Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Ζητούν χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για την φιλοξενία των λαθρομεταναστών αυτοί που δήθεν θα τους έστελναν στο Βερολίνο!

Το θέατρο του παραλόγου παίζεται τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, με παλινωδίες και αντικρουόμενες τοποθετήσεις στελεχών της οι οποίες προκαλούν άλλοτε το γέλιο και άλλοτε τη θυμηδία της ελληνικής κοινής γνώμης.
Η είδηση της μετάβασης την Πέμπτη, της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα μετανάστευσης Τ. Χριστοδουλοπούλου στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα παρουσιάσει τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης,
έρχεται να προσθέσει ακόμη μια κωμική παράσταση του θιάσου της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικά ρεπορτάζ,  η Τ. Χριστοδουλοπούλου «αναμένεται να θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αίτημα για εκ νέου χρηματοδότηση από τα ειδικά ταμεία για τη δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας και τη στήριξη μορφών ένταξης, να συζητήσει τρόπους εναλλακτικής κράτησης και να ζητήσει ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου και των δομών υποδοχής, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες μεταναστών και προσφύγων». Η προ ολίγων ημερών εμπλοκή του ονόματός της στην διαταγή απελευθέρωσης των λαθρομεταναστών από τα κέντρα κράτησης, δεν άφηνε άλλωστε περιθώρια αμφιβολιών για τις επερχόμενες ενέργειές της.
Εντούτοις, εκείνο το οποίο προκαλεί αλγεινή εντύπωση και αποδεικνύει εν πολλοίς τις ψευδεπίγραφες διακηρύξεις και την εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού από την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι μόλις προ ολίγων ημερών ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος προειδοποιούσε (με το γνωστό σπαρταριστό ύφος) τους Γερμανούς πως αν εξακολουθήσουν να τηρούν σκληρή στάση κατά τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, θα έστελνε μερικές χιλιάδες λαθρομεταναστών να πλημμυρίσουν το Βερολίνο!
Η δήλωση Καμμένου έτυχε θερμής -έως αποθεωτικής- υποδοχής στα ελεγχόμενα εγχώρια μέσα μαζικής εξαπάτησης, παρά το γεγονός ότι η αξιοπιστία της κινούνταν στα επίπεδα της εξίσου αστείας δήλωσης για το Κούγκι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. «Δεν σχολιάζω δηλώσεις που αποβλέπουν στην άσκηση πίεσης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση», απάντησε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης  Κριστίνε Βιρτζ. Πιο οξείς όμως, υπήρξαν οι εκπρόσωποι των γερμανικών κομμάτων: «πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών, ενώ ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών σημείωσε πως «οι τεντυμπόικες εκφράσεις του υπουργού άμυνας είναι απαράδεκτες τη στιγμή που ένα τρίτο πακέτο βοήθειας γίνεται όλο και πιθανότερο, τέτοιες δηλώσεις είναι διπλά βλακώδεις»!
Η αυριανή παρουσίαση των θέσεων της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ για τη μεταναστευτική πολιτική από την Τ. Χριστοδουλοπούλου στις Βρυξέλλες, αφήνει διπλά εκτεθειμένο τον Π. Καμμένο. Από μια γραφική υπουργική φιγούρα θα εξελιχθεί σε γελωτοποιό της Ευρώπης, εισερχόμενος πια επάξια σε σκληρό πόκερ ανταγωνισμού με τον έτερο κωμικό, υπουργό των Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν εφαρμόζει μια συμβατή με τα ελληνικά συμφέροντα μεταναστευτική πολιτική -πόσο μάλλον να στείλει λαθρομετανάστες στο Βερολίνο ως μοχλό πίεσης.-, αλλά αντίθετα, σπεύδει στις Βρυξέλλες επαιτώντας επιπλέον χρηματοδότηση για την υποδοχή και φιλοξενία νέων καραβιών λαθρομεταναστών, που εισέρχονται κατά χιλιάδες σε ένα Κράτος-οπερέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.
Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.
Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...