Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ: ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΟΔΡΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΘΡΑΚΗ! ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ! ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΖΩΑ - ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗΣ

Στην περιοχή της Κομοτηνής εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα από τηνκακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο 24ωρο τη Θράκη.
 Λόγω των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ εργαζόμενοι σε κτηνοτροφικές μονάδες είναι εγκλωβισμένοι, αφού οι επιχειρήσεις έχουν “πνιγεί” από τα νερά.


Προβλήματα εντοπίζονται και στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου πλημμύρισε το υπόγειο, με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να διασώσουν όσα μηχανήματα και υλικά μπορούν.
Από το πλημμυρισμένο νοσοκομείο της Κομοτηνής

Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, το πρωί εκκενώθηκε ένα μοναστήρι στη Ροδόπη, με τη βοήθεια ανδρών της ΕΜΑΚ, ενώ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων οδηγών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου το ύψος του χιονιού φτάνει και τους 80 πόντους.


Σύμφωνα με το xanthipress.gr, έχει διακοπεί η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, λόγω βλάβης από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ.

Οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία, ενώ συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη.


Ξάνθη: Χωράφια και αυλές σπιτιών πνίγηκαν στα νερά


Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως στα πεδινά χωριά του Νομού όπου πλημμύρισαν υπόγεια, αυλές και αποθήκες ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στις παραλιακές κατοικίες.


Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον δήμο Τοπείρου, όπου λόγω των φραγμένων στραγγιστικών καναλιών, που επί σειρά ετών δεν έχουν καθαριστεί, το νερό συσσωρεύτηκε, έπνιξε χωράφια και ξεχείλισε στο οδόστρωμα σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η παρέμβαση ειδικών μηχανημάτων.Κάτοικοι στο Δασοχώρι αλλά και στο Εράσμιο ανέλαβαν με δικά τους μέσα την απομάκρυνση των υδάτων από τις αυλές τους, καθώς τέθηκαν σε κίνδυνο τα σπίτια τους, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα.

Αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τα ζώα και οι κτηνοτρόφοι να βρίσκονται σε απόγνωση.Σε επιφυλακή βρίσκονται, την ίδια ώρα, οι αρχές στον Έβρο, υπό το φόβο να υπερχειλίσει ο ποταμός, καθώς λόγω των βροχοπτώσεων αποδεσμεύεται μεγάλος όγκος υδάτων από τη Βουλγαρία.


Με πληροφορίες από ΝΕΡΙΤ, xanthipress.gr, thrakitoday.com,,,, stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...