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, ενώ για τον Συναγωνιστή Ιωάννη Λαγό, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την απαγόρευση συμμετοχές σε δημόσιες συναθροίσεις και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Όμως η Χρυσή Αυγή δεν λύγισε με 18 μήνες φυλακίσεως της ηγεσίας της. Δεν λύγισε από την συνεχή τρομοκρατία απόρροια της συνεργασίας επίορκων δικαστικών, πολιτικών απατεώνων, ποινικών και τρομοκρατών που είχαν ως αποτέλεσμα την φυλάκιση της μισής Κ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου, την επιβολή απαγόρευσης δημοσίου λόγου σε μέλη της Κ.Ο. και φυσικά την απώλεια των Συναγωνιστών μας, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, των οποίων οι δολοφόνοι παραμένουν ατιμώρητοι.
Ας γνωρίζουν οι ταγοί της σκευωρίας ότι η Χρυσή Αυγή δεν λυγίζει ποτέ, γιατί πολύ απλά είναι μια Ιδέα, η Βούληση για Πατρίδα και Ελευθερία που είναι βαθιά ριζωμένη στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού. Συνεπώς μάταιες οι προσπάθειες και η πολεμική τους. Η Χρυσή Αυγή δεν λύγισε! Η Ελλάδα θα Νικήσει!Νίκος Αντωνιάδης: Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα δικαιωθεί πανηγυρικά - ΒΙΝΤΕΟ
Ο δικηγόρος κ. Νίκος Αντωνιάδης δήλωσε για την σημερινή αποφυλάκιση: "Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά πίσω. Σε κάποιους μήνες όταν τελειώσει αυτή η περιβόητη δίκη που όλοι περιμένουμε με αγωνία θα αθωωθεί και θα δικαιωθεί πανηγυρικά. Από αύριο δουλειά. Προετοιμασία για την δίκη για την απόδειξη της πλήρους αθωότητας του ιδίου και των υπολοίπων βουλευτών που άδικα κατηγορούνται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής...
Θα βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό με την δεύτερη κατηγορία της οπλοκατοχής, μια επίσης παράνομη κατηγορία. Διότι η οπλοκατοχή είναι επιβαρυντική περίσταση στο άρθρο 187 και δεν θα έπρεπε να έχει αυτοτελώς ούτε ο κ. Λαγός ούτε ο κ. Μιχαλολιάκος κριθεί δικονομικά από την Δικαιοσύνη. Ο δεύτερος όρος του κατ΄οίκον περιορισμού είναι παράνομος. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει τις επόμενες ημέρες για να αρθεί και αυτός ο περιοριστικός όρος.

Η πρόωρη αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου δείχνει ότι κάτι αλλάζει στην Δικαιοσύνη και στον τρόπο που αντιμετωπίζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής."  Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...