Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Επιτέλους: Στρατιωτική παρέλαση ανοιχτή στο λαό χωρίς κιγκλιδώματα και ΜΑΤ - Τι θα δουν οι πολίτες

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος θα γίνει χωρίς κιγκλιδώματα. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πεζοπόρα και τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να παρελαύνουν χωρίς τα ΜΑΤ να τους κλίνουν το δρόμο και να τους αφήνουν σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων μήπως και εκδηλωθεί κάποιο επεισόδιο σε βάρος των επισήμων, οι οποίοι βρίσκονταν στη «γυάλα» τους, αποκομμένοι από το λαό.


Σήμερα, οι επίσημοι θα βρίσκονται μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (έγινε μία μικρή μετακίνηση προς τα δεξιά και τα αριστερά προκειμένου να μην έχουν πλάτη στο μνημείο) και μάλιστα στο πεζοδρόμιο και όχι σε κάποια εξέδρα με στόχο να σταλεί το μήνυμα πώς η σημερινή κυβέρνηση είναι κοντά στο λαό, νοιάζεται γι’ αυτόν και δεν τον βλέπει αφ’ υψηλού, όπως έκαναν οι προηγούμενες.

Τα δύο αυτά στοιχεία, το ότι έπεσαν τα κιγκλιδώματα και επετράπη στους πολίτες να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκεται στην κορύφωση της η στρατιωτική παρέλαση, στην πλατεία Συντάγματος, όσο και το ότι οι επίσημοι δεν είναι πάνω σε εξέδρα, έχει συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια καθώς η επέτειος της 25η Μαρτίου αυτό που διδάσκει είναι πώς οι Έλληνες ενωμένοι ξεκίνησαν την επανάσταση και πέτυχαν να απελευθερώσουν την Ελλάδα από του τουρκικό ζυγό.

Σήμερα ως όπλο για την υποδούλωση του λαού χρησιμοποιείται το χρήμα, το χρέος της χώρας με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έφταιξαν γι΄αυτό, ειδικά τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα, να επιχειρήσουν να μας πείσουν πώς δεν έχουμε άλλη λύση από το να σκύψουμε το κεφάλι. Ε, όχι. Ένα έθνος, όπως οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχθούν κάτι τέτοιο. Δεν μπορούν να εκβιάζονται και να απειλούνται.

Και αυτό είπε από την πρώτη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας, δεν εκβιαζόμαστε, κερδίζοντας τη συμπάθεια του λαού, που τον στηρίζει στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Στο μεταξύ, στην παρέλαση θα μοιραστούν 10.000 σημαιάκια στους πολίτες που θα παρευρεθούν στο κέντρο της Αθήνας για να θαυμάσουν τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώ αμέσως μετά διακλαδική στρατιωτική μπάντα θα παραμείνει στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και θα παίζει τραγούδια παραδοσιακά. Τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και η Περιφερειάρχης Αττικής έχουν δεχθεί για το θέμα αυτό μεγάλη κριτική. Έδωσαν όμως πληρωμένες απαντήσεις. 

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έχει προσκαλέσει λαογραφικά σωματεία, χορευτικούς συλλόγους κ.ά. από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να σύρουν τον χορό, παρακινώντας ταυτόχρονα το παριστάμενο πλήθος να συμμετάσχει. Η ιδέα συνελήφθη κατά την πρόσφατη παρέλαση για την 67η επέτειο απελευθέρωσης των Δωδεκανήσων στη Ρόδο. Εκεί παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αλλά και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν πεζοπόρα τμήματα, όπως συνήθως αλλά με την προσθήκη δύο ταγμάτων Εθνοφυλακής από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα, μηχανοκίνητα τμήματα, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης και αντιαεροπορικά συστήματα, ενώ τον Αττικό ουρανό θα σχίζουν αεροσκάφη όλων των τύπων που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία (F-16, Mirage και F-4), όπως επίσης και ελικόπτερα του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού.


Το μόνο πρόβλημα πιθανόν να είναι ο καιρός, καθώς για το μεσημέρι προβλέπονται στην Αττική βροχές και καταιγίδες. Όλοι θέλουν να πιστεύουν πώς μία βροχή δεν θα χαλάσει το εορταστικό κλίμα στο κέντρο της Αθήνας και την ανοιχτή στο λαό στρατιωτική παρέλαση μετά από τα χρόνια του μνημονίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...